Favo FridayHET IS...

Favo Friday: mijn favoriete recepten voor een wintervachtje

geschreven door Marit oktober 14, 2016 0 comments

Man man man, wat is het KOUD! Ja, ik ben een pieper en I know, het is nog lang geen winter, maar ik ben nu al aan het klagen hoor!

Aan de andere kant ben ik ontzettend blij dat er weer pepernoten in de schappen liggen. In alle soorten en maten. Ook de nieuwe Tony’s Chocolonely smaken zijn weer te proeven, maar die vind ik dit jaar wat tegenvallen (jullie????).

Dat chocolade helpt me goed mee om een wintervachtje te creëren. Want ja, wat extra warmte kan ik wel gebruiken hoor (#teamaltijdkoud). Ik heb nog wat hartverwarmende recepten voor je, de één kan je helpen om een wintervachtje te creëren (want kcal-rijk) de ander om energie van te krijgen (gezond). Hierbij mijn favoriete herfst/winter recepten:

1. Nutella cheesecake met pepernoten bodem
Jazeker. Dat lees je goed. Een favoriet (Nutella) gecombineerd met een favoriet (cheesecake) gecombineerd met een favoriet (pepernoten). Kortom: heaven! Nee, niet al te gezond, maar moet af en toe zeker kunnen! Hier het recept. Snel maken!

2. Appel-rozijnen-kaneel cake
Het recept van dit heerlijke, herfstige baksel deelde ik gister. Heerlijke geuren in huis en je kunt gewoon onbezorgd genieten van een plak! Kijk maar eens naar de voedingswaarden.

3. Zoete aardappel salade met falafel en geitenkaas
Met koudere dagen trekt een salade misschien niet zo erg, maar zorg er dan voor dat je iets warms toevoegt! Zoals zoete aardappel uit de oven bijvoorbeeld. Ook nog eens super gezond! Klik hier voor het recept.

4. Warme havermout met pompoen
Nou ben ik al dol op havermout. Maar met pompoen voeg je niet alleen wat herfst toe, ook nog eens een portie groenten. Mega goed begin van je dag. Hoe je het maakt? Dat zie je hier.

5. Bake My Day
Ben je nou echt op zoek naar een wintervachtje? Dan ben je bij hotspot Bake My Day in Groningen aan het goede adres… Nog nooit zijn er zoveel mensen in mijn Facebook-post getagd: iedereen wil hier binnenkort chocoladetaart komen eten. DOEN!

6. Tosti-tijd
Bij een tosti denk je al snel aan ham en kaas, een hartige tosti. Maar je kunt ook een keer voor zoet kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nutella met aardbeien? Of pindakaas met banaan? In deze blogpost deel ik wat recepten voor een zoete tosti. Wees creatief en voordat je het weet heb je een tosti op je een bord liggen, waar je zeker warm van wordt.

HAPPY FRIDAY! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram