Favo FridayHET IS...Vakantie Tijd

Favo Friday #65: Lombardije

geschreven door Marit juni 8, 2018 9 Comments

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van de organisatie “in Lombardia” of het mij leuk leek om een paar dagen naar hun regio te komen, zodat ze de omgeving konden laten zien. En of ik dat wilde! De laatste tijd probeer ik namelijk naast voeding en sport ook regelmatig iets te delen over reizen. Reizen is iets waar ik ook ontzettend gelukkig van word, ik heb het veel gedaan en ik ben van plan het nog veel te doen (later meer hierover!). Meer mooie plekjes ontdekken door zulke tripjes is dus erg leuk en gewenst. Zo kan ik jullie niet alleen inspireren met recepten en workouts, maar ook met places where to go (en what to eat + vakantie workouts).

Lombardije is een regio in Noord-Italië. Ik vloog er vanaf Eindhoven in 1,5 uur heen, maar ben er de afgelopen jaren ook al twee keer heen gereden in de auto vanuit Groningen (zo’n 10 uur rijden). De hoofdstad van Lombardije is Milaan, waar ik de eerste nacht verbleef. Vanaf Milaan reden we naar Bergamo, San Pellegrino, Lago di Iseo (Iseomeer), Franciacorta en Lago di Garda (Gardameer).   Aan de hand van foto’s ga ik je laten zien wat we zoal hebben gedaan.


Alleen het vertrek vanaf Eindhoven was al zo mooi! Ik zat bij het raam en heb de hele vlucht genoten van de zonsondergang.


Ontbijten in het hotel: eerst gezond, daarna als toetje een chocoladecroissant. Can’t resist 😉


De eerste volle dag ging we met een lift omhoog naar Bergama (uppertown). Een prachtig, middeleeuws stadje.


De eerste lunch met.. WIJN! Dit was het gerecht voor het hoofdgerecht. Ja ja, lekker decadent! En heerlijk zo wat groentes bij de lunch.


Dit is Santa Maria Maggiore in Bergamo. Een kerk midden in het centrum van Bergamo Uppertown met indrukwekkende schilderijen en tekeningen.


Bij het eten kwam er vooral veel kaas bij kijken. Nou vind ik een stukje best lekker, maar zo’n hele plank vind ik best een uitdaging, haha. Dat wat je links op de foto ziet is polenta. Iets typisch Italiaans en ik vond het echt mega lekker! Een soort pasta-couscous-quinoa achtig iets? Heel lekker!


De lekkerste tiramisu OOIT gegeten! Echt verrukkelijk!


De volgende dag begon ik de dag goed met een 5 km run langs het water. Ik vind het zo leuk om tijdens het hardlopen de omgeving beter te leren kennen en te ontdekken. Ik neem altijd mijn hardloopschonen mee in de koffer!


Hier word je toch blij van? Waar ik ook keek, overal was het groen en veel wordt gedecoreerd met bloemen. Heel mooi.


Van het hardlopen door naar fietsen! Halleluja voor mountainbikes met een accu erin. Ja, veel minder zwaar, maar maakt dat je meer om je heen kunt kijken 😉 En dat wil je als je hier fietst!


Hallo lunch met view! En geen lunch zonder wijn natuurlijk!


Er gaat niets boven Italiaanse pizza. Eten maakt mij altijd zo blij, haha.


Mocht je bij het Iseomeer zijn, breng dan zeker een bezoekje Monte Isola. Dit is een eiland te midden van het meer. Heel idyllisch en leuk om bijvoorbeeld een dag heen te gaan om te gaan hiken.


Uiteraard werd er ook risotto gegeten. Met wijn ja. Het lijkt wel alsof ik de hele tijd aan de wijn zat, maar het viel best wel mee hoor 😉


Wat zei ik nou ook alweer over wijn? Het was bij deze foto namelijk nog geen 12 uur en ik had mijn eerste slok er al in zitten. Zoals je misschien al aan de velden (in Franciacorta) ziet, hadden we een wijnproeverij. Vooral de witte wijn met bubbels is in deze regio erg populair en ook zeker een aanrader. Interessant om hier meer over te horen en weten.


Hoe mooi om tussen de wijnvelden (waar de druiven groeien) te trouwen?! Die middag was er een bruiloft en het zag er zo geweldig romantisch uit!


Een typisch Italiaanse picknick! Brood, kaas, pasta, wijn…


De laatste nacht sliepen we vlakbij het Gardameer. Hier wakker worden (in West Garda) was echt zo fijn. Een heel schattig en mooi hotel met heerlijk eten en op loopafstand van het meer.


We brachten nog een bezoek aan het stadje Sirmione, wat ook aan het Gardameer gelegen is. Hoe schattig is dit kraampje? I love it!


De zon zat nog wat achter de wolken, maar heerlijk om te sjezen over het Gardameer!


En wat is een reis naar Italië zonder een echt Italiaans ijsje? Juist! Ik kon gewoon niet kiezen! Ik ben niet zo’n fan van fruit-ijs en kies altijd voor iets met chocolade. Dit was met karamel zee-zout en brownie. HEAVEN!

En dat ijsje was een mooie afsluiting van een geweldig tripje in Lombardije. Ondanks dat ik al eens in Milaan en aan het Gardameer was geweest, heb ik nu veel meer plekjes ontdekt. Ook vond ik het heel leuk om veel dingen over de Italiaanse cultuur te weten te komen.

Mocht je nog twijfelen over een vakantiebestemming dit of komende jaren, dan raad ik je zeker Noord-Italië aan! Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt met de foto’s.

Happy Friday ♥

– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

9 Comments

Judith juni 8, 2018 at 08:36

Wat een leuk tripje heb je gehad 🙂 Met heeeeeel veel lekker eten zo te zien <3

Antwoord
Marit juni 9, 2018 at 10:06

Jaaaa, echt niet normaal veel lekker eten!

Antwoord
Joyce juni 8, 2018 at 08:37

Zooo leuk om ook eens van iemand te horen dat ze bij ijs voor “the real deal” gaat met karamel en chocolade etc! Als ik mezelf trakteer op iets lekkers, dan meteen all the way 😀 Zag er een heerlijk tripje uit!

Antwoord
Marit juni 9, 2018 at 10:08

Hahaha, ja altijd chocolade, i love it!

Antwoord
Lou juni 8, 2018 at 09:57

Dit is echt een droomreis! Ik hou echt van Noord-Italië. Ik heb zelf twee zomers gewerkt aan het Gardameer en door al je foto’s en verhalen heb ik nu mega heimwee 🙁 Fijn dat je het zo leuk hebt gehad. Staan er nog meer toffe tripjes op de planning?

Antwoord
Marit juni 9, 2018 at 10:06

Ohhhh, dat snap ik wel, sorry! In welk plaatsje heb je gewerkt? Ga je er binnenkort weer naar toe?
Het volgende tripje is maandag al, naar Parijs! 🙂

Antwoord
Lou juni 12, 2018 at 16:25

Hahah geeft niets! Ik heb gewerkt in Moniga del Garda aan de westkust. Helaas niet, maar gelukkig staat er (weer) een vakantie naar Corfu op de planning en misschien nog een tripje naar Toscane dus ik heb niks te klagen hoor 🙂
Ik zag het, tof! Ben weer benieuwd naar je verhalen en heel veel plezier!

Antwoord
Marit juni 14, 2018 at 11:38

Klinkt ook helemaal geweldig, geniet ervan!

Antwoord
Eline juni 8, 2018 at 10:26

Wat een leuke foto´s! Heerlijk al dat eten!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram