Favo FridayHET IS...

Favo Friday #107

geschreven door Marit juli 5, 2019 0 comments
Story Bridge Rainbow

Joe, daar zijn we weer hoor! We gaan gewoon verder waar we gebleven waren. Vorige week plaatste ik al een foto update van de weken ervoor, dus in deze blog vind je de favoriete momenten van de dagen erna t/m donderdag de 4e. Kijk je gezellig mee?!

Buddha bowl

De regenboog op mijn bord, ik hou er van! Niet alleen super lekker, maar ook super gezond!

Story Bridge rainbow

Afgelopen weekend was de Story Bridge zo mooi gekleurd! Wat een feest om naar huis te fietsen op deze manier.

Co working Brisbane

Hier werkt Tom doordeweeks en heb ik de afgelopen weken ook wat uren doorgebracht. We zijn samen druk bezig met een Fit with Marit project en ik kan jullie vertellen… dit weekend staat het eindelijk online!

Smashed avocado

Het typische Aussie ontbijt: smashed avocado on toast. Heerlijk afgemaakt met feta en aardbeien.

koffie Australie

Even over koffie gesproken… dat is toch wel een dingetje hier in Australië. Ze drinken allemaal volop koffie buiten de deur en dus wil je als café de beste koffie serveren. Zo wegen wij de gemalen koffie om de zoveel koffie’s. Dit veranderd namelijk constant door de temperatuur. Dit moet 22 gram zijn. Is het meer of minder, dan pas je de seconden aan van het malen.
Dan, als je de koffie zet, moet de doorlooptijd rond de 28 seconden zitten (in elke café anders hoor, ligt aan de bonen!). Loopt de koffie korter dan 25 of langer dan 31 seconden door, dan smaakt de koffie zuur of bitter. Je past dan de maler aan door ‘m fijner of grover te zetten. Ik vind het zo interessant en ook een uitdaging om elke koffie precies goed te krijgen. En dit is alleen nog maar de koffie, laat staan de melk, haha!

koffie @ Melidrop

Dus zo’n vijf dagen per week drink ik de hele (werk)dag de heerlijke koffie (long black of almond capp) en als ik niet hoef te werken? Loop ik er alsnog even heen, haha. Ik schreef afgelopen week een blog over het werken hier in Brisbane, die kun je hier vinden.

zonsopgang Brisbane

Hoe geweldig wakker worden is dit? Na mijn boksles op de hele vroege morgen liep ik naar huis en zag toen dat de zon zo geweldig op kwam!

zonsopgang Brisbane

Gelukkig kun je me niet maken. WAUW!

avocado poached egg

Dit is vrijwel altijd mijn lunch op werk haha, super simpel, maar zooo lekker!

passievrucht pannenkoekjes

Ontbijt eet ik bijna wel altijd thuis, zelfs als ik om 5:30 moet werken. Okeé, dan maak ik niet zo’n stapel pannenkoekjes voor mezelf, maar als ik dan een ochtend vrij ben sta ik graag een paar minuten langer in de keuken voor dit! Heb je het recept van deze zomerse pannenkoekjes al gezien? Simpel, lekker en voedzaam!

Dat was ‘m weer voor deze week! Morgen gaan we waarschijnlijk weer ergens hiken, dus dat zie je volgende week!

Oh ja, mijn nieuwsbrief lezers zijn als eerste op de hoogte van Fit with Marit ontwikkelingen. Heb jij je nog niet ingeschreven? Je kunt je e-mailadres achterlaten in de rechter zijkant van mijn blog (als je deze blog via de computer leest) of hieronder (voor mobiel).

Enjoy your weekend ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram