Favo FridayHET IS...

Favo Friday #61

geschreven door Marit mei 4, 2018 2 Comments

Koningsdag, kleurrijke salades, vegan pizza en een voor het eerst naar een sterrenrestaurant. Kijk je mee met mijn favoriete momenten uit de afgelopen week (vrijdag 27 april t/m donderdag 3 mei)?


Een groene morgen op Koningsdag! Naast het rood-wit-blauwe Konings ontbijt werd er ook een vitamine-boost gedronken. Vitamientjes in de morgen is een dag zonder zorgen!


Niet veel later zaten we al aan de oranje tompoes! Hoort erbij toch?!


En we sloten de gezellige dag af met (oranje) pizza. Brie op je pizza is dus echt heul lekker!


En alsof het allemaal al niet genoeg lekkers was, kregen we die dag erna bij mijn ouders tiramisu als toetje. Yu-hummmm!


Geocaching! Een heerlijk, frisse wandeling door het bos. #burgerlijk 😉 Heb jij het al eens geprobeerd?


Gezellig samen eten met mijn vriendinnetjes. Bietensalade met geitenkaas en broodjes hummus. I love restjes-dagen!


Maandag maakte ik de drie winnaressen van de #stapril winactie /fitbit horloges bekend. Bedankt iedereen die meedeed aan de challenge, echt heel leuk, motiverend en gezellig! Volgend jaar weer?!


Maandag sprak ik samen met vriendinnetje Jasmijn in Amsterdam af en kwamen we in dit leuke tentje terecht: all the luck in the world. Zo wil ik mijn huis ook! En ze schonken ook nog eens hele lekkere cappuccino’s. 


En daarna door naar de lancering van de vegan pizza’s bij Domino’s. Nu heb ik alleen maar boomerangs gemaakt en geen goede foto van de pizza’s, maar de vegan bbq was mijn favoriet! Echt mega lekker. En je proeft niet dat het vegan is, de kaas is heerlijk en vanaf nu zijn alle bodems (ook met vlees) vegan. Dus yay voor Domino’s! 


We hadden nog ruimte voor een toetje: pannenkoeken! GODDELIJK! Met gesmolten pindakaas en chocolade… want this right now!


Dinsdag liet ik de making of mijn mugcake zien. Dit zijn de ingrediënten voor de mugcake, zo simpel en voedzaam!


En als alles goedgekeurd wordt ben ik over een paar weken eindelijk bloeddonor! Mijn ijzergehalte was (eindelijk een keer) goed! Ben jij bloeddonor? Ik ben benieuwd!


Hier word je toch vrolijk van? Een vegetarische sushi bowl! Eet makkelijk, simpel om te maken, voedzaam en verrukkelijk! Recept & voedingswaarden vind je hier


Woensdagavond was een hele speciale avond. Ik ging namelijk voor het eerst in een sterrenrestaurant eten! Tom heeft dat al eens eerder gedaan en ik wilde dat ook zo graag eens doen. We gingen naar het restaurant “Onder de Linden” in Aduard. Een beetje gespannen en mega excited! Ik had zelfs mijn sterrenshirtje aangetrokken 😉


Gewoon decadent op de fiets, zodat we ook van het wijnarrangement konden genieten 😉


De amuses met een glaasje cava. Ik waande me in heaven. Kan het je niet na vertellen wat het allemaal was, maar het was geweldig lekker, hihi.


We hadden gelukkig heel veel om op te proosten, want bij elke gang kregen we een ander soort wijn. Zo ontzettend lekker! Heel bijzonder en fijn om dit samen te doen. 


Tonijn op een bedje van risotto. Goddelijk. Ondanks dat ik sinds een paar maanden geen vlees en vis meer eet, ging ik toch voor het ‘normale’ menu. Daar was ik zo nieuwsgierig naar en voor zulke dingen maak ik een uitzondering.


De vierde gang was Bresse eend. Voor vele waarschijnlijk heaven, mij is rood vlees vaak iets te taai (niet haten). Maar toch ook weer een belevenis en een genot, zo alles bij elkaar. En een perfect rood wijntje er naast.


GE-NIE-TEN. Op deze manier zo van geweldige combinaties, verschillende smaken en wijntjes genieten, samen met de liefste. Een onvergetelijke ervaring! Het kost inderdaad wat, maar het is ook echt een belevenis en een geweldig uitje. 

Dat was ‘m weer voor deze week! Morgen is het bevrijdingsdag en is er mooi weer voorspeld, gaan jullie nog iets leuks doen?

Happy Friday! ♥

2 Comments

Ester mei 4, 2018 at 19:36

Hi! Wat heb je gedaan om je ijzerwaarde omhoog te krijgen? Mijn ijzer was bij de eerste meting goed, maar sindsdien bijna altijd te laag om te doneren. Weet niet zo goed hoe ik dit omhoog krijg door middel van voeding. Heb je tips?

Antwoord
Marit mei 5, 2018 at 12:52

Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik sinds een paar weken weer ijzerpillen slik, omdat ik minder vlees en vis eet. Ik ben daar sinds vorige week weer mee gestopt, want volgens mij haal ik het voldoende uit voeding: spinazie (smoothies), appelstroop, vleesvervangers, peulvruchten etc.!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram