Favo FridayHET IS...

Favo Friday: 5 x inspiratie voor avondeten

geschreven door Marit maart 25, 2016 0 comments

“Waaaaaat eten we vandaaaaaag?”

Het is weer vrijdag, tijd voor ‘Favo Friday’. En deze keer laat ik jou mijn favoriete avond maaltijden zien en hoop ik jou hiermee te inspireren! Het is bijna weekend, dus lekker veel tijd om in de keuken te staan!

1. Pizza, pizza, ohhhh pizza!
Ik kan er geen genoeg van krijgen. Pizza. Maar dan wel anders. Laatst heb ik voor het pizza op naanbrood gemaakt en man, dat was lekker! Vooral met makreel en ratatouille erop. Hier vind je het recept. Ook krijg ik geen genoeg van de wrap variant, want dan mag je er zelfs twee! Beleg twee wraps met wat je wilt, eventjes de oven in en je hebt je pizza! Vooral met kip en zongedroogde tomaat erg lekker.

2. Risottoooooo
Hier moet je altijd even de tijd voor nemen, nouja, eigenlijk maar 10 minuutjes meer… maar dan heb je toch een lekker maaltijdje! Heerlijke romige risotto! Dit recept is met vis, maar met spekjes is ook heerlijk! Vegetarisch? Dan is deze met geitenkaas een dikke aanrader!

3. AVG-tje, maar dan anders
Nog steeds kun je me niet heel blij maken met aardappel-slavink-groente met jus en appelmoes. I just don’t feel it. Zoete aardappel daarentegen, zo lekker en die kan ik nog eens zonder saus eten! Een lekker kippetje erbij uit de oven, met groenten naar keuze. Nomnomnom!

4. Winterse salade
In de zomer ben je al snel tevreden met een salade, lekker verfrissend en ook nog eens snel gemaakt. Ook in de winter kun je prima salade eten, maar ik zorg er dan voor dat ik iets warms toevoeg, zodat het niet te koud is! Deze combinatie van linzen, boerenkool en geitenkaas raad ik je echt aan eens te proberen!

5. Broodje hamburger gezond
Een broodje hamburger hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Je kunt ‘m zo ongezond maken als je wilt door allerlei sauzen er op te kwakken. Maar je kunt ook gewoon je eigen burger bouwen en kruiden te gebruiken waardoor je helemaal geen saus nodig hebt. Of nouja, een klein beetje curry, dat hoort er voor mij gewoon bij 😉

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om dit weekend lekker aan de slag te gaan in de keuken.

Bon apetit & een fijne vrijdag!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs