Favo FridayHET IS...

Favo Friday #78

geschreven door Marit september 7, 2018 0 comments

De eerste ‘echte’ week na de zomervakantie, dus weer tijd voor Challenge Monday, nieuwe recepten en nieuwe programma’s op tv. Kijk je mee met mijn favoriete momenten uit de afgelopen week (vrijdag 31 augustus t/m 6 september)?

Het weekend werd ingeluid met een duurloop! Running girl Silvana op de fiets, Hanneke, Kelly en ik hardlopen. We deden een rondje van 12 kilometer door het prachtige Groningse landschap!
 
Zaterdagavond hadden we een feestje bij mijn ouders thuis en daar kwamen deze lekkere hapjes bij kijken! Vooral die toast met geitenkaas, frambozen en balsamico gingen er goed in!

In de marathonblog van zondag schreef ik over hoe het taperen ging en hoe ik omga met rust en herstel. Heb je het al gelezen? As. zondag de laatste voorbereidingsblog! 

Zondag was de laatste dag van Noorderzon en die werd afgesloten met deze truffelfrietjes. God-de-lijk!

Dit was zo leuk! Samen met Kelly door de Groningse grachten suppen! We deden een rondje van 4 kilometer. Best pittig, maar echt leuk om Groningen op deze manier te zien (je ziet het op een hele andere manier, haha). 

Jaaaaa, maandag was het eindelijk weer zover! Een Challenge Monday! Ik daag jullie deze week uit om jullie havermout-ontbijt te delen, zodat we elkaar op een gezonde manier kunnen inspireren naar de vakantie. Super leuk om jullie creaties voorbij te zien komen!
 
Maandag deed ik een intervaltraining. Nog een paar trainingen tot Berlijn!

Eindelijk geprobeerd! En ik vond het mega lekker! Ik hou niet van biefstuk, dus ik was wel benieuwd. Tom vond het niet naar biefstuk smaken, dus vandaar dat ik het lekker vond. Op Instagram kreeg ik veel reacties dat mensen het erg lekker vonden, maar meer naar hamburger vonden smaken. Lekker was het sowieso!

Dinsdag deelde ik het recept voor warme havermout met banaan, chocolade en pindakaas. Echt een aanrader!
Dinsdag was de laatste lesdag van de cursus. Fijn, maar ook jammer! Ik had beloofd om wat lekkers te maken voor de klas en dat werden “kikkererwten blondies”. Misschien wel mijn meest favoriete recept uit mijn eBook! Je moet dus nog even wachten op het recept, maar mijn klasgenoten vonden ‘m geslaagd!

Nog niet eerder gedeeld hier, omdat het er altijd zo lelijk uit ziet, haha. Maar dit neem ik vaak mee als lunch. Het is zo makkelijk, voedzaam en lekker! Zilvervliesrijst met sperziebonen, kidneybonen, spicy falafel, tomaat en iets van ketjap of chillisaus. Ik maak dit vaak terwijl mijn havermoutje ook staat te pruttelen (rijst en sperziebonen koken, de rest vast in het bakje!). Tip!

Ik was erg nieuwsgierig naar het nieuwe programma “Ewout in de sloppenwijken” (dinsdagavond, RTL5). Pfoe, wat heftig zeg! Ik ben benieuwd of anderen dit ook hebben gezien. Het is zo’n ver van mijn bed show en onvoorstelbaar dat mensen zo leven. Echt heel heftig om te zien. 

Een nieuwe Weetje Woensdag! Deze keer onderzocht ik waarom “zitten toch zo slecht is”. Heb je de blog al gelezen?
 

Mijn bekende ontbijtje: twee broodjes appelstroop. Dit at ik voor mijn 14 km duurloop gister. Vanaf nu geen 10+ km afstanden meer. Aftellen!!!
 
BIJNA BIJNA BIJNA!!! Pfoe, het is meer werk dan ik dacht! Hopelijk is het volgende week echt zover: mijn eBook online! Bij deze vast een sneak peek! 😉

Dit is zo’n dierbare foto voor mij! Al sinds de derde klas mijn beste vriendinnen en ondanks dat we ver uit elkaar wonen (tussen Groningen en Eindhoven in) hebben we elke dag contact (lang leve spraakmemo’s). De één is al moeder, de ander komt net terug van (weer) een geweldig avontuur in het buitenland, de ander heeft haar eigen bedrijf en die ander… DIE GAAT VANDAAG TROUWEN!!! Zoveel zin in en zo ontiegelijk trots op deze meiden! XXX
 

Dat was ‘m voor deze week. Ik ben momenteel de liefde aan het vieren en ga hopelijk niet door mijn enkel door die torenhoge hakken, haha. 

Happy Friday! ♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs