Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: een workout overslaan

geschreven door Marit februari 19, 2018 8 Comments

In de afgelopen weken stond het thema ‘de controle loslaten’ centraal op mijn blog. Hier verbond ik tot nu toe drie challenges aan (geen calorieën tellen, niet op de weegschaal staan en iets lekkers voor jezelf kopen) en vandaag is het tijd voor de laatste challenge.

Deze week daag ik je uit om een workout over te slaan. Zijn jouw workouts een controle dingetje? Is jouw dag niet compleet of goed genoeg wanneer je geen workout hebt gedaan? Word je al gek bij de gedachte dat je een workout zou moeten overslaan? Dan daag ik JOU uit! Durf jij deze week een (geplande) workout over te slaan? Deze controle los te laten? Een workout die je bijvoorbeeld eigenlijk helemaal niet goed uitkomt, omdat je die avond ook iets anders hebt of zou willen doen… een workout die je kunt inruilen voor een uurtje extra slaap… vermoeide benen die best een extra dagje rust zouden kunnen gebruiken… misschien word je al onrustig bij het idee, maar ik daag je uit om te ervaren dat een workout overslaan niet erg hoeft te zijn. Dat je lichaam niet gelijk anders wordt. Dat je je ook voldaan en gelukkig kunt voelen door andere dingen.

Het is best eng om de controle op een geplande workout los te laten, dat ging bij mij ook niet gemakkelijk. Maar ik realiseerde me dat eens of twee keer per week minder sporten ook geen kwaad kon en dat ik me dan net zo fit kon voelen. En ik ervaarde dat het overslaan van een workout best wel fijn kon zijn. Luisteren naar je lichaam is belangrijk. Ervaar en voel dat een dag rust niet verkeerd is. En dat een uurtje sporten ook ingevuld kan worden door iets anders: Netflix, een tijdschrift met een theetje, iets opruimen, even de stad in…

Ervaar, voel, beleef en laat het los! 

Durf jij de uitdaging aan? Sla jij deze week een workout over? Laat het me weten in een reactie of via een berichtje!

Happy Monday ♥

8 Comments

Gerrianne februari 19, 2018 at 17:51

Ik heb altijd wel even een stress momentje als ik niet naar de fitness kan op maandag of donderdagochtend. Daarom paar week terug al paar week niet op hetzelfde tijdstip geweest, liet me voornamelijk erin geloven dat het niet perse moet in de ochtend op die dagen. Daarbij vorige week naar mijn lichaam geluisterd en 1 dag van de 2 niet geweest.. Stiekem was ik best trots! Al is het inderdaad moeilijk, die controle loslaten..

Antwoord
Marit februari 20, 2018 at 12:51

Super dat je trots was op jezelf!!!

Antwoord
Marlous februari 19, 2018 at 21:34

Wow, ik lees dit net te laat… Ik heb gisteren 34km gerend en op maandag train ik altijd in de sportschool mijn bovenlichaam + wat cardio. Ik merkte na mijn werk dat mijn lijf best moe voelde van het rennen gisteren, maar heb mezelf toch naar de sportschool gesleept.
Als ik dit eerder had gelezen, was ik denk ik naar huis gegaan. Nu ga ik dit op een andere dag proberen te doen. Ik vind het eerlijk gezegd héél lastig…

Antwoord
Marit februari 20, 2018 at 12:53

Is ook heel lastig Marlous! Maar het is zo belangrijk om naar je lichaam te luisteren. En het kan zo fijn zijn om te ervaren dat een workout overslaan geen gekke dingen doet me je lichaam. Hoop dat je vandaag een verdiende rustdag hebt!

Antwoord
Celine februari 19, 2018 at 23:23

Ik sport 6 op 7, waaronder 6x een uur lopen tijdens mijn lunch en 4x krachttraining/pilates ‘s avonds na het werk. Skip nooit een workout. Heb al de meest onmogelijke workouts gedaan in alle mogelijke weersomstandigheden, op alle mogelijke uren en plaatsen. Ik heb een drukke job waarbij ik veel moet reizen, dus opstaan midden in de nacht om een workout te doen op mn hotelkamer is me niet vreemd. Maar booit eens opgepakt in de luchthaven van Cairo omdat ik van de 4u overstaptijd gebruik had gemaakt om toertjes te wandelen om aan mijn stappen te komen. Ze vonden het zoooo verdacht dat ik maar bleef passeren. Ze vonden het onbegrijpelijk. Toen ik het mezelf hoorde uitleggen vond ik mezelf nu ook wel wat doorgeslaan. Maar langs andere kant, van 4uur stilzitten wordt een mens nu ook niet gelukkiger van….

Antwoord
Marit februari 20, 2018 at 12:54

Dat is zeker waar Celine, maar het moet ook leuk blijven! Ik vind het ook lastig om stil te zitten en ik snap dat als je veel reist, dat bewegen dan heerlijk is. Als het maar niet altijd gedwongen is en omdat het ‘moet’, maar ook omdat je het lekker en fijn vindt!

Antwoord
kelly februari 20, 2018 at 13:02

Inderdaad lastig, Vorige week 2 geplande workouts niet gedaan. Niet omdat het niet kon kwa planning, maar ik geen zin had en te moe was. Achteraf denk ik vaak moet ik vaker doen. Slaap veel beter en mijn lijf voelde veel enrgieker dan al dat rennen en gevlieg en verplichte. Ik schrijf het vaak ook op…kan ik het teruglezen als ik het moeilijk vind om een workout te skippen vanwege welke reden dan ook.

Antwoord
Marit februari 26, 2018 at 16:39

Wat super goed dat je het dan opschrijft! Een workout skippen is soms ook lastig, maar vaak zoveel beter dan maar door en doorgaan!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram