Favo FridayHET IS...

Favo Friday: mijn favoriete calorie-rijke producten

geschreven door Marit november 4, 2016 6 Comments

Het is alweer vrijdag! Gister was ik jarig en ik heb zóveel berichtjes ontvangen, jeetje wat onwijs gaaf en lief van jullie! Overdonderd en dankbaar. DUIZENDMAAL DANK! Ik ben weer een jaartje ouder. Een jaartje wijzer moeten we nog maar zien.

Afgelopen maandag plaatste ik mijn 5.000 calorie challenge op YouTube. Zoals je hebt kunnen zien koos ik niet voor ‘lege en snelle’ calorieën, maar vooral voor ‘gezonde’ calorieën. Dit was mijn strategie, want ik dacht dat mijn lichaam hier beter op zou reageren. Eiwitrijke en vezelrijke producten verzadigd natuurlijk meer, maar ik had geen zin om me misselijk te eten met allerlei ongezonde producten. Het filmpje was gewoon een leuke challenge, maar ik wilde ook laten zien dat je met ‘gezonde producten’ wel veel calorieën binnen kan krijgen. Hier is niets mis mee, maar als je bepaalde doelen hebt, moet je soms wel letten op wat voor en de combinatie van producten die je binnenkrijgt.

Mijn favoriete calorie-rijke producten? I’ll tell you!

1. Avocado
Avocado kun je op zoveel verschillende manieren verwerken in je maaltijden. Zelf eet ik het vaak op brood of met een cracker, maar ook heerlijk door een salade of als guacamole. Een avocado is een heel puur en gezond product en bevat veel gezonde vetten. Vetten bevatten relatief vaak een hoger aantal kcal, zo ook de avocado. Ik gebruik dan ook zelden een hele avocado, maar bewaar de helft of driekwart in de koelkast.

2. Pindakaas
Jaaaa, lievelings! Pindakaas, ook zoiets wat ik overal bij of in kan eten. Op brood, een rijstwafel, door mijn havermout, als pindasaus… In mijn filmpje liet ik zien dat een eetlepel pindakaas door je ontbijt wel al behoorlijk antikt in kcal, gezien de vetten van de pinda’s.

3. Kruidnoten
Minder gezond, maar ohhhh zo lekker. Wel grappig om te zien dat een handje kruidnoten minder calorieën bevat dan een handje noten. Noten wordt als ‘gezond’ gezien, omdat dit geen gekke toevoegingen (van o.a. suiker) heeft en noten is natuurlijk een heel puur product. Wat vind jij van deze vergelijking?
PS. Zo gek van kruidnoten dat je het zelfs in een taart wilt verwerken? Ik maakte deze cheesecake met Tony’s en kruidnoten voor mijn verjaardag!

4. Toppings
Ik ben echt fan van toppings. Mijn havermoutje is niet compleet met een lading toppings. Denk hierbij aan pompoenpitten, gojibessen, dadels, banaan, kokos etc. Heel leuk en lekker, maar elke lepel topping tikt natuurlijk aan. Heel gezond, maar echt niet nodig. Ik probeer het dan ook iedere dag wat af te wisselen en kies hooguit voor drie toppings. Proef ik alles ook nog eens veel beter.

5. Sausssss
Nou ben ik echt een echte sausliefhebber. Overal kan ik wel een sausje bij bedenken. En dan niet zo’n zelfgemaakte, nee lekker uit verpakking. Tikt natuurlijk ook onwijs aan. Denk maar eens aan een lepel mayonaise, pindasaus of pesto. Dingen die je maaltijd erg lekker maken, maar waar je zeker niet te veel van in moet doen, als je op de calorietjes let. Je kunt een heel gezonde maaltijd voorschotelen, maar door ‘een beetje’ saus toe te voegen het veel vetter maken dan nodig is. Doe ik zelf ook vaak, maar het kan het verschil zijn 😉

6. TAART
Offcourse! Carrot cake, cheesecake, red velvet of chocoladetaart. Dat zijn veruit mijn favoriete. Hier verspil ik met alle liefde heel wat calorietjes aan.

Wat zijn jouw favoriete calorie-rijke producten?

Happy Friday! ♥

6 Comments

Froukje november 4, 2016 at 15:27

CHOCOLADE pepernoten of gewoon chocola.

Antwoord
Marit november 5, 2016 at 10:58

Trrrrrue.

Antwoord
zonderzooi november 4, 2016 at 16:20

Mijn favoriete calorie-rijke producten zijn ook avocado en pindakaas. En noten ook niet te vergeten trouwens, heb zo veel soorten in mijn voorraadkast staan. En van de ongezonde producten natuurlijk Ben & Jerry’s, die peanut butter clutter is echt zoooooo lekker. Of een lekkere bol Italiaans schepijs, can’t live without it haha.

Antwoord
Marit november 5, 2016 at 10:57

B&J YUMMMMM!

Antwoord
Wendy november 5, 2016 at 01:05

Mijn favoriete calorierijke producten zijn verschillende soorten kaas, gerookte zalm, vers gebrande noten en chocolade. Leuk artikel!

Antwoord
Marit november 5, 2016 at 10:57

Ohhhh ja! Zalm en kaas, heerlijk!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram