Favo FridayHET IS...

Favo Friday #57

geschreven door Marit april 6, 2018 3 Comments

Temptation Island met bloemkoolpizza, Paasweekend, naar de kapper en natuurlijk weer veel eten en sporten… kijk je mee met mijn favoriete momenten uit de afgelopen week (donderdag 29 maart t/m donderdag 5 april)?


Een maaltijd die vaak bij ons op tafel staat: kip-kerrie met mango, groenten en rijst. Een heerlijke combinatie, kleurrijk en gezond! De kip vervangen we dus door veganistische kip, veel lekkerder!


Samen met mijn Temptation vriendinnen een Temptation avond! Met (bloemkool)pizza, popcorn, chocolade en wijn. Heerlijk!


De pizza’s werden belegd met tomatensaus, pesto, groenten en geitenkaas. Echt heel lekker!


Soms heb ik geen zin in krachttraining of hardlopen, maar wel zin om te sporten. Ik vind het dan heerlijk om dan naar de sportschool te gaan en te doen waar ik zin in heb, meestal is dat lekker zweten op cardio-apparaten. Netflix aan en gaan (behalve op het roeiapparaat dan)!


Inslaan bij Lidl! Bijna alle vegetarische opties van de Lidl geprobeerd en we zijn er erg over te spreken, vooral de vegetarische burgers zijn super lekker (met zoete aardappelfrietjes en saus). 


Lunchen bij Wadapartja: één van mijn favoriete hotspots in Groningen! We namen beide een bonenburger, echt MEGA lekker (vooral met truffelmayo)!


Paasweekend! Dit was ons ontbijt op eerste Paasdag: croissants, een gekookt eitje, een groene smoothie en Alpro vanille met vers fruit. Ik hou van uitgebreid ontbijten, zo gezellig!


Op eerste Paasdag gingen we wandelen en tegelijkertijd deden we “geocachen”. Via een GPS of app op je mobiel zoek je dan caches op die verstopt zijn. Als je ‘m gevonden hebt (meestal een buisje met papier erin),kun je je naam erin zetten en weer door. Echt een leuke en actieve manier om een omgeving te leren kennen.


TREK! Tom en mijn schoonmoeder kozen ook voor een vegetarische pizza, dus we konden delen. VET lekker!


En toen was het #STAPRIL! Mijn tweede Paasdag begon redelijk vroeg, want ik wilde voor de brunch bij mijn ouders nog wel wat stappen zetten!


Paasbrood! I LOVE IT! Ik  vind het zo lekker met dat spijs erin en dan roomboter erover heen… ohhh genieten!

Hoe leuk zijn deze schaaltjes bij de Karwei? Ik hou d’r van!

Eieren komen veel voor in mijn recepten, omdat ik altijd denk dat ze onmisbaar zijn, maar ik probeer nu wat vaker te experimenteren zonder. Deze vegan pannenkoekjes zijn mega goed gelukt! Het recept deelde ik dinsdag, je kunt ‘m hier zien.


Zo zie je goed dat de sportschool apparaten vaak geen goed beeld geven van het aantal calorieën wat je verbrand. Een sporthorloge is dan meer accuraat, omdat die je hartslag meet en je gewicht/lengte weet. Niet dat een sporthorloge het altijd precies goed heeft en het apparaat het helemaal fout, maar verkijk je er niet op!


Dit vind ik trouwens ook nog een leuke vergelijking. Nu ik geen vlees en vis meer eet, mis ik natuurlijk wel wat dingen. Kipschnitzels vind ik dus echt ZO lekker, maar… een plantaardige kipschnitzel is dus ook vet lekker! Misschien wel lekkerder… en als je naar de voedingswaarden kijkt ook nog eens gezonder. Grappig (en goed!) om te zien toch?


Tot nu toe gaat de #STAPRIL challenge GOED! Elke dag 10.000 + 2.000 stappen extra! Hoe gaat het bij jullie? Echt heel leuk dat jullie me taggen in jullie foto’s, blijven doen! Mochten jullie nog tips hebben hoe ik jullie deze maand verder kan uitdagen qua stappen zetten, let me know!


Ook iets wat geregeld bij ons op tafel staat: Mexicaanse bowl met tempeh, bonen, mais, groenten, avocado, creme fraiche en chillisaus. ZO LEKKER! Recept vind je hier.


Samen met mijn schaatsvriendinnen gingen we naar ons andere schaatsvriendin, die nu al jaren op hoog niveau wielrent. De afgelopen + komende dagen is de Healthy Ageing Tour in Groningen/Friesland en dinsdagavond was er de ploegenpresentatie. Trots!


Bij de kapper! Al jaren ga ik naar dezelfde kapper en ik ga altijd blij weg! Ze hebben geen extra reclame nodig, want ze zitten altijd mega vol, maar toch… als je een goede kapper zoekt die naar je luisteren, maar zelf ook altijd goede ideeën hebben: Hairforce in Groningen!


Weer een stukje korter! Het afgelopen half jaar wordt het steeds korter, haha… lekker fris! En super makkelijk! Ik probeerde een selfie te maken van mijn nieuwe coupe, maar iemand wilde erbij op…


Gister niet gesport, maar wel veel stappen gemaakt tijdens een heerlijke wandeling met een oud-collega. April doet echt wat ‘ie wil! Regen, zon wind…

Ohhhhhhhh en wat heb ik zin in dit weekend! Begint de lente dan nu echt? Het gespreksonderwerp van de dag, maar ik kan echt niet wachten!

Wat zijn jullie plannen dit weekend? Geniet ervan! ♥

3 Comments

Manon april 6, 2018 at 15:31

Leuke blog weer! dat paasbrood mis ik nu al <3 En ik kan ook niet wachten tot de lentee

Antwoord
Margot april 8, 2018 at 10:29

Eerder op je blog had ik al gelezen over Wadapartja en me voorgenomen dat ik hier naar toe wilde bij een volgend bezoekje aan Groningen. Dit weekend was het zover! Gisteren heerlijk in het zonnetje gezeten en geluncht bij Wadapartja! De tosti van flatbread met spinazie, geitenkaas en spekjes is een aanrader! Ik heb gestudeerd in Groningen, zo’n 25 jaar geleden….. en vind het altijd fijn om weer terug te zijn en dan ook nog eens met dit weer! Marit, ik volg je blog al enige tijd met veel plezier.

Antwoord
Marit april 8, 2018 at 10:34

Hoi Margot, wat super leuk om te lezen! Wadapartja is ontzettend leuke plek en vooral in de zon, heerlijk! Fijn dat je zo genoten hebt.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram