Favo FridayHET IS...

Favo Friday #67: Hotspot-tour!

geschreven door Marit juni 22, 2018 4 Comments

Het is alweer vrijdag, tijd voor mijn favoriete momenten uit de afgelopen week. Die bestonden uit een weekendje Enschede met mijn schoonfamilie en de HOTSPOT-TOUR door GRONINGEN! Kijk je gezellig mee?


Het weekend werd gestart met een etentje met Tom. We hadden iets te vieren en ondanks dat we samenwonen, is quality-time nooit verkeerd. Ondanks dat ik thuis geen vlees en vis meer eet, vind ik buiten de deur af en toe een stukje vis toch wel erg lekker.


Een weekendje naar Enschede met mijn schoonfamilie. Wat een super leuke stad zeg! We kwamen bij ‘Stoet’ terecht en hebben hier lekker geluncht. Ik hou echt van zulke hotspots!


Je hebt me sowieso al als je Tiny Tony bij de koffie/thee serveert!


We kwamen langs shakes & cakes en hadden zin in koffie op het terras, maar toen ik de menukaart bekeek, kon ik het niet laten om een shake te bestellen. Ik vroeg welke het vrolijkst was en dat was de suikerspin-shake. HOE COOL! En ja, ik barste daarna (even) van de energie, haha.


In de avond gingen we naar de Twentse Foodhallen en man, wat was het hier leuk! Zo’n zeven verschillende food-tentjes met allerlei verschillende keukens. Surinaams, Koreaans, Indiaas, Texaans… zo lekker!


We hebben van bijna elke keuken maar een borrelplank besteld, omdat we niet konden kiezen. De Indiase keuken blijft toch wel één van mijn favorieten!


En we sloten het weekend af met pannenkoeken! Ik ging voor een appel-kaneel pannenkoek met lekker veel stroop. Heer-lijk!


Maandag was mijn lieve zusje jarig! Ik nam taart mee, we aten patat en we sloten af met een chocolade pizza van Domino’s (nu te bestellen via deze link!). Pizza met chocolade dat smelt… goddelijk!


En toen was het dinsdag 19 juni: tijd voor de HOTSPOT-TOUR door Groningen. 14 enthousiaste meiden vanuit het hele land kwamen naar Groningen en ik had de eer om ze rond te leiden!


We begonnen uiteraard bij Wadapartja. De plek waar ik het eerste jaar (ze bestaan inmiddels drie jaar) met heel veel plezier heb gewerkt en waar ik nog steeds graag kom. We kregen een sapje en Gezinus (mede-eigenaar) vertelde wat over het concept van Wadapartja (wat-apart-ja in het Gronings, voor als je het nog niet door had ;)).


Van Wadapartja door naar Pure. Hier kregen we de moeilijke keuze tussen een donut en een rozen yoghurt, haha.


Zo vrolijk en lekker! Bij de frozen yoghurt kies ik altijd iets met de karamelsaus. Als je hier eens bent, is die saus zeker een aanrader! Samen met fruit en iets van koekjes, yum.


We namen ook een kijkje bij Kokotoko. Een super leuke en duurzame store in de Oosterstraat.


Door naar Holtbar! Niet alleen kun je hier super leuk snuffelen, ook hebben ze hier super lekkere koffie en (gezonde) taartjes.


Zo leuk dat alle meiden direct al zo met elkaar aan de klets gingen. Studies, werk, eten, sporten… je raakt niet zo snel uitgepraat 😉


Die koffie hadden we wel nodig, want… we gingen de Martini toren op! 251 trappen en dan een prachtig uitzicht over Groningen! Zo kon ik mooi laten zien wat waar zat.


ZO TOF! Nadat we de Martini toren hadden beklommen (vanaf de Grote Markt) werden er vijftien Fit with Marit bowls bezorgd! Een vegetarische (en voor sommige veganistisch) bowl voor iedereen!


EET SMAKELIJK! Bedankt Foodspot! Ze vonden het heerlijk! En omdat de bowl goed in de smaakt valt (bij de Groningers) wordt de actie nog een maand verlengd! Dus ook in de maand juli is de bowl te bestellen.


Vanaf de Grote Markt hebben we een wandeling gemaakt richting en door het Noorderplantsoen. En wat zit er in het Noorderplantsoen? Anat natuurlijk! De veganistische hotspot van Groningen! Hier werden we verwend met twee prachtige taarten. Zonde om op te eten of niet? Toch gedaan 😉 en zo goddelijk lekker!


En aan het einde van de middag werden we op het terras van Uurwerker ontvangen voor borrels en borrelhapjes! De borrelplek van Groningen en een super plek om de tour af te sluiten.


Wat een lieverds en wat een eer om deze meiden Groningen te laten zien. We hebben het zo gezellig samen gehad en de hotspots hebben ons ontzettend verwend! Bedankt alle hotspots en bedankt meiden voor deze leuke dag! Hopelijk wordt Groningen zo wat meer op de kaart gezet, want het is zo’n leuke stad en dat mag iedereen zien!


En dit was het 30e recept dat op de foto ging voor mijn e-book! Ik weet nog niet precies hoeveel ik er ga maken, maar ben tot nu toe erg tevreden met de resultaten (en mijn familie en vrienden ook, haha).


Al die tripjes en uitjes zijn leuk, maar thuis ‘gewoon gezond’ eten is ook heel fijn. Dit maakte Tom gister en ik kan zo genieten van deze heerlijke maaltijd!

As we speak ben ik onderweg naar Schiermonnikoog. Al een half jaar kijk ik hier naar uit, want dit weekend hebben we het Running Girls trainingskamp!!! Bijna 30 meiden, hardlopen, kletsen, activiteiten, eten, drinken… gezelloggggg!

Hopelijk heb jij ook een leuk weekend tegemoet!
Happy Friday♥

4 Comments

Judith juni 22, 2018 at 08:30

Wat leuk dat je hotspottour zo geslaagd was 🙂 Ziet er echt heel erg gezellig uit! En wat tof zo’n trainingskamp! Heel veel plezier <3

Antwoord
Manouk juni 22, 2018 at 16:30

Het was erg leuk! Ik heb nu alweer zin om terug te gaan naar Groningen en overal uitgebreid te eten, haha.

Antwoord
Marit juni 25, 2018 at 14:22

Je bent welkom!!!

Antwoord
De lekkerste restaurants in Groningen: ontbijt, lunch en diner - Groetjes uit Verweggistan februari 11, 2019 at 09:01

[…] en uit te proberen. En voor Groningen had ik extra veel geluk, want ik ging ook mee met een hotspottour met (Fit with) Marit langs allerlei leuke plekken. Marit liet ons van alles zien en proeven, dus er zijn ook een paar […]

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram