Favo FridayHET IS...

Mijn favoriete excuses om niet te sporten

geschreven door Marit november 20, 2015 3 Comments

Vanmorgen had ik gewoon echt geen zin om te sporten. Gisterochtend gesport, gisteravond gewerkt, moe, zwaar lichaam en niet veel tijd. Die dagen zitten er ook tussen. Ik kan daar van balen, maar meestal omarm ik deze ochtenden. Dan kan ik lekker Expeditie Robinson terugkijken en rustig opstarten met koffie en taart. Mama komt ook een stukje proeven!
O ja en ik heb nog een presentatie voor te bereiden! Dit weekend is er in Groningen ‘Lets’s Gro’ Een uniek inspiratiefestival over de toekomst van Groningen. Ik geef een presentatie bij Jimmy’s, een centrum voor jongeren. ‘Bloggers over bloggen’. Dus ik ga wat vertellen over mijn ervaring in het bloggen met natuurlijk tips!

Ik had het eigenlijk over mijn zin om niet te sporten. Jij zult dit ook vast wel herkennen. Soms moet je die excuses doorbreken, soms moet je je er aan overgeven. Dat is mijn mening, want zo hou ik het leuk. Daar schreef ik hier en hier al eens over.

Een tijd terug vertelde ik wat mijn favoriete excuses zijn om WEL te sporten. Deze keer ga ik het lekker andersom doen, zodat ik me vandaag nog minder schuldig voel 😉

Mijn favoriete excuses om niet te gaan sporten:

– ik ben moe
één van de meest genoemde smoesjes. Kan op zich ook best waar zijn, maar ik ben van mening dat je soms nog veel meer energie terug komt van een work out dan dat je heen ging

– mijn favoriete tv-programma komt op tv
oeps, daar kan ik echt wel eens last van hebben. Niks lekkerders dan op de bank te ploffen en er niet meer af hoeven komen. Maar… dat programma komt gewoon op gemist.nl en is veel leuker om te zien nadat je gedoucht hebt na een flinke zweetsessie

– ik heb toch al een slechte dag 
Vanmiddag werd er op taart getrakteerd, net bij thuiskomst kon ik een stukje chocolade niet laten liggen. Ik ben vandaag toch al slecht bezig, waarom ook niet mijn work out overslaan?!
Ehhhh…. al die extra suikers is juist extra energie voor de gym, toch? Gaan met die banaan!

– spierpijn
Oef ja, das wel een goed excuus. Want sporten met spierpijn is en niet fijn en niet heel verstandig. Spierpijn betekent spierscheurtjes en het is niet heel goed om die nog meer te verstoren. Maar heb je overal spierpijn? Of alleen in je armen? Want dan kun je prima een rondje hardlopen of squatten. Goed voor de bloedsomloop!

– geen tijd
Deze hoor ik vaak. En ik doe er zelf ook gerust aan mee. Er zitten 24 uren op een dag. Natuurlijk kan het voorkomen dat je echt geen tijd hebt – kids – werken – koken – huishouden – cursussen – I get it. Maar soms moet je er tijd voor maken. Niet dat ontspanmomentje op de bank pakken na je drukke dag, maar een half uurtje sporten kan ook erg ontspannend werken. Een half uurtje eerder opstaan om wakker te worden op je hardloopschoenen kan ook erg fijn zijn! Ready for the day!

– het regent
Oké, ik van van suiker. Dat weet Kelly, dat weten de Running Girls Groningen. Bij elke drup ga ik al huilen. Regen, verschrikkelijk! Gelukkig zijn er genoeg home work outs om te doen en is het in de sportschool droog. En ach ja, een beetje regen overleef je ook wel.

– niemand wil met me mee
Het is wel echt gezelliger, leuker en motiverend om samen met iemand te sporten. Toch kan dit niet altijd lukken, dus is dat juist een mooie kans om een keer alleen te sporten en jezelf te motiveren. Misschien ben je wel veel sneller en productiever!

– mijn lichaam wil niet
Wees voorzichtig op je lichaam, je hebt er maar één. Als jouw lichaam vraagt om rust, geef die dan. Maar als dat al twee maanden is, dan kan je lichaam echt wel weer even een flinke work out gebruiken hoor! Juist die aanspanning zorgt later voor ontspanning in je spieren.

– ik wil gewoon op de bank hangen met chocolade pepernoten, Tony’s Chocolonely en warme chocomel
Ik weerleg de excuses omdat ik je wil motiveren als één van de genoemde excuses in je gedachten rondspookt. Toch ben ik ook van mening dat een work out overslaan echt geen kwaad kan en juist af en toe heel goed kan zijn. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Een beetje rust voor je lichaam en ontspanning op de bank, voor de tv, met wat lekkers kan af en toe zo fijn en waardevol zijn. Voor jou en je lichaam.

Happy friday!

fit with marit chocolade

3 Comments

Jolanda november 20, 2015 at 12:04

Grappig. Ik ben vanmorgen 3 kwartier langer in bed blijven liggen ipv mijn rondje te gaan lopen.
Normaal maken de kinderen mij wel wakker en ga ik er gelijk uit, de kinderen bleven dit keer lang slapen en dus heb ik mijzelf ook nog maar een keer omgedraaid.
Morgen ochtend na mijn krachttraining mijn hardlopen nog even doen en dan staan we weer gelijk 😉

Antwoord
Eline november 20, 2015 at 17:32

Ik gebruik nooit smoesjes; als ik geen zin heb, dan heb ik gewoon ook echt geen zin en staat het me ook helemaal tegen.
Vanmorgen met mams naar de stad om 2 couponnen voor een kilo chocolade bij de plaatselijke chocolaterie te halen, high tea en ik terwijl ik net de laatste restjes van een pindarotsje doorslik en dit bericht type, zeg ik; deze dag had ik nodig!

Nu tijd voor wijn. Morgen weer een dag.

Antwoord
Marvin november 21, 2015 at 11:52

Ik heb eigenlijk geen smoesjes om niet te gaan. Wanneer ik moe ben sleep ik mezelf toch maar naar de sportschool en wanneer ik dan bezig ben gaat het toch wel lekker. Heb deze periode weinig tijd, dus dan wil ik ook echt gaan als ik wel even tijd heb om te trainen 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs