Favo FridayHET IS...

Favo Friday: mijn favoriete P-maaltijden, maar dan gezond!

geschreven door Marit januari 22, 2016 3 Comments
blog foto

Oh oh oh, was je al aan het doordenken? “Haar favoriete P-maaltijden….” Nee hoor, ik heb het gewoon over eten!

Mijn drie favoriete P-maaltijden: pannenkoeken, patat en pizzaaaaa! Maar om deze maaltijden iedere dag te nuttigen zie ik niet helemaal zitten (of nouja, mijn lichaam niet). Maar door gezondere keuzes te maken kan het wel… Kijk maar eens hieronder!

Gezondere versie van de ‘normale’ pannenkoek (met spek en stroop weetjewel):
Een pannenkoek kan zo worden gefixt. Ik gebruik havermout, ei, eiwitpoeder en olie. Hier het hele recept. Geen eiwitpoeder? Dan kun je het ook zo proberen. Da’s al veel gezonder dat de kant en klare meel. En dat spek en stroop? Wat gezonde toppings kan ook heel lekker zijn!

Een gezondere versie van patat:
Een patatje met joppie en pindasaus is mijn lievelings. Daar zal dit recept ook niet aan tippen als je gewoon ongezonde trek hebt. Wil je graag gezond bezig en op zoek naar iets wat erop lijkt? Zoete aardappel frietjes! Deze zijn ten eerste heerlijk zoet van smaak, maar hierbij heb je (naar mijn idee) ook geen saus nodig. Ik hou echt van sausjes, eet ze overal bij, maar bij dit gerecht is het niet nodig! Dat scheelt weer.

Geen vette pizza, maar een healthy tortizzaaaa:
Dit is echt een uitvinding. Alles wat je normaal op een pizza wilt, kun je nu op een wrap gooien. En omdat je al wat gezonder bezig bent door die keuze te maken, waarom dan ook niet wat extra gezonde toppings op je wrappizza? Ik kies vaak voor gerookte kip (dit recept is echt een aanrader!) of tonijn. Lekker met wat tomaatjes en rucola! Vega kan ook, bekijk dit recept maar eens.

Zo, dat waren mijn favoriete P-maaltijden, maar dan gezondere opties! Zo kun je op één dag gewoon pannenkoeken, patatjes en pizza eten en toch nog gezond bezig zijn 😉

Happy Friday!

3 Comments

Nathalie januari 22, 2016 at 14:42

Jummm! Ik vind t zo gaaf dat zoveel ongezonde dingen ook gezond gemaakt kunnen worden! En dan ook nog zo lekker! Word ik enthousiast van 😉

Antwoord
Manon januari 31, 2016 at 21:07

Hoi Marit, je kan ook pizza bodem maken van zoete aardappel, dat doe ik wel eens en is echt ontzettend lekker!
Groetjes Manon

Antwoord
Marit januari 31, 2016 at 21:50

Dat wist ik niet, wat leuk dat je me dat laat weten. Daar moet ik zeker mee aan de slag! I love pizza & I love zoete aardappel! Bedankt.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram