Favo FridayHET IS...

Favo Friday #17

geschreven door Marit april 14, 2017 2 Comments

Favo Friday #17 alweer! Een week van veel chocolade, veel sportieve activiteiten en wijn op de maandagavond. Kijk je mee met mijn favoriete momenten (vrijdag 7 april t/m donderdag 13 april)?


Vrijdag was een dagje dat ik veel achter de laptop moest doen. Gelukkig kwam mijn moeder tussendoor voor een bakje koffie en kijk wat ze meenam… ohhhhh ZO lekker!


Mijn lunchbreak bestond uit een workout. Heerlijk even zinnen verzetten en zweten! Ik ben niet meer zo vaak in de sportschool te vinden, dus als ik er wel ben geef ik ook al mijn energie.


Terwijl ik dacht dat hij nog lekker lag te slapen, stond ik in mijn havermoutje te roeren. Komt hij uit bed en besluit pannenkoeken te bakken… Goed kan hij het he? Was wel wat jaloers… 


Zaterdag stond er een tochtje op de planning. Lekker fietsen door de Groningse landschappen.


We kregen trek onderweg, dus zochten we een gezelligs dorpscafé op. En daar neem je: tosti en een gehaktbal. Wat smaakte dit goed!


Tom en ik gingen op bezoek bij vrienden en konden natuurlijk niet met lege handen aankomen…


Zij zijn net ouders geworden van een heeeeel mooi en lief meisje, dus ik kon dit schattige zwempakje natuurlijk niet laten hangen bij de Hema. So cute!


Tom is wekelijks aanwezig bij de basketbalwedstrijden en zaterdagavond kon ik eindelijk mee! Super leuk! Groningen (Donar) moest tegen Rotterdam en er werd dik gewonnen, woehoe!


Zondag deed ik samen met collega’s en jongeren de Cascade run. Een super leuke run en groot evenement in Hoogeveen. Mijn eerste keer dat ik mee deed en het was tof! Ik liep samen met een jongere de 8 km en we deden er 50 minuten over.


Maandag weer een dagje laptoppen. Ik ging naar Coffee Break, waar ik jaren heb gewerkt. Een heerlijk plekje om te werken, met een goede koffie ernaast.


Door de onregelmatige werktijden, heb ik soms op maandag weekend. En als ik een avond thuis ben, dan hoort daar een rood wijntje bij. Ik kan daar zo van genieten! Jij ook?


Dinsdag kwam het recept online voor deze gezonde cake met cranberry’s en pistachenootjes. Als je nog een idee nodig hebt voor Pasen: aanrader!


Volgende week zaterdag is het zo ver: dan vertrekken mijn familie en ik samen naar Frankrijk om de Mont Ventoux te beklimmen. Ik ben volop in voorbereiding!


IK KREEG DE NIEUWE TONY’S CHOCOLONELY REPEN OPGESTUURD!!! Hallo, dat zijn toch echt #bloggergoals!!! ME SO HAPPY! Had geen tijd meer om te proeven, maar ik laat jullie snel weten hoe ze smaakten!


Hoppaaaa! 24.000 stappen op de donderdag! Veel meer dan anders. Ik had ochtends zelf al een wandelingetje naar de stad gemaakt en op het werk werden er ook wat wandelingetjes gemaakt. Lekker bezig voor #stapril. Hoe gaat het bij jou?!

Dat was ‘m alweer voor deze week! Ik maak mijn 24uurs dienst af tot 15:00 uur en dan op naar huis voor WEEKEND. Super zin in! Wat ga jij dit Paasweekend doen? Geniet er ontzettend van! ♥

2 Comments

Aniek april 17, 2017 at 11:34

Wat een leuke week heb je achter de rug en wat een lekkere dingen heb je gegeten! 🙂 Ik vroeg me trouwens af of je me misschien kan helpen met het volgende… Ik ben al jaren wat te zwaar (als in, ik ken mezelf niet met een platte buik, ik was als kind altijd al mollig) en wil daar heel graag wat aan doen. Nu probeer ik dit te doen door een combinatie van 2x per week krachttraining (en een klein beetje cardio) in de sportschool, 2x per week bootcamp en goed op mijn voeding letten. Ik vind het alleen heel lastig in te schatten wat voor caloriedoel hierbij past. Ik hou het nu twee weken vol en ik zie nog geen verandering op de weegschaal of als ik met een meetlint meet, terwijl ik zeker weten aanzienlijk minder eet dan daarvoor. Ik let er ook op dat ik altijd iets van eiwitten eet na het sporten etc… Heb jij enig idee wat ik verkeerd doe? En wat voor calorie-inname past er denk jij bij mijn doel? Ik eet nu ong. 1200/1300 kcal per dag.

Antwoord
Marit april 17, 2017 at 12:00

Hi Aniek, bedankt voor je berichtje! 1200/1300 kcal lijkt me veel te weinig met de beweging die je doet. Zelf ben ik geen professional, dus ik kan je hier helaas geen advies ingeven, maar ik zou als ik jou was eens contact opnemen met een diëtist! Die kan jou beter helpen. Hoop dat je dit begrijpt 🙂 Succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs