Favo FridayHET IS...

Eiwitrijke recepten

geschreven door Marit oktober 30, 2015 3 Comments

Bij de oplettende en vooral de mijn recept-makende lezers is het vast al opgevallen. Veel van mijn recepten zijn eiwitrijk. Hier kies ik bewust voor, omdat ik door het sporten aan voldoende eiwitinname wil komen en dat lukt me goed als ik het in mijn recepten verwerk. En daarnaast vind ik vanille eiwitpoeder ook gewoon een super lekkere smaak toevoegen en kun je stellen dat ik er een soort van verslaafd aan ben. Woeps.

Omdat ik al bijna 1,5 jaar blog, (jaahaaaa!) heb ik ook al heel wat receptjes met je gedeeld. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze week in Favo Friday mijn favoriete eiwitrijke recepten met je te delen. Het weekend komt eraan, dus genoeg tijd om te bakken 😉

– Één van mijn favorieten: de zwarte bonen brownie heel makkelijk om te maken, maar vooral heel (lekker en) makkelijk om mee te nemen als tussendoortje! Dit is echt een aanrader!

 Mocht je van gekke recepten houden met groenten erin, dan moet je ook zeker deze proberen, met zoete aardappel!

– Vooral nu het herfst is, is de ze heerlijk! Appel-kaneel kwarktaart. Heel easy om te maken en smaakt heerlijk!

– Inspiratie voor ontbijt of lunch nodig? Dit wortelbrood bevat behalve groene ook voldoende eiwitten! Smaakt heerlijk met een laagje appelstroop.

Fitte cheesecake. Watte? Ja, fitte cheesecake! Een bodem van eiwitrijke koekjes en een vulling van kwark en fruit, yum!

Bananenbrood, maar dan met extra eiwitjes! Recept vind je hier.

– Even iets heel anders, fris, maar toch met eiwitten? Probeer deze komkommerbootjes met tonijn!

– Eiwitrijk avondeten? Salade met kipburger, mmmmm!

– En natuurlijk niet te vergeten een eiwitrijk ontbijtje: pannenkoeken of mugake!

Ik hoop je voldoende te hebben geïnspireerd om nu lekker te keuken in te duiken! Heb jij nog lekkere, eiwitrijke receptjes die hier niet tussen staan? Let me know!

3 Comments

zonderzooi oktober 30, 2015 at 21:10

Oh die taart sprong echt gelijk in het oog, ziet er zo yummy uit! Ik moet echt een keer zo’n lekker taart receptje van jou maken in het weekend, komt op mijn ‘to make list’ te staan haha.

Antwoord
Marit november 1, 2015 at 19:26

Sowieso doen!

Antwoord
Marvin oktober 31, 2015 at 11:48

Erg fijn al die eiwitrijke recepten. Zeker wanneer je eens geen inspiratie hebt en geen flauw idee hebt wat je nu weer moet eten… 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs