Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: wie of wat is jouw motivatie?

geschreven door Marit december 14, 2015 2 Comments

Het is weer maandag! Tijd voor een nieuwe challenge. Maar voordat we dat gaan doen wil ik de winnares van de vorige challenge bekend maken…. en dat is: Fenna Waterlander! Jij hebt een toevoeging aan jouw #wintersportoutfit gewonnen: een paar handschoenen en een muts van de Run2day. Ik heb je een privé berichtje gestuurd. Gefeliciteerd!

Door naar de nieuwe challenge: #mijnmotivatie
Zoals je hebt kunnen lezen en zien was ik gister aanwezig bij de SAP cup 2015, zoals je hier kon lezen.. Een terugkomend krachtsport evenement. Mensen uit verschillen de categorieën (bikini fitness, body building etc.) laten hun lichaam, waar ze hard voor hebben getraind, op het podium zien. Het was bijzonder om te zien. Voor mij een nieuwe, vrij bizarre en heftige wereld. Samen met vriendinnen heb ik mijn ogen uitgekeken. Overal mensen in bikini’s, zwembroeken, badjassen die heeeel bruin, maar vooral heel gespierd waren. Ik had zeker bewondering voor alle deelnemers, maar ik vond het ook zeker apart. Maar om te zien hoeveel mensen daar bijeen komen, hun droom nastreven en dit op het podium laten zien was ergens ook iets heel moois om te zien. Je moet wel zo gemotiveerd zijn om zo’n proces vol te houden, om daar te shinen op dat podium… Ik kwam vriendinnetje Lienke aanmoedigen en vroeg me echt af hoe zij ZO gemotiveerd kon blijven. Hoe? Hoe vaak heb je wel eens geen zin om te trainen? Hoe vaak komt er wel een lekkere chocolade reep voorbij waar je je tanden even goed in wil zetten? Daar moet je gewoon heel gemotiveerd voor zijn.

Door evenementen als gisteren krijg ik ook ontzettend veel motivatie en ga ik zeker nadenken over mijn dromen, over mijn doelen. En wat mij motiveert om deze na te streven. Daarom ben ik deze week benieuwd hoe JIJ gemotiveerd blijft. Hoe hou je het vol om jouw dromen en doelen waar te maken?

Hoeveel bewondering ik ook gister voor de deelnemers had, zoiets zie ik mezelf niet doen. Wel krijg ik heel veel motivatie door zulke dingen, gister door Lienke die zo liep te stralen, omdat ze haar droom waarmaakte. Voor mij blijft mijn doel om deze balans te behouden. Hoe ik daar gemotiveerd voor blijf? Doordat ik het heel erg belangrijk vind om energie te hebben, lekker in mijn vel te zitten zodat ik van leuke en lekkere dingen kan genieten. Van mijn familie, vriend, vrienden, blog, werk etc. Dat houdt mij gemotiveerd om lekker (gezond) te eten en om meerdere malen per week te sporten en hier mezelf uit te dagen.

Dus: deze week daag ik jou uit om na te denken wie of wat jou helpt om gemotiveerd te blijven voor jouw doelen. Een wedstrijd? Vrienden? Jouw lover? De weegschaal? Chocolade? Tell me, tell me! Deel jouw motiverende foto op instagram en gebruik de hashtag #mijnmotivatie. Ben erg benieuwd!

_____________________________________________________________________
En natuurlijk net zoals iedere week laat ik iemand vertellen over zijn of haar #fitindewinter motivatie. Deze week is dat Priscilla. Here she goes:

Hallo, ik ben Priscilla en ook ik ben fit in de winter. Na ruim tien maanden geleden met workouts thuis te zijn gestart, ben ik bijna drie maanden geleden begonnen met krachttraining in een sportschool. Een trainer maakt schema’s voor mijn persoonlijke doelen. Waar de nadruk voor mij eerst nog lag op fit en slank worden, is het doel nu vooral sterker worden. Dat slankere lichaam volgt vanzelf wel zo lang ik mezelf maar uit blijf dagen. 
Soms kan ik ongeduldig zijn en wil ik sneller resultaat zien, maar ik probeer me vooral te richten op hetgene wat ik al wel behaald heb. Ik voel me fit, heb veel meer energie en ik word steeds sterker. Als je me een jaar geleden had verteld dat ik nu de wekker zou zetten om in de ochtend te kunnen gaan sporten had ik je heel hard uitgelachen. Mijn motivatie haal ik ook van anderen op Instagram, waar ik zelf ook te vinden ben @fit_prizzle.

Ga vooral niet bedenken of je wel of geen zin hebt om te sporten. Ga gewoon, want daar zul je achteraf blij om zijn.

Hop, hop aan de slag dus! Bedankt voor je motiverende stukje, Priscilla. Deel ook jouw motivatie met mij en een fijne week!

2 Comments

joyce december 14, 2015 at 17:17

mijn motivatie is eigenlijk zo simpel…
zolang ik ervan kan genieten ben ik blij
en ja als ik dan een pr breek of een afstand langer kan lopen dan ooit te voren
dat motiveert des te meer
ik kijk niet naar anderen en wat ze doen ik doe het voor mezelf
vorig jaar in een dal gezeten.. sporten heeft me eruit geholpen heeft me mentaal beter laten voelen en dat motiveert ontzettend!
en natuurlijk mijn doel is op mijn 30e gewoon knallen met de strong viking mud edition! samen met een lieve vriendin..
of tijd dan belangrijk is .. nee ik wil knallen omdat ik het leuk vind maar het gaat ook om het leuk houden ik doe het samen en samen komen we over de finish! en waarschijnlijk lekker onder de blubber daar doe ik het voor 😀 gezelligheid
en wat mijn doel daarna word? dat zoek ik dan wel op en misschien komt er al iets eerder wat op mijn pad

dus doelen stellen en genieten dat is mijn motiviatie en houd het bij jezelf.. 😀

Antwoord
Marit december 15, 2015 at 17:12

Super mooie en goede motivatie Joyce, keep up going!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram