Favo FridayHET IS...

Favo Friday – Reizen

geschreven door Marit juni 26, 2015 4 Comments

Reizen. Liefde voor reizen. Ik wil nog zo veel zien van de wereld! Zo veel plekken en zoveel culturen ontdekken. Maar voor zulke dingen moet je sparen, en tijd nemen. Dat is niet altijd mogelijk. Gelukkig heb ik hier de afgelopen jaren wél voor gespaard en tijd voor genomen. (Dat is ook de reden dat ik iiiiiets langer over mijn studie heb gedaan, tussenjaren genomen!)

Met mijn ouders heb ik reizen naar het buitenland gemaakt. Maleisië & Australië zijn me daar het meeste van bij gebleven. Vooral Australië, getoerd met de camper, geweldig! Gewoon slapen aan de wegkant, kangeroe’s op de camping, een super mooie kust.

De broer van mijn moeder woont met zijn gezin in Melbourne, Australië. Daar ben ik drie jaar geleden voor drie maanden heen geweest. Mijn nichtje is net zo oud als ik en had zomervakantie toen (het was winter hier, loved it). Samen met haar en haar vriendengroep festivalletjes bezocht, op vakantie geweest, met twee collega’s uit Nederland getoerd en nog twee Nederlandse meiden ontmoet, waarmee ik naar Sydney ben geweest. Wauw. Dit was echt een geweldige tijd. Het was enorm fijn om bij familie terecht te kunnen en het leven daar te ontdekken, maar ook het hele land is gewoon prachtig. Op de terugweg nog drie weken in Thailand verbleven, ook op dit land verliefd geworden.
Twee jaar geleden heb ik ervoor gekozen om samen met een groep meiden in de zomervakantie een maand naar Afrika te gaan. Vrijwilligerswerk. In Tanzania & Kenia organiseerden we spelletjes/dagen/gaven we les aan straatkinderen. Zij waren inmiddels opgevangen en probeerden het ‘normale’ leven op te pakken. Wat ik daar heb gezien was heftig. Maar het was ook reality, en mooi om te zien. Hoe er werd gewerkt om dit soort kinderen te helpen en deze kinderen daardoor blij te zien. Het was een leerzame, prachtige maand.

Door mijn liefde voor Thailand, ben ik vorig jaar terug gegaan. Ik had plotseling een maand niets te doen en heb toen een ticket geboekt naar mijn oom, die in Cambodja woont. Mijn twee beste vriendinnen hebben toen spontaan ook twee tickets gekocht. Dus binnen een paar weken zaten we samen in Bangkok. In de bergen in Laos. Op het strand van Koh Tao. Één groot feest, paradise. Om je familie te bezoeken, nieuwe mensen te ontmoeten en de laatste twee weken met je beste vriendinnen door te brengen is echt geweldig. Ik heb serieus van iedere minuut genoten en tranen met tuiten gehuild toen we in het vliegtuig terug zaten. Omdat dan het leven weer begon. Studie. Werk. Nederland. Realiteit.

Reizen is gewoon even weg van alles, weg uit je wereldje, maar wat ik zo mooi vind aan reizen is dat je in een andere cultuur beland. En je je daar aan wilt en moet aanpassen. Tijdens reizen doe ik veel ‘toeristen’ dingen, maar doordat ik vaak familie opzoek, kom ik ook plekken waar alleen de inwoners zelf komen. Ik krijg kippenvel als ik er weer over schrijf. En ooohhhh ik kan niet wachten tot mijn volgende reis! Eerst volgende week samen met m’n vriend met de auto en tent richting de zon… daarna maar even snel verder kijken!

Heb jij veel gereisd? Wat is het mooiste/interessantste/uniekste land waar jij bent geweest? Vertel!

DSC01333

afrika
DSCN8856
cambodja

IMG_2023
IMG_2145

4 Comments

Jantien juni 27, 2015 at 06:58

Hee Marit!
Wat leuk dat je ook van reizen houdt. Ik ben al meerdere keren lang weg geweest. Een roadtrip door America. Vier maanden studeren in Zuid Afrika, 4 maanden in m’n eentje Zuid Oost Azië door gereisd, 3 weken Peru en op het moment zit ik voor een jaar in Australië en Nieuw Zeeland om te werken en reizen! Ik heb mijn baan in Nederland opgezegd en huis verhuurd. Heerlijk, die vrijheid!
Nepal is tot nu toe mijn absolute favoriet! Zeker wanneer je van een sportieve vakantie houdt is dit top! Op mijn blog jantiensreisstijl.wordpress.com schrijf ik over m’n ervaringen maar ook over dingen als fit blijven op reis en persoonlijke columns. Deze week komt er een top 10 bestemmingen. Misschien leuk als je nog inspiratie zoekt!
Ik vind jou blog ook super inspirerend. Zo blijf ik gemotiveerd om fit te blijven op reis 🙂 Keep up the good work!
Xx Jantien

Antwoord
Marit juni 28, 2015 at 15:14

Oh, wat een super leuke reactie! Dankje, Jantien!
Ik ga zeker jouw blog in de gaten houden, wat inspirerend! Ik weet alleen niet of ik het aan kan, jaloers haha! Wat ontzettend gaaf dat je dat doet zeg, lekker reizen! Nepal lijkt me idd ook onwijs gaaf!
Dank voor je reactie en succes in NZ & Aussie!

Antwoord
Julia juli 1, 2015 at 22:12

Hee Marit,

Mag ik vragen met welke organisatie je vrijwilligerswerk in tanzania en kenia bent gaan doen?

Antwoord
Marit juli 6, 2015 at 10:54

Hoi Julia, natuurlijk! Ik zat bij de organisatie SAMEN. Kleine organisatie die iedere zomer een maand lang met vrijwilligers naar een ander land gaat!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram