Favo FridayHET IS...

Favo Friday #49

geschreven door Marit februari 2, 2018 0 comments

Het is vrijdag, dat betekent bijna WEEKEND! En tijd voor Favo Friday: mijn favoriete momenten uit de afgelopen week. Vorige week had ik vooral gewerkt, deze week was ik vooral vrij! Dat is het leuke aan onregelmatig werken ;). Samen met mijn vriendinnen gingen we weer bij de moeder onder ons op bezoek, ik had koffie dates en hoe kan het ook anders… er kwam ook weer veel eten aan te pas afgelopen week. Kijk je mee?!


Ik begon het weekend met deze heerlijke appel/kaneel pannenkoekjes. Mix 40 gram speltmeel, 1 ei + 1 eiwit, 15 gram eiwitpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel speculaaskruiden, 1 theelepel bakpoeder en 50 ml. water met elkaar en bakken maar! Afmaken met gebakken appelstukjes, kwark, maple syrup en nog meer kaneel. YUM!


Dit is toch geweldig? Pepernoten in de schappen in augustus, paaseitjes in januari… kan niet vroeg genoeg beginnen! (Daar dachten mijn Instagram  volgers trouwens anders over: meer dan 70% stemden dat het te vroeg voor paaseitjes is, wat vind jij?!)


Zaterdag maakte ik dit recept, maar ik gebruikte vega kipstukcjes. VET LEKKER, dus AANRADER!!!


Zondag deelde ik een blog over de controle loslaten. In de maand februari wil ik meer aandacht aan dit thema besteden aan de hand van challenges. De eerste Challenge Monday staat online! Gezien? Of doe je zelfs mee? 


Ik maakte ALWEER de vegan brownie. Deze keer om mee te nemen naar mijn vriendinnen in Eindhoven. Ze vonden het heerlijk!


Zondag at ik bij mijn ouders: hutspot met draadjesvlees. LOVED IT!


Maandag begon ik de dag met een klein rondje hardlopen. Een warming-up van 1 kilometer, vervolgens wisselde ik (4 kilometer lang) 1 minuut tempo af met 1 minuut heel rustig dribbelen (dus zo’n 10 x tempo in totaal) en liep ik 1 kilometer uit. Goed begin van de week!


Omdat ik een tandartsafspraak had (ik heb nog altijd dezelfde tandarts als vroeger), was ik een dagje in Heerveen en dus ging ik naar mijn favoriete hotspot van Friesland: By Kees. Bloggen, mailtjes beantwoorden, sapjes drinken…


… en pannenkoeken eten! YUM!


Weet je wanneer mijn hoofd echt opgeruimd voelt? Als mijn kast opgeruimd is. Alles opnieuw opvouwen en weer een zak naar het goede doel. Enneh… I love streepjes, can you tell?


Mijn koffiedates breng ik graag bij Coffee Break door. Hier heb ik als student vier jaar gewerkt en hebben ze toch echt wel de lekkerste koffie van Groningen. Inmiddels is het een andere eigenaar, dus de inrichting is ook wat veranderd. Leuk!


De laatste tijd ben ik echt fan van buddha bowls tijdens de lunch! Met restjes (oke, sommige ‘restjes’ koop ik express) een kleurrijk, gezond en lekker bordje maken.


Ik kreeg de nieuwe repen van Barebells opgestuurd in de smaak Salty Peanut. Nou ben ik al gek van deze repen, vooral de smaak Caramel & Cashew, maar deze overtreft alle smaken. MEGA LEKKER!!!


Na een avondje sauna voelden de beentjes gister nog best goed aan! Ik liep 12 kilometer in zonnetje, heerlijk! Ik heb weer iets om voor te trainen, maar daar later meer over ;).

Dat was ‘m voor deze keer! Komend weekend weer een werkweekend en verder vrij weinig gepland. What about you? Heb jij dit weekend leuke plannen?

Geniet ervan! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs