FoodHET IS...HotspotsVakantie Tijd

Dag 3 op Aruba: zon, waar ben je?

geschreven door Marit oktober 14, 2018 3 Comments

Ik ga weer voor een heerlijke run in de vroege ochtend. Ik ben lang niet de enige. Het is licht aan het worden en er zijn veel (snel)wandelaars en hardlopers die ook hun dag sportief beginnen. Het is weer bewolkt, maar nog steeds zo’n 25 graden. 25 graden in Nederland voelt heel anders aan dan hier, vind ik tenminste. Het tempo bij het hardlopen is in ieder geval heel langzaam. 

Ontbijten bij Local Store

Doordat het zo hard regent, vertrekken we later naar het ontbijt. Ik verga inmiddels van de honger, gezien ik al 5 uur op ben en heb hardgelopen (klaaaaag). Maar de ontbijtplek maakt alles goed. Local store is een kleurrijke hotspot met een fantastische menukaart. Pannenkoeken, wafels, porridge, tofu burrito’s… we bestellen van alles, maken snel een foto en genieten daarna ontzettend van al het lekkers.

De gel die uit de aloë plant komt

Na het ontbijt brengen we bezoek aan Aruba Aloë Factory. We zien hoe ze (ze doen dit altijd met hand!) van de aloë vera plant producten maken als body lotion, zonnebrand, after sun, etc. De werking van aloë vera is hydraterend, helend en verzachtend. Het wordt gezien als wondermiddel en op Aruba is één van de plekken waar deze plant groeit. Iets waar ze ontzettend trots op zijn.

Regen en veel bewolking… dat had ik niet verwacht van Aruba!

Helaas gooit de regen roet in het eten. In Nederland is er een ontzettend mooie nazomer gaande en hier heb ik amper zon gezien… muh! We hebben een rustige middag en vertrekken wat later naar een collega + haar familie van Amayra (de vrouw die ons het eiland laat zien). De BBQ gaat weer aan en onder het genot van heerlijk eten komen we meer te weten over de cultuur hier op het eiland. Ik vind het altijd interessant om te horen hoe het in andere landen zit op mentaal vlak. Veel mensen met burn-outs? Depressies? Is er veel (prestatie)druk? Dat is toch wel heel anders hier dan in Nederland. Maar dat is iets wat we zelf ook wel merken. De sfeer is hier heel anders. Je mag ontspannen, plezier hebben en hoeft niet allerlei ballen hoog te houden. Je hoeft het niet perse druk te hebben (“alles goed?” “ja, druk!”), als je maar plezier hebt. En het weer op Aruba, dat zal ook wel meespelen. Ik hoop dan ook de zon ons snel weer komt vergezellen.

Tot morgen,
♥♥

3 Comments

Nick oktober 16, 2018 at 01:28

Tja moet je maar niet in het orkaanseizoen gaan… ?

Antwoord
Harry Brusselman oktober 16, 2018 at 17:58

Leuk om te lezen Zijn net terug van Aruba Tip: Huur een jeep en ga offroad aan de Noordkant van het eiland en probeer op die manier de Natural Pool te bereiken Heavy !

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:53

Hoi Harry, wat een leuk berichtje. Hopelijk heb je snel verder gekeken op mijn blog en heb je gezien dat we toevallig precies die buggy tour hebben gedaan! En dat was inderdaad behoorlijk off road en super cool!!! Hopelijk hebben jullie (ook) een super tijd gehad op Aruba!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram