Favo FridayHET IS...

Favo Friday #136

geschreven door Marit juni 5, 2020 1 Comment
Favo Friday #136

Een weekend weg met Huggle, het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland aangetikt en door de Black Lives Matter movement eventjes wat stiller op social media. Kijk je mee met mijn favoriete momenten uit de afgelopen week (vrijdag 29 mei t/m donderdag 4 juni)?

Favo Friday #134

Yayyyy! Na twee maanden gingen we weer op pad met Huggle! Het is weer toegestaan om te overnachten op (gratis) campings. Vrijdag hadden we beide vrij gevraagd van werk en vertrokken we richting het noorden. We zijn al wel op wat plekken boven Auckland geweest, maar nog niet helemaal boven. Precies voor zonsondergang kwamen we aan op de eerste camping. Prachtig!

Favo Friday #134

Na het eerste nachtje gingen we ontbijten op het strand. Het is hier nu herfst, maar overdag nog wel zo’n 15 graden.

Favo Friday #134

Tom kwam deze prachtige schelpen tegen tijdens een strandwandeling. Shined zoooo mooi! Parelachtig!

Favo Friday #134

Er was regen voorspeld voor de zaterdag, dus dit was echt een cadeautje!

Favo Friday #134

Cape Reinga! Het Noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland, we made it! Dit was serieus de eerste dag dat je hier weer heen kon. Twee maanden lang had de Maori (de “oorspronkelijke bevolking”) de weg afgesloten (bang voor Corona) en nu was ‘ie weer open, yay!

Favo Friday #136

Dit is ook de plek waar “two oceans meet”. De Pacific Ocean & Tasman Sea. Heel tof om hier te zijn geweest!

Net voor zonsondergang (zie hoofdfoto) kwamen we aan op de camping. In the middle of nowhere waar ook nog wat andere campers stonden (het is nu super goedkoop om een camper te huren!), maar er was super veel ruimte. De volgende dag werden we zo wakker. Alsof we in Nederland waren! Weilanden, koetjes, vlakte… zo leuk en rustgevend!

De laatste nacht ziet er gezelliger uit dan het was, want het STORMDE! Niet normaal. Huggle bewoog aan alle kanten en even naar de wc rennen zonder kletsnat terug te komen was niet te voorkomen. Part of the adventure, right?! 😉

Hoe gaaf is deze!? Mooiste omgebouwde camper die ik tot nu toe heb gezien. Die schilderingen! En dan die raampjes en ik denk qua inrichting zoooo ruimtelijk en gezellig! Wauw!

Eerlijk is eerlijk, thuiskomen na zo’n weekend weg is toch ook wel weer heel fijn. Groot bed, badkamer vlakbij, keuken… waardeer je weer extra, haha.

Favo Friday #136

Door het weekend weg en werken in de ochtend werd mijn duurloop uitgesteld naar dinsdagmiddag. Ben echt een ochtendsporter, dus het was even wennen, maar het ging super! Volgende week de laatste #elkeweekeenkilometerverder!

Sinds deze week verkopen we deze cookies op werk. NIET NORMAAL. Zoo lekker! Vegan & glutenvrij… joe, tot snel!

Geen favoriet moment natuurlijk, maar wel iets wat ik wil benoemen en waar ik de blog mee wil afsluiten. De afgelopen dagen ben ik wat stiller geweest op social media. Het voelde voor mij even niet de plek om te delen, maar juist om te luisteren, lezen, kijken en vooral te leren. Hierbij heb ik veel gehad aan www.withuiswerk.nl, “Wit is ook een kleur” via NPO en heel veel posts op Instagram. De komende tijd wil ik nog een aantal docs’s op Netflix kijken (tips zijn welkom!).
I understand that I will never understand. However I stand with you. Enough is enough. Black Lives Matter. Not just this week. Every single day.

Dat was ‘m voor deze week. Na een leuk weekend even wat stiller op Fit with Marit door de overweldigende berichten, maar ik pak de draad dit weekend weer op.

♥ 

1 Comment

Marcella juni 14, 2020 at 20:12

Wij zijn ook bij Cape Reinga geweest, op onze eerste dagen in NZ. Vond het heel indrukwekkend daar en we zagen er zelfs nog orka’s. Magisch!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram