Favo FridayHET IS...

Favo Friday #88

geschreven door Marit januari 25, 2019 0 comments
Favo Friday #88

Proefdraaien in een restaurant, een vrij weekend en uiteraard heel veel eten en sporten tussendoor! Kijk je mee met mijn favoriete momenten uit de afgelopen week (vrijdag 18 t/m donderdag 24 januari)?

Favo Friday
Vrijdagavond mocht ik twee uurtjes proefdraaien in een restaurant in de stad. Het begon gelijk al slecht: ik werd op een bank neergezet met een menukaart (“leer maar”) en heb een half uur(!) gewacht op de manager (die was me even vergeten). Toen hij aankwam met mijn CV (ik had het sollicitatie gesprek al gehad met iemand anders) zei hij “je hebt niet zoveel ervaring he?”. Ik vertelde hem (ietwat verbaasd) dat ik zo’n 10 jaar in de horeca heb gewerkt (ook restaurant). Mijn vibe was in ieder geval gelijk verpest. De twee uurtjes heb ik uitgezongen, maar heb daarna vertelt dat het niets voor mij was (het werk zelf was namelijk ook niets voor mij: alleen maar uitserveren zonder ook maar één gezellig praatje). Ach, was weer een interessant ervaring zullen we maar zeggen ;).

Favo Friday
Het was er wel heel mooi en het eten zag er verrukkelijk uit. Het werk wat ik nu doe (in het cafe) vind ik super leuk (en waarder ik nu extra!), maar ik zoek er gewoon nog iets bij, vandaar mijn zoektocht, sollicitatiegesprekken en proefuurtjes!

Favo Friday
Gelijk al een vrij weekend! Zooooo aan toe 😉 Zaterdag schilden we een paar uurtjes bij het zwembad (namaakstrand) in Southbank. Mega druk en mega heet!

Favo Friday
Buiten de deur je koffie halen: helemaal Australisch! Net zoals Kayla Itsines die op de voorkant van de Australische Women’s Health staat te shinen. Love it!

Favo Friday
Zondag gingen we met het OV naar het dichtstbijzijnde strand. Uurtje reizen en niet zo mooi als de Sunshine Coast, maar toch wel heerlijk uitwaaien dit hoor!

FF
En net zoals ons eerste weekend hier (twee maanden geleden) gingen we weer naar de Eat Street. Mega druk, maar erg leuk sfeertje met de muziek en alle eettentjes (elk weekend open!).

Favo Friday
Al jaren één van mijn favoriete ontbijtjes, waar ik ook ben: warme havermout!

Favo Friday
KIK-KERRIE op brood! Heb je het recept al gezien? Zeker een aanrader om te maken dit weekend!

Favo Friday
JAAA, ik heb een fiets! Gelijk op de eerste dag al gekocht hier… lekker Nederlands hè?! Tom was het er totaal niet mee eens (geen versnellingen, wel veel heuvels hier), maar ik was gewoon verliefd. Logisch toch?!

Favo Friday
Wat ik qua eten mis uit Nederland? Appelstroop!!! Ik heb veel tips gekregen om het hier te scoren, dus hopelijk binnenkort weer op mijn crackers (als pre workout!).

Favo Friday
Pasta pesto met spinazie, champignons, tomaat, ui, knoflook en gegrilde… HALLOUMI! Een kaas die ook in Nederland verkrijgbaar is, maar die niet zo populair als hier is. Op elke menukaart vind je wel iets met gegrilde halloumi. Het is een soort mozzarella – feta, erg lekker zo!

Favo Friday
Kwam dit schattige tentje (in Fortitude Valley) tegen tijdens het CV’s uitdelen. ALLES roze!

Favo Friday
Van dinsdag t/m vrijdag moest ik werken in het cafe. Soms neem ik mijn eigen eten mee (ze hebben niet veel vegetarische opties), maar soms bestel ik iets van de kaart… “smashed avocado on sourdough toast with poached eggs on top”. En ik wilde er een beetje ketchup bij, haha.

Favo Friday
Ik was wel benieuwd hoeveel stappen ik zette tijdens een werkdag(je), dus ik deed mijn Fitbit weer eens om. Voor 10:30 (ik begon om 7:00 uur) al 10.000 stappen! Horeca is hard werken!

Favo Friday
Naast al dat eten (en lopen) heb ik ook nog veel gesport! Boxen en krachttraining (in een lege gym!). Voel me er helemaal thuis!

Dat was het voor deze week! Via deze link kun je mijn vorige Favo Friday lezen en heb je de blog al gelezen waarom steeds meer vrouwen stoppen met de pil?

Happy Friday! ♥♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs