Favo FridayFitnessHET IS...Sporten

Favo Friday: mijn favoriete buikspier oefeningen

geschreven door Marit september 2, 2016 2 Comments

Na een workout vind ik het heerlijk om nog als toetje de buikspieren nog aan te pakken. Niet altijd hoor, maar heel af en toe. Ik schreef al eens een ‘weetje woensdag’ over zichtbare buikspieren. Want dit hangt van veel factoren af, dus verstandig om de blog daarover eens eerst te lezen.
Ik doe dus af en toe oefeningen voor de buikspieren, niet alleen omdat het fijn vind, maar ook omdat ik het belangrijk vind om sterk te houden en ik een sterkte core kan gebruiken bij het hardlopen en veel oefeningen in de sportschool. Mijn favoriete oefeningen voor de buikspieren? Die ga ik je nu vertellen!

fit with marit planken
1. Planken

Haat-liefde verhouding. Na 15 seconden al trillen. Toch doorgaan. Veel te veel tijd om na te denken. Ja, deze oefening haat ik, maar love it tegelijk. Omdat je zo recht moet staan, span je alle spieren in je lichaam aan. Met deze oefening spreek je vooral je core aan.

fit with marit side plank
2. Side plank

Zelfde als hierboven, maar dan leun je dus op één elleboog, waardoor je meer je zij buikspieren aanspreekt.

fit with marit commando's fit with marit commando's
3. Commando’s

Ook een soort plank oefening. je begint in de plankhouding, laat één elleboog los en gaat dan op je hand staan, dan je andere. En dan weer terug naar je ellebogen. En weer naar je handen. En zo door.

Bovenstaande drie oefeningen doe ik vaak achter elkaar. 30 seconden, 30 seconden, 30 seconden en dan 30 seconden rust. Drie rondes (na mijn training).
Onderstaande oefeningen doe ik dan weer vaak op een andere dag na mijn training. 

fit with marit buikspieren
4. Roeien

Bij deze oefening probeer je eigenlijk constant balans te krijgen, waardoor je je buikspieren heel erg aanspant. Om ‘m wat moeilijker te maken, doe ik ‘m vaak op een halve bosu bal.

fit with marit buikspieren
5. Ankle touches
De naam zegt het al. Je raakt om de beurten de enkels aan en probeert je bovenlichaam dicht bij de grond te houden. Probeer de beweging echt vanuit de zijkant te halen, waardoor je die buikspieren aanspant.

fit with marit buikspieren fit with marit buikspieren
6. Leg raises

Als laatste leg raises! Kun je overal doen en is naar mijn idee altijd zwaar. Er komt heel veel druk op de buikspieren.

Er zijn veel verschillende meningen over buikspier oefeningen en of deze nou wel of niet nodig zijn, maar ik vind het af en toe gewoon fijn om mijn training met zo’n toetje af te sluiten.

Wat is jouw favoriete buikspier oefening?

Een mega happy Friday!

2 Comments

Ellen september 2, 2016 at 10:21

Ik vind het ook altijd fijn om na een lekkere workout nog even af te sluiten met wat buikspieroefeningen! We hebben veel dezelfde favorieten :). Doe ook graag nog medicine ball twists!

Antwoord
Marit september 2, 2016 at 20:53

Ohhh die ben ik helemaal vergeten, die is ook zo fijn ja!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram