Favo FridayHET IS...

Favo Friday #144: skiën in Queenstown!

geschreven door Marit juli 31, 2020 1 Comment
Favo Friday #144

Afgelopen zaterdag t/m dinsdag vlogen Tom en ik naar QUEENSTOWN! Een paar dagen sneeuw, bergen en vooral veel gezelligheid… in deze Favo Friday neem ik je mee in dit onvergetelijke weekend.

Favo Friday #144

Zaterdag was het zover: Tom en ik vlogen richting Queenstown! Nog geen week ervoor besloten we dit te gaan doen, omdat toevallig onze vier Nederlandse vrienden (uit Auckland) hier ook waren. Op naar gezelligheid, sneeuw en bergen! Zie je trouwens de drie bergtoppen op de foto? Alleen de vlucht was al zo mooi!

Favo Friday #144

Rik & Hilde haalden ons op van het vliegveld. Zij waren al een aantal weken vakantie aan het vieren op het Zuidereiland. Na aankomst reden we direct naar Glenorchy. De route daar naar toe is prachtig (zo’n 45 minuten vanaf Queenstown) en daar aangekomen is het een heel rustig plekje aan het water tussen de bergen. Heel mooi uitzicht (foto maakte Tom met zijn drone!).

Favo Friday #144

Weer terug in Queenstown hadden we trek gekregen en gingen we naar “Ferg burger”. Dit tentje is een aantal keer uitgeroepen tot beste burgertent van de wereld en “normaal” (toen we hier in de zomer waren) staat er een super lange rij (zo’n 1 á 2 uur). Door het Corona virus zijn er amper toeristen in Queenstown/Nieuw Zeeland, dus na nog geen tien minuten zaten we (inmiddels waren Cheyenne & Anne ook aangesloten) aan heerlijke burgers en frietjes!

We kwamen pas laat aan in onze hotelkamer (die we samen deelden met Rik & Hilde), dus het was al donker. De volgende ochtend deed ik de gordijnen open en was dit het uitzicht. Geweldig. Adembenemend. Niet normaaaaaal.

Favo Friday #144

Het uitzicht verruilden we zondag in voor… SNEEUW! Het is namelijk hartje winter in Nieuw Zeeland, wat betekent dat je op sommige plekken (wij gingen naar The Remarkebles) kunt skiën of snowboarden. Beide heb ik al jaaaren niet gedaan en omdat we maar één dag op de piste zouden zijn, besloot ik voor een ski-les te gaan.

En terwijl ik me afvroeg of je een linker en een rechter skie hebt, snowboardde Tom gelijk weg…

Favo Friday #144

Na een paar uurtjes lessen gingen we er samen op uit. Het was even wennen, maar al snel kwam ik erachter dat hoe sneller je gaat, hoe gemakkelijker de bochtjes gingen (over techniek niet gesproken…). Al snel gingen we van de blauwe pistes af!

Favo Friday #144

Het was echt fantastisch! Het uitzicht was prachtig, het weer was heerlijk en de sfeer geweldig. Ge-no-ten!!!

Favo Friday #144

Mag ik elke dag zo wakker worden?

Favo Friday #144

‘sAvonds een vrouw, s’ochtends een vrouw… nog geen minuut na deze foto lag ik in het ijskoude water wat je op bovenstaande foto zag. Dapper he?! (het filmpje is op Instagram te zien)

Favo Friday #144

De rest van de tijd spendeerden we vooral voor de kachel (met uitzicht), met het spelletje Presidenten (verslavend!), borrels, eten, kletsen, de sauna en heerlijk door het leuke stadje slenteren…

Favo Friday #144

Het afscheidsontbijt met het geweldige uitzicht. Anne blijft voorlopig in Queenstown om te wonen en werken, Rik & Hilde zijn inmiddels naar Nederland vertrokken en gelukkig is Cheyene ook weer terug in Auckland. Het was echt een onvergetelijk weekend.

Het zal vast raar zijn om in jullie zomer zulke winterse foto’s voorbij te zien komen, haha 😉 Hopelijk heb je meegenoten!

Happy Friday!

1 Comment

Marcella augustus 12, 2020 at 07:39

Zeker gek, sneeuw in juli. Maar voor jullie juist leuk om zo’n anders dan anders uitje te doen!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram