Favo FridayHET IS...

Favo Friday #60

geschreven door Marit april 27, 2018 0 comments

De week begon bij mijn familie in Utrecht en eindigde (gewoon) weer in Groningen. Genoten van de warme zon, een mega toffe winactie, intervaltrainingen en natuurlijk a lot of food… kijk je mee met mijn favoriete momenten uit de afgelopen week (donderdag 19 t/m donderdag 26 april)?


De donderdag begon in de sportschool. Het hardlopen ben ik rustig aan het opbouwen (voor de Berlijn marathon), maar daarnaast probeer ik nog minstens één, het liefst twee keer naar de sportschool te gaan voor fullbody oefeningen, vooral gericht op het versterken/uithoudingsvermogen van benen en core.


Samen met mijn zusje pasten we op onze grote kleine nichtjes in Utrecht. Vet gezelligggggg!


Picknicken met patat! Dit moment was onoverkomelijk, maar keek er stiekem wat tegenop. Voor de eerste keer als vegetariër naar de snackbar, wat bestel je dan? Een broodje vegaburger, ook VET lekker! Wat bestel jij altijd bij de snackbar?


En het is natuurlijk één en al feest als je nichten komen oppassen: dus beide dagen werden er ijsjes gehaald! Die chocolade topping maakte het helemaal af, YUM!


Terwijl de kinders op school zaten, gingen wij lekker de stad in en belanden we bij Broodnodig. We bestelden vegetarische balletjes met bietensalade en pitabrood. Serieus, dit was echt goddelijk. Woon je in Utrecht, ga hier dan heen en bestel dit!


In de avond maakten we nog een heerlijke pastasalade met rucola, mais, courgette, paprika, tomaatjes, vegetarische spekjes en zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Perfect voor bij het zomerse weer.


Terug in Grunn en de dag beginnen met een rondje hardlopen. Op Instagram raadde ik iedereen aan hetzelfde te doen. HEER-LIJK!


En de dag werd nog fijner! Samen met Kelly chillden we de hele middag op de hei, ergens in Drenthe. Kletsen, boekjes lezen, nog meer kletsen… alsof we de enige op de wereld waren! Helemaal tot rust gekomen.


Door al die leuke dagjes tussendoor lijkt het alsof ik niet aan werken toe kom, maar op de momenten tussen de leuke momenten ben ik veel bezig met mijn blog en allerlei (toffe) dingen die hier bij komen kijken. Zondag was dan ook een werkdag, maar wel met een heerlijk begin: een rijstwafelparty!


Maandag stond er niet zomaar een #stapril challenge online, maar een challenge met een HELE TOFFE WINACTIE! Doe jij al mee? Je hebt nog drie dagen!


Mijn doel is deze week om elke dag 13.000 stappen te halen en dat lukt me tot nu toe nog elke dag!


Zoals je op de achtergrond ziet staat er al een cake, maar deze was niet helemaal zoals ik wilde, dus ik maakte de cake opnieuw! Het resultaat was verrukkelijk en dinsdag deelde ik het recept (maanzaadcake) met jullie. Al gezien? 


Ontbijten met groente vind ik zo’n topbegin van de dag: voedzaam en lekker! Ik begin de dag dan ook regelmatig met zoats: havermout met courgette.


Als je in Groningen woont, dan weet je vast wel waar deze prachtige straat is?! En heel misschien weet je zelfs waar vandaan ik deze foto heb genomen. Hier had ik een hele toffe afspraak en heel binnenkort kan ik hier meer over vertellen! Leuk en lekkerrrrrr!


What’s new? Ontbijten met mugcake!


Woensdag stond er een nieuwe Weetje Woensdag online: hoe word je een snellere hardloper? Zelf vond ik het ontzettend interessant en ga ik het zeker toepassen in mijn trainingen.


Love me ginger! 


Woensdag ontving Jasmijn dan eindelijk haar Master of Science! Cum laude afgestuurd en wauw, wat was ik trots! Ze heeft er zo hard voor gewerkt en nu is ze gewoon klaar! Haar studententijd in Groningen zit er (helaas) op, maar wat een mooie tijd gaat ze tegemoet!


En daar moest op geproost en gegeten worden! Ik heb Jasmijn leren kennen bij de Coffee Break waar we allebei werkten, maar heb haar na een tijdje naar Wadapartja geloosd, waar ik toen werkte. Hier werden we verwend met heerlijke borrelplanken en pizza’s, YUMMY!


Waar Groningers het liefst, lekkerst en gezelligst lunchen? Ik vertel het je in deze blog!

Dat was ‘m weer voor deze week! Hopelijk heb ook jij een fijne week gehad en heb je een fantastisch weekend voor de boeg!

Happy Friday ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram