Favo FridayHET IS...Vakantie Tijd

Favo Friday #34

geschreven door Marit oktober 6, 2017 10 Comments

Het is weer vrijdag, tijd voor een nieuwe Favo Friday! Deze keer deel ik mijn favoriete momenten vanuit de auto! Zoals ik vorige week al vertelde heb ik een weekje vakantie en momenteel ben ik onderweg naar de laatste bestemming: Parijs! Afgelopen week was ik in Beekbergen, Milaan en Nice. Kijk je mee met mijn favoriete momenten (vrijdag 29 september t/m donderdag 5 oktober)?


Vrijdag t/m zondag verbleef ik samen met mijn familie + aanhang in de bossen van Beekbergen. Een heerlijk weekendje weg. Dit is toch heerlijk wakker worden?!


En dit is ook heerlijk wakker worden! Croissants, pannenkoeken, vers fruit en heel veel koffie! Genoeg energie om heel veel spelletjes (wie is de ezel?) te spelen. Zo fijn!


Ook hebben we ons laten opsluiten in een Escape Room in Arnhem. Binnen het uur zijn we ontsnapt! Eenmaal terug in ons huisje kwam Tom erachter een belangrijke sleutel mee te hebben genomen, hahaha. Heb jij ooit wel eens een Escape Room gedaan? Zo leuk, echt een aanrader!

Met m’n allerliefste lieveling. ♥


Zondagochtend gingen we met de familie hardlopen door de bossen, heerlijk!


De rest van de zondag werd in de auto gespendeerd. Een weekje vakantie! En omdat ik de Toyota Aygo tot beschikking heb, kozen we voor een auto-vakantie met bestemming onbekend. Gewoon op de bonnefooi! De auto bevalt zo goed! Klein en compact, maar genoeg ruimte voor onze spullen, zuinig en makkelijk te parkeren. Heel veel liefde voor deze auto en het voelt ook heerlijk om zo mobiel te zijn!


In Milaan huurden we fietsen om veel van de stad te zien. Golden hour!


Ook beklommen we de bekende Dom, de Kathedraal van Milaan, voor een mooi uitzicht over de stad.


En dit is de kathedraal van binnen. Echt prachtig! Prachtige verhalen op de glas-in-lood ramen en een bijzondere sfeer.


When in Italy…


When in Milaan… put on your running shoes! 7 kilometer rennen door het park.


En van Milaan reden we naar Nice, maar uiteraard niet zonder stop in Monaco. Het seizoen is hier wel een beetje afgelopen en het weer was wat grijzig, dus lang zijn we niet gebleven. Wel een wijntje (van 9 euro!!!) gedronken, met uitzicht op het beroemde Monte Carlo Casino en op allerlei mensen met veel te veel sterallures.


En toen zaten we in Nice! In een heerlijk appartementje, midden in het centrum. De verse croissants maakten het helemaal compleet.


Lekker struinen over de markt. Hier word je toch gelukkig van?!


Iets typisch Frans: socca! Pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel. Ik had zoet verwacht, maar het was hartig met lekkere kruiden en veel olie. Lekker wel!


Nice! Palmbonen, zon en een prachtige blauwe zee!


En de andere kant: de haven. Ook iets waar Nice bekend om staat.


Struinen door de schattige straatjes van Nice…


I did it! Hardlopen over de boulevard! En omdat het over een maand al zover is, was een duurloop wel nodig. 20 kilometer genieten van de palmbomen, zon en heel veel andere renners.


En daarna natuurlijk heel hard gerelaxt! Het was overdag boven de 20 graden, dus we konden lekker liggen op het strand (en stenen). 


Crepes with a view, mmmmmm!


Een froyo met brownie, karamel en vers fruit gaat er ALTIJD in!


Wijntjes en printjes, de laatste avond in Nice.

En nu weer onderweg naar Groningen, met een 24 uur durende stop in Parijs. Heel erg veel zin in! Tips zijn altijd welkom!?

Ben jij wel eens op auto-vakantie geweest? Ik vind het heerlijk! Lekker al je spullen mee, nergens aan vast zitten, gaan en staan waar je wilt!

Hope you had a good week too! Happy Friday! ♥

10 Comments

renate oktober 6, 2017 at 14:32

tips: Cafe charlot in Paris. Sowieso de wijk: marais! have fun!

Antwoord
Marit oktober 9, 2017 at 16:55

Bedankt voor je tip!!!

Antwoord
Denise van der Kruk oktober 6, 2017 at 14:39

Hè Marit,

Je maakt mooie kwaliteit foto’s in je blogs, waar maak je je foto’s mee? Je telefoon?
Groetjes Denise

Antwoord
Marit oktober 9, 2017 at 16:56

Hey Denise, dankjewel! Vaak met mijn telefoon (iPhone) inderdaad, of met mijn cameraatje van Canon.

Antwoord
Martin ter Haar oktober 6, 2017 at 17:00

Wij zijn (zonder dat we elkaar kennen) beiden bezig met het avontuur richting New York, ik volg dan ook een beetje jouw voorbereiding. En ondertussen kom ik erachter dat wij een paar dezelfde mensen kennen, namelijk Tom en Kelly. Het is soms een kleine wereld! Succes met de laatste weken, hopelijk geen gekke blessures meer. En doe Tom de groeten!

Antwoord
Marit oktober 9, 2017 at 16:57

Hoi Martin,
Wat tof! En wat je zegt, echt een kleine wereld. Hoe gaan jouw voorbereidingen tot nu toe? Heb gehoord dat je gek van New York bent?!
Groetjes terug van Tom!

Antwoord
Joyce oktober 6, 2017 at 23:52

Tip: persoonlijk vind ik Montmartre echt supergezellig!

Antwoord
Marit oktober 9, 2017 at 16:57

Dankjewel voor je tip! 🙂

Antwoord
Dieter oktober 7, 2017 at 14:28

Prachtige foto’s, zag er een superleuke reis uit! Heb toevallig sinds vandaag ook mijn (nieuwe) Toyota Aygo, en die rijdt inderdaad super! :)… En o ja, escape rooms zijn inderdaad tof, heb er nu twee gedaan (allebei in Gent, Puzzle escape rooms) en bij beiden binnen de tijd kunnen ontsnappen.

Antwoord
Marit oktober 9, 2017 at 16:57

Wat super leuk om te horen, ik ben echt gek op dat ding! Welke kleur heb jij?

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram