FoodHET IS...HotspotsVakantie Tijd

Dag 2 op Aruba: een magische ochtend

geschreven door Marit oktober 13, 2018 12 Comments

Om 4 uur nachts was ik alweer klaar wakker. Vind ik niet erg, want ik hou van ochtenden! We zouden pas rond 8 uur gaan ontbijten, dus alle tijd voor koffie, Tom, blogs, mail, Expeditie Robinson terugkijken en zonsopgang. 

Rond half 7 in de ochtend vertrokken Nigel en ik samen naar het strand voor zonsopgang. Ondanks de wolken die voor de zon zaten, zag het er prachtig uit. Magisch eigenlijk. Het water is zo lichtblauw en het strand bijna wit. We schoten wat foto’s en daarna stapten we de auto in richting ontbijt.

Arubaans ontbijten: pastechi met koffie

We gingen ontbijten bij een typisch Arubaans tentje. Waar we dan ook typisch Arubaans gingen ontbijten. Wat dat is? Koffie met pastechi. Oftewel, pasteitjes. Je kon zelf de vulling kiezen: kaas, gehakt of kip. Ook waren er allerlei andere hartige dingen, maar ook veel gebakjes. Jullie weten dat ik gek ben op havermout in de ochtend, maar in het buitenland vind ik het super leuk (en meestal lekker) om andere dingen te proberen. 

Cactus heaven!

De pastechi smaakte heerlijk. Een goede bodem voor een wandeling. We gingen naar het Arikok Natural Park. Een natuurbeschermingsgebied op Aruba. In dit natuurgebied staan ontzettend veel cactussen (wauw!) en overal staan plantjes die als medicijn kunnen werken, zoals aloë vera. Een prachtig gebied om doorheen te wandelen.

Lunchen bij Zeerover

Na de wandeling vertrekken we naar Zeerover. Verreweg de meest genoemde tip om te gaan eten. Zeerover is een typisch Arubaans visrestaurant. Het is gelegen aan zee, op een vispier. Bij binnenkomst kun je gelijk je bestelling doorgeven bij het loket. Er zijn vaak twee verse vangsten, dit bestel je samen met friet, sausjes en maïsbrood. En oh, ik snapte heel goed waarom ik hier zoveel tips over kreeg. Naast dat het eten heerlijk was, is de sfeer is hier zo goed en relaxed. Een hele mooie ervaring. 

Na de lunch hakt de jetlag er weer behoorlijk in. We hebben een paar uurtjes vrij en ondanks dat ik het liefst mijn bed in duik, kies ik er voor om een uurtje te gaan sporten. Al dat eten moet ook een plekje krijgen natuurlijk 😉

BBQ-en met fruit, groenten en verse kruiden

Rond 16:00 uur in de middag vertrekken we naar het strand “Pos di Nord”. We gaan BBQ-en met fruit, groenten en verse kruiden. Er worden combinaties gemaakt waar je zelf niet zo snel aan zou denken, maar die verrassend lekker zijn… salade met avocado, kaas en mango-sorbet, een soep van aardappel en groene banaan(!), gegrilde aubergine met oesterzwammen en als dessert mango van de BBQ met rietsuiker… ontzettend genieten tijdens de ondergaande zon. De zon is rond half 7 onder. Mij is verteld dat de zonsondergang het hele jaar rond deze tijd is. Bizar dat dat in Nederland zo anders is!

Terug in het hotel duik ik direct mijn bed in. Buiten stormt het ontzettend! Eigenlijk heb je hier niet echt een regenseizoen, maar meer een ietwat natter seizoen. In de laatste maanden van het jaar is er meer kans op regen. Tot nu toe heb ik nog niet veel zon gezien hier (jullie hebben meer zin in NL, haha!), maar de temperatuur is heerlijk (rond de 28 graden). 

Tot morgen,
♥♥

12 Comments

E. R. Wouters oktober 14, 2018 at 12:05

Wij, twee vrienden en ik gaan in november die kant op, dus lees ik graag jou mooie verhalen. Top!

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:57

Wat super!! Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips… veel plezier alvast!

Antwoord
Monika oktober 14, 2018 at 18:12

Super leuk om te lezen!
In Feb(carnaval seizoen) gaan wij voor het eerst naar Aruba dus voorpret start hier..:)

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:56

Oh wauw, volgens mij is dat een geweldige tijd om te gaan! Heel veel plezier alvast, hopelijk heb je wat aan mijn tips!!!

Antwoord
Brenda oktober 15, 2018 at 14:23

Lees graag jou verhalen. Geniet ervan.

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:56

Dit is dan ook weer leuk om te lezen, Brenda 😉 Bedankt!

Antwoord
Martin oktober 15, 2018 at 16:23

Leuk eiland Marit,Ben er al vele maken geweest,Blijft Leuk om tien hoe jij Aruba ervaart!Baby beach is ook een aanrader!
Een prachtig strand bij saint Niclolas..

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:55

Hoi Martin, bedankt voor je reactie en je tips!

Antwoord
Sands oktober 15, 2018 at 16:37

Een beetje vreemd te lezen dat jullie naar het strand (westen) gaan voor de zonsopkomst. Ik zou daar eerder naar toe gaan voor een prachtige sunset. Een tip voor een unieke zonsopkomst is om in het NoordOosten te wandelen. Dan zie je hem vanaf de ruwe kustlijn. Prachtig om mee te maken.

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:55

Ons hotel zat aan dit strand, dus het was meer dat we vanuit ons hotel naar het strand gingen. En daar was de zonsopgang prachtig, als de zon er was, haha! Bedankt voor je tip!

Antwoord
Els oktober 21, 2018 at 10:31

Afgelopen maand september op Aruba geweest. Kinderdroom ging in vervulling. Ik ga zeker nog eens terug ! En idd Zeerover is een leuke plek om een keertje te gaan eten?

Antwoord
Marit oktober 23, 2018 at 13:21

Wat mooi om te lezen, Els! Snap dat je weer eens terug wilt (vooral met dit weer)!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram