Favo FridayHET IS...Vakantie Tijd

Favo Friday #54: Perhentian Islands

geschreven door Marit maart 16, 2018 2 Comments

Een Favo Friday vanuit Maleisië, want ook hier is het gewoon vrijdag (ja echt), wel net iets eerder, en dus tijd om mijn favoriete kiekjes met jullie te delen. Vorige week was er geen Favo Friday gezien de beperkte Wi-Fi, dus deze Favo Friday is met een paar dagen extra erbij. Hieronder mijn favoriete kiekjes uit de afgelopen 1,5 week. 


De dag voor vertrek liep ik nog een PR op de halve marathon in Parijs. Het hele raceverslag kun je hier lezen.


Nog geen dag later werd ik op station Groningen uitgezwaaid door de allerliefste. Op naar Maleisië!


Hallelujah. Na een dag reizen, een warm welkom door mijn twee lieve vrienden, nog een paar uurtjes reizen, was dit de eindbestemming. Ge-wel-dig.


Dat water, HOE MOOI?! Ik kan er gewoon niet over uit!


Het eiland heeft een paar stranden, maar is vooral jungle. Met een paar paden tussendoor, om op een ander gedeelte van het eiland te komen. Al dat groen, ook zo prachtig!


Dit elke avond. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het eiland waar we uitzicht op hadden, is het kleinere eiland, wij zaten op het grotere eiland. Samen worden ze de Perhentian Islands genoemd.


Kijk dit soort plaatjes laat ik dan weer niet op Instagram zien, maar af en toe was er ook een flinke bui hoor ;). Het seizoen is pas net weer geopend, dus zeker nog kans op regen, maar vooral veel zon en warmte!


Een foto met de drone vanaf de rotsen! Omdat er dus maar een paar strandjes en paden zijn, kun je met de boottaxi naar de verschillende plekken, maar ook leuk (en avontuurlijk) is om over de rotsen te gaan! En als je het warm hebt, dan duik je gewoon het water in!


Met de boottaxi zijn we naar dit eilandje gebracht, waar we de enigen waren. Heerlijk en zo prachtig!


En wat je dan doet? Chillen in de hangmat, chillen op de rotsen, zwemmen, lezen…


Na een paar uurtjes hadden we zin in ‘koude cola’, dus gingen we naar het dichtstbijzijnde ‘bewoonde’ strand. Dat bleek twee uur klimmen en klauteren zijn. De tranen stonden in mijn ogen (eng, pittig en pijnlijk!), maar uiteindelijk was het toch wel een heel cool avontuur.

En de curry smaakte daarna extra lekker ;). Vega curry! Sinds het vliegtuig heb ik geen vlees meer gegeten!


Deze schatjes bakten iedere dag ons eitje. Omdat het seizoen pas net geopend was, wisten ze eigenlijk nog niet hoe dit moest, maar dit was heel leuk om ze te leren.


En er werd gewoon vers kokoswater geregeld! LOVE IT!!!


A magnum a day…. 😉


En toen van de Perhentian Islands op naar LANGKAWI! Daar zijn we de afgelopen dagen verbleven en blijf ik tot maandag. Dan is het helaas weer tijd om naar huis te gaan…

Wil je meer lezen over de eerste week vakantie? Ik schreef eerder deze week al een blog!
In de volgende Favo Friday deel ik de Langkawi foto’s! De komende dagen genieten en dan zie ik jullie en het kkkoude Nederland snel weer.

Fijn weekend! ♥♥

2 Comments

Judith maart 16, 2018 at 07:30

Wat is het daar prachtig zeg! Ga ik zeker onthouden voor een eventueel volgend reisje naar Azië <3 Heel veel plezier nog!

Antwoord
Anne-Lotte april 1, 2018 at 13:35

Super leuk om te zien en ook heel herkenbaar, ben er zelf in 2016 geweest!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram