Favo FridayHET IS...

Favo Friday #71

geschreven door Marit juli 20, 2018 4 Comments

Mijn vader jarig, een jubileumfeestje van mijn moeders bedrijf, tijdelijk wonen in Utrecht en mijn langste duurloop van dit jaar. Kijk je mee met mijn favoriete momenten uit de afgelopen week (donderdag 12 juli t/m donderdag 19 juli)?


Mijn vader werd 60 JAAR! Over een tijdje wordt dit grootser gevierd, nu gingen we gezellig met z’n allen een hapje eten bij de Kleine Moghul. De meest knusse en lekkere Indiase tent van Groningen!


De volgende ochtend had ik samen met andere ondernemers een inspirerend ontbijt bij een nieuw concept in Groningen: inspiratiecafé Oso (coffee & coaching). We konden onze eigen wafels maken, afgetopt met allerlei lekkere toppings. Super lekker en gezellig!


En door die inspirerende ontbijtjes heb ik wel mooi deze chick leren kennen! Lotte, ook wel Happy Lotte genoemd, geeft happy workouts in het plantsoen en geeft ook elke week zeemeermintraining! Mocht je eens op zoek zijn naar iets anders, maar vrolijks, dan raad ik je aan om eens bij deze vrolijke krullenbol aan te sluiten.


Er kwamen vrienden eten en dus maakte ik van alles (rijst, tempeh, pindasaus, groenten, kroepoek…), waar ze zelf hun eigen kleurrijke bordje mee konden samenstellen. Op de Fit with Marit manier!


Zaterdag was het een FEESTdag! Onze moeders (hardloop)bedrijf bestond namelijk 10 JAAR! Dus er werden allerlei activiteiten georganiseerd (Kelly en ik gaven bootcamp!) en daarna sloten we af met hapjes en drankjes.


Kijk ze nou shinen. Zo trots!!! En nu de vraag… wie van de twee is mijn moeder?


Zondagochtend stond er een rustige duurloop voor mij op de planning. 12 kilometer door Heerenveen, heerlijk! Ook staat er vanaf nu elke zondag een marathonupdate op mijn blog. Afgelopen zondag beantwoordde ik 10 van jullie hardloopvragen!


En toen ik terug kwam van mijn run stond mijn vader American pancakes te bakken! Ik kreeg al veel vragen naar het recept… mijn vaders antwoord: “je kunt in de supermarkt een pak American Pancakes kopen bij de pannenkoekmixen. En ik maak het natuurlijk alleen voor de 2 liefste jonge dames van de wereld met aanhang en voor moeke”. Hahahah, lief he?


Na het WK zondag ging ik samen met mijn rennende vriendinnen eten bij El Santo. Ik ging voor een taco met avocado en…


… mijn favoriet: zoete aardappel met feta. Zo lekker!


Tussen al dat lekkere eten door, wordt er dus veel getraind… maandag stond er een intervaltraining op het menu: 10 minuten inlopen, 4 x 1000 m (met daartussen steeds 500 m heel rustig dribbelen) en 10 minuten uitlopen. Aanrader als je kapot wilt gaan!


Daarna een heerlijk ontbijtje met extra eiwitten (de Perfection Bar van Body & Fitshop, FAVO!). Yum!


Dinsdag plaatste ik een blog met tips voor sporten en eten in Parijs. Ik kreeg veel vragen over de broek: die is van The Sting (oud, maar volgens mij nog te koop?) en is een mega aanrader! Zit heerlijk!


Wanneer ik thuis lunch, maak ik er een feestje van! Kiemgroente, spicy falafel (mijn favoriet), wortel, sojabonen, rode kool, paprika, tomaatjes en couscous. Een beetje (veel) chillisaus erover en voilà!


De komende weken ben ik veel in Utrecht te vinden! Mijn familie is op vakantie en ik pas op hun poes (en huis). Voordat ze vertrokken zijn we nog lekker gaan zwemmen bij de brug.


Ingevlecht en afgezet bij het vliegveld! Veel plezier!


En wat ik dan doe om me thuis te voelen? ETEN is het antwoord! Wanneer ik ‘mijn eigen’ spulletjes maar om me heen heb, voel ik me thuis. En dit zijn een deel van die spullen. Daarnaast heb ik altijd mijn favoriete goodies van Body & Fitshop bij me (eiwitpoeder, eiwitrepen, energierepen etc.). Herkenbaar?


Op Instagram vroeg ik jullie tips wat de hippe hotspots van Utrecht zijn en “The Streetfood Club” werd zo vaak genoemd, daar moesten we heen!


Wowwww, echt zo MEGA MEGA leuk hier! Wij zaten buiten op het terras (love de tafels), maar binnen wat het echt nog mooier! Zo tof ingericht! En het eten (soort Streetfood tapa’s) was ook zo lekker. Echt een aanrader!


Donderdag duurloopdag! Er stond een 30 km op de planning en daar keek ik stiekem al een paar dagen tegenop… 30 kilometer halleluja! Ik stippelde een leuke route uit en dit ging er mee in mijn Runnersworld tasje: twee gelletjes van Body & Fitshop (bij de 10 en 20 km), wat snoepjes (wanneer ik er zin in had) en 2 flesjes water (had wel meer gewild). En natuurlijk mijn mobiel met oordopjes.
PS. Ik weet niet tot wanneer de actie loopt, maar mocht je ook bezig zijn met duursport, dan raad ik je aan om je slag te slaan bij Body & Fitshop: 20% korting op duursport producten!


Geen idee waar ik precies was, maar de route was erg mooi! Groen, water, rustig, mooie huizen…


De eerste 20 km gingen heerlijk! De laatste 10 waren zwaar, maar zeker te doen. Heel blij met mijn raketje na die tijd! As. zondag staat er weer een marathonblog online.


Gisteravond ben ik (in mijn eentje!) naar het EK beach volleybal geweest. Een toernooi in meerdere steden van het land, zo ook in het centrum van Utrecht. Hier moest ik dus even een kijkje nemen, super leuk om te zien!

Gezellig met elkaar op de bank!

Wow, mega lange Favo Friday! Ik heb dus sinds een paar weken de iPhone 10 en ik vind het zo leuk om daar foto’s mee te maken, omdat de camera zo goed is, dus vandaar een overload I guess, haha!

Ik hoop dat je een leuk weekend tegemoet hebt!
Happy weekend ♥

4 Comments

Judith juli 20, 2018 at 08:33

Zo leuk! Ik woon in Utrecht Zuilen en loop dus regelmatig richting Maarssen. Heel fijn en meteen lekker in de natuur <3

Antwoord
Marit juli 20, 2018 at 10:44

Ja, echt prachtig daar!

Antwoord
Julie juli 22, 2018 at 11:15

Nee zeker geen overload! Vind het net heel fijn zoveel foto’s! Is de rechtse vrouw jouw moeder?

Antwoord
Marit juli 23, 2018 at 11:21

NEE! Hahaha, dat is Kelly haar moeder! Links is mijn moeder 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs