Favo FridayHET IS...

Favo Friday #102

geschreven door Marit mei 3, 2019 4 Comments
Favo Friday

Het is weer vrijdag, de week is (bijna) weer voorbij! De weekend staat voor de deur, dus al mijn favorieten uit de afgelopen week (vrijdag 25 april t/m donderdag 2 mei) op een rij! Kijk en lees je mee?!

Favo Friday #102

De vrijdag (na Anzac Day) begon goed, we kregen de sleutel van kennissen hun appartement, zodat we in het weekend deze leeuw (en zijn leeuwin) eten konden geven. Wat een prachtige kat hè?!

Favo Friday #102

JAAAA, vrijdagavond gingen we Koningsavond vieren in het centrum! Zelfs de Story Bridge kleurde de Nederlandse vlag! (nee, oke, dit waren ook de kleuren van Anzac Day…)

Favo Friday #102

De kroeg stond VOL Nederlanders, er werd Nederlandstalige muziek gedraaid, er werden gratis oliebollen uitgedeeld, er was een tompoezencontest en er waren Nederlandse snacks te krijgen! AMAZING!

Favo Friday #102

De kater wordt elk jaar erger. Pffff. Gelukkig hoefden we zaterdag niks en chillde ik ‘m vooral bij het zwembad!

Favo Friday #102

Wel m’n best nog gedaan voor de laatste #STAPRIL challenge, maar daarna was het tijd voor Netflix en mijn favo B&J!

Favo Friday #102

Zondag gingen Tom en ik er een dagje op uit met de fiets. Tom had een route uitgestippeld en het was prachtig weer!

Favo Friday #102

Op de terugweg gingen we langs de Vegan Markt die er iedere tweede en vierde zondag van de maand is. Zoveel keuze! Wij gingen voor deze Aziatische combinatie met pindasaus, bao, roti, vegan worstje en tofu. Super lekker!

B2A7CF27 8CB6 4491 B83E 9A2B7CB1F1C3

Hier is “beef Jerky” helemaal een ding, omdat het een eiwitrijke snack is. Nu kwamen we dit tegen en nadat we het hadden geproefd waren we om. Niet alleen lekker als snack (en even wat anders), maar lijkt ons ook lekker bij bijv. de pasta pesto! We vinden dat ze hier best wel achter lopen op vega(n) gebied, maar dit vonden we dan wel weer heel leuk!

Favo Friday #102

Toen we weer thuiskwamen schoten we nog een paar foto’s voor de blog die ik later online zette: “waar wij onze huur van betalen in Brisbane”. Nog niet gelezen? Zeker doen! Wij vinden het zelf een leuk en grappig verhaal!

Favo Friday #102

Ondertussen werd ik meegenomen in de BIG SURPRISE die werd georganiseerd in London. Het was namelijk zondag DE DAG voor vriendin Kelly: zij ging haar eerste marathon lopen in London. Deze zes running girls gingen ook en stonden als verrassing aan de zijlijn te supporten. Kelly heeft altijd alles door, dus dat dit allemaal lukte was echt BRILJANT! Ik had behoorlijke FOMO dat ik er niet bij kon zijn, maar ik vond het heerlijk om mee te genieten!

Favo Friday #102

En hier ging het natuurlijk allemaal om: over de finish komen en een medaille krijgen voor je eerste marathon. Heb tot s’nachts alles gevolgd en onwijs mee genoten… and SHE DID IT!!! Mega trots en ook heel blij dat ik er toch een beetje bij was 😉

Favo Friday #102

Een paar uur later stond ik alweer door mijn havermout te roeren… workday! En ook al is het vijf uur in de ochtend, no way dat ik ontbijt oversla!

Favo Friday #102

Dinsdag was het eindelijk weer tijd voor een… ACAI BOWL! Ik heb er al heel wat gereviewd, maar mijn zoektocht is nog steeds gaande. Al twijfel ik wel een beetje om, nu het winter wordt, over te gaan op een zoektocht naar de beste pannenkoeken van de stad…

Favo Friday

Laatst hebben Tom en ik een to-go lijstje gemaakt, om het wat overzichtelijker te maken wat we allemaal nog willen zien. Brisbane is een leuke stad, maar vooral de omgeving is hier geweldig. Donderdag huurden we een auto en reden we naar Springbrook National Park.

Favo Friday

Zooo groen, zo veel rust en zo fijn om écht even samen te zijn.

Favo Friday

Gewandeld (/gehiked?) in het Springbrook & Lamington National Park en daarna nog gekeken bij het Advancetown meer. Nature can be sooo pretty!

Favo Friday

En weer terug naar Brisbane na een hele fijne dag!

Dat was ‘m voor deze week! Nog niet heel veel plannen voor het weekend, maar dat zal waarschijnlijk weer snel opgevuld zijn 😉

Wat ga jij dit weekend doen? Enjoy!

4 Comments

Linda mei 3, 2019 at 10:11

Hoi Marit, ik heb net je blog ontdekt en vind het superleuk om te lezen! Ik kom uit Groningen, wij hebben 10 jaar in Brisbane gewoont en na 1 jaar in Sydney nu aan de Gold Coast, dus veel herkenning. Geniet van jullie tijd in Oz!
Groetjes,
Linda

Antwoord
Marit mei 4, 2019 at 02:12

Hoi Linda, wat super leuk om een berichtje te ontvangen! Wat super stoer joh, zo lang al hier! Hoe vond je Brisbane? En Sydney? En hoe vind je het nu aan de Gold Coast (waar woon je?)? Ben heel erg benieuwd! 🙂

Antwoord
Linda mei 7, 2019 at 12:17

Wij vonden Brisbane een heerlijke stad om te wonen en hebben nog steeds heimwee naar ons huis in Grange, naast de Kedron Brook… Sydney is een prachtige stad om op vakantie te zijn, maar minder fijn om te wonen vond ik (maar mijn man en twee van onze drie zoons vonden het wel leuk). We wonen nu in Benowa (ten westen van Surfers Paradise) en dat bevalt goed, al is het jammer dat de Gold Coast niet echt een centrum heeft zoals Brisbane en Sydney. Maar Brisbane is lekker dichtbij en het Hinterland is prachtig zoals je gezien hebt, dus voorlopig zitten we wel goed.

Antwoord
Marit mei 11, 2019 at 06:59

Hi Linda,

Wat leuk om wat meer te horen over jullie Australië avontuur/leven. Lijkt me super om zo dichtbij het strand te wonen! En wat je zegt, hinterland is prachtig!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram