Favo FridayHET IS...

Favo Friday #68: Schiermonnikoog

geschreven door Marit juni 29, 2018 2 Comments

Afgelopen weekend had ik één van de leukste weekenden ooit! Ik ging namelijk met de Running Girls op trainingskamp naar Schiermonnikoog, om het 5 jaar jubileum te vieren!. Hardlopen, kletsen, eten, slapen, nog meer hardlopen… het was fantastisch! Kijk je mee met mijn favoriete momenten uit de afgelopen week (vrijdag 22 t/m donderdag 28 juni)?


Omdat ik bezig ben met recepten voor mijn e-book, leek het me leuk om van tevoren wat cakes te bakken. Zo hadden we een lekkere snack voor op de boot + konden de meiden even proeven of ze wel e-book geschikt waren. Gelukkig zijn de cakes goedgekeurd!


Aangekomen op Schiermonnikoog stond de lunch al voor ons klaar en direct daarna gingen we voor ons eerste rondje hardlopen! 6 km de beentjes loslopen in een prachtige, rustige natuur.


Jaaaa! Een echt kamp met stapelbedden! Op elke kamer stonden tasjes (met naam en inhoud) voor ons klaar. 


Onder andere dit haarbandje zat in de tas. Life is better when you’re running. TRUE!


Granolalaaaaa! Er was een corvee-lijst en bij één van mijn (en anderen) taken stond granola maken voor twee dagen! Easy, yummy & healthy!


Na het avondeten (pasta uiteraard), was het tijd voor de avond-activiteit genaamd “Crazy 45”. We werden in teams verdeeld en krijgen een lijstje met 45 opdrachten. Sommige opdrachten waren veel punten waard, anderen wat minder. Het waren opdrachten als “maak met je team een hardloopfoto” (zie foto), “maak een groepsselfie bij een te koop bord”, “maak een groepsselfie met het oudste huis van Schiermonnikoog”, op de foto met de Vuurtoren, een bommetje, tot de knieën de zee in, etc. etc. Echt een fantastisch spel en wij (team + ik) waren overtuigd dat we hadden gewonnen, maar we kwamen op de een naar laatste plek, haha….


Tijdens de activiteit was er een prachtige zonsondergang… wauw!


Zaterdag werd er vroeg ontbeten, want het was duurloop dag! Je mocht kiezen: 5, 9 of 16 km.


Maar eerst tijd voor een groepsfoto! 28 meiden die allemaal van hardlopen houden! Hoe fantastisch is dat?


En met dit clubje gingen we voor de 16 km! Stond niet helemaal op mijn trainingsschema, maarrrr het was natuurlijk een trainingskamp en een duurloop met anderen is toch wel echt heel anders (veel gezelliger) dan in je eentje. Een heerlijk, redelijk rustig rondje over het eiland. 


Na de duurloop hadden we wat tijd om bij te komen en was er voor de lunch een heerlijke pastasalade gemaakt. Na de lunch gingen we naar het strand voor een activiteit. Heerlijk met de blote voetjes door het zand.


We troffen het ontzettend met het weer dus konden zelfs nog een paar uurtjes chillen in de zon bij onze kampeerboerderij (we verbleven in de Kooiplaats).


Zaterdagavond stonden pannenkoeken op het menu en drie keer raden wie er op de corvee-lijst stond. 100 pannenkoeken bakken, oude hitjes aan, allemaal running girls in de keuken… VET GEZELLUGGGG!


Na een pittige quiz in onze kampeerboerderij was het tijd voor een bonte avond in de kroeg van Schiermonnikoog: TOX! Na een duurloop konden de beentjes nog prima dansen!


En toen was het zondagochtend. Tijd voor de laatste (interval)training op Schier. Daarna was het spullen pakken, opruimen, lunchen en weer terug naar Groningen!


Er is serieus OVERAL aan gedacht. We kregen zelfs een medaille mee naar huis. Lieve Kell, ik ben zo ontzettend trots op jou! 5 jaar geleden heb ik samen met Kelly “Running Girls Groningen” opgezet. Inmiddels ben ik al zo’n drie jaar mee gestopt, maar Kelly staat er nog iedere dinsdagavond om training te geven en doet de rest (o.a. haar eigen website) helemaal zelf. Dit weekend was zo fantastisch geregeld (had niet anders verwacht) en het was zo fijn om met allemaal motiverende, lieve, hardloop-minded girls op pad te zijn. GE-NO-TEN!


Thuis was het weer tijd voor mijn eigen kleurrijke lunch: een buddhabowl met vega balletjes, groenten, kikkererwten en hummus. Yum!


Dinsdag had ik zo’n dag dat de afspraken die ik had werden afgezegd en ik me er niet tot toe kon zetten om dan maar nuttig te zijn. Zo’n weggegooide dag, maar stiekem toch ook wel lekker. Soms is het zo moeilijk om niet “te streng” voor jezelf te zijn.


Woensdagavond pasta, want donderdag was het tijd voor mijn duurloop. Ik heb eindelijk een recept gevonden waardoor ik pasta lekker(der) vind. En ja, dat recept bewaar ik voor in mijn e-book 😉


22 km duurloop! Warm, zweten, maar blij en voldaan! Hoe mijn trainingen gaan richting de Berlijn marathon (nog 11 weken), vertel ik je in deze blog


Ik voelde me zo’n huismoeke toen ik vorige week een korte broek voor Tom bij de Hema kocht, hahaha. Maar een goede koop, want dit lag na mijn duurloop op tafel, haha. 

Geloof het of niet, maar ik ben alweer onderweg naar de volgende bestemming… Kopenhagen! Kelly en ik hebben al jaren de droom om op de fiets naar het vliegveld (Eelde) te gaan en vanochtend kwam die droom uit 😉 Volgende week zal ik meer over dit weekend delen.

Voor nu een mega fijn weekend gewenst! ♥

2 Comments

Judith juni 29, 2018 at 08:55

Wauw, wat een superleuk initiatief zo’n weekend met de running girls <3 En wat tof dat je op de fiets naar het vliegveld gaat hahaha, ben heel erg benieuwd! Kopenhagen staat hoog op mijn lijstje, dus kom maar door met leuke hotspots 🙂

Antwoord
Marit juli 2, 2018 at 14:54

Bedankt voor je berichtje Judith! Beide weekenden waren ook echt fantastisch. Een hotspot-blog komt er zeker snel aan!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs