Favo FridayHET IS...

Favo Friday #58

geschreven door Marit april 13, 2018 1 Comment

Terrasjes, een lang weekend zonder Tom, een wielrenwedstrijd in Groningen, veel wandelingen en natuurlijk heel veel eten en wat workouts tussendoor. Kijk je mee met mijn favoriete momenten uit de afgelopen week (vrijdag t/m donderdag)?


Vrijdag begon ik de dag met een lesje ‘Shape’ bij Basic Fit. Ik maakte een foto van mijn aantal verbrande calorieën tijdens de les van 25 minuten. Op het scherm stond namelijk dat er 370 calorieën verbrand waren, terwijl ik dus ‘maar’ 140 calorieën had verbrand. Nu verbrand ik misschien wat minder snel calorieën, dit verschilt ook per persoon, maar verkijk je er dus niet op!


Samen met Kelly lunchen op het terras! Na een wandeling door de stad en het plantsoen (#stapril) kozen we voor lekker en gezond: een burgersalade bij de Herbivoor. Er staat nu een blog online over deze hotspot! 


Dit nieuws maakte mijn dag…. nee, mijn week! Echt briljant! Mijn guilty pleasure en ik schaam me er niet voor! Elke dag kijk ik het programma en ik vond het echt jammer dat het zou stoppen… maar het komt terug! En nee, ik hoef echt geen deelnemer te zijn, ik vind het gewoon heer-lijk om er hersenloos naar te kijken!


Tom ging een lang weekend weg, dus ik schoof lekker aan bij mijn ouders. Mama’s (vega) lasagne, hoe fijn! 


Zaterdagochtend ging ik een rondje rennen en het was nog heel rustig op straat, maar iedereen die ik tegenkwam stak of de duim op (dat vind ik altijd zo leuk en lief) of was zelf ook aan het rennen. De “mooi weer-lopers” komen weer tevoorschijn! Zondag schreef ik hier een blog met tips over.


Ontbijten bij het Concerthuis met de deuren open, heerlijk!


Ik ging voor wentelteefjes, yummmmmmm!


En ondertussen stuurde mijn zusje deze foto in de familie-app. Die was een weekendje in Rotterdam en kwam mij daar tegen! Hangt er al twee jaar (bij de Health City), maar toch gek om te zien, omdat ik ‘m in het noorden dus nooit ergens tegen ben gekomen. Mijn vader zei in de app “ben je eens een weekendje van Marit af, kom je haar weer in Rotterdam tegen”. Thanks hè…


Tempehhhhh diner gemaakt voor mijn zusje en schoonbroer! YUM!


Met dit kleurrijke en gezonde bordje als resultaat. Het recept deelde ik afgelopen dinsdag, al gezien?


Breakie! Havermout met chocolade (offcouse), banaan en aardbeien.


Zondag was echt een hele leuke dag. Samen met een vriendin gingen we bij een andere vriendin haar wielrenwedstrijd kijken in Groningen (de laatste dag van de Healthy Ageing Tour). Dit gaat er ZO hard aan toe en we waren ZO ontzettend trots op haar! Echt respect voor al die dames!


En van hard aanmoedigen (ze kwamen 14 keer langs), krijg je hongerrrrrr. Frozen yoghurt met karamelsaus, cookies en aardbeien. Gehaald bij Pure! Nu is de lente echt begonnen 😉


Maandag vroeg ik via Instagram Stories aan de Groningers wat hun favoriete hotspot is om te lunchen. Ik kreeg mega veel reacties en maak hier een top 10 van (binnenkort online). Ook zag ik “Food Matterz” veel voorbij komen, dus daar ben ik die dag daarna eens een kijkje gaan nemen. Een kurkuma latte tijdens het werken. Leuke plek!


Kijk nou wat die lieverd mee nam na zijn weekendje weg… CHOCOLADE! Yummmmm!


Afgelopen week deelde ik ook deze foto van zonsondergang en palmbomen op Instagram. Ik word hier zo gelukkig van. Wauw!


Wat is nu eigenlijk beter… oefeningen met losse gewichten of op de fitnessapparaten? In de Weetje Woensdag van deze week vertel ik je er meer over!


Woensdagavond ging ik samen met Lotte een proefles Jumping Fitness doen en het wat zoooo leuk! Echt veel moeilijker en actiever dan ik verwacht had! De discolichten gingen zelfs aan, echt een leuke ervaring! 


Een hele fijne plek om met mijn laptop te werken: the Pool/ Studenthotel. Ik vind die inrichting hier zo leuk en het heeft zoveel foto-waardige plekjes!


Pompoen-pannenkoekjes! Super lekker, vullend, eiwitrijk en een dosis groenten. Eet smakelijk!

Dat was ‘m weer voor deze week! Hopelijk heb jij net zo genoten van de warme dagen en heb je tussendoor ook nog wat stappen gezet. Maandag een nieuwe challenge online voor #stapril!

Happy Friday ♥♥

1 Comment

Eline april 13, 2018 at 09:41

Zag er een leuke week uit! 🙂 die pompoenpannenkoekjes zullen hier binnenkort zeker ook eens op tafel verschijnen, die zien er echt zo lekker uit!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs