Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: to go challenge

geschreven door Marit januari 25, 2016 4 Comments

Vorige week hebben we elkaar gemotiveerd om samen de Blue Monday te bestrijden. Het valt mezelf toch iedere keer weer op hoe erg anderen mij kunnen motiveren. Even geen zin in een work out? Dan kijk ik op social media en krijg ik direct (meestal) zin om de gym in te duiken! Vind ik echt tof van dit alles!

Op naar de nieuwe challenge van deze week! Ik kwam op deze uitdaging, omdat ik mezelf er steeds op betrap. Ik ben erg goed in het bedenken en voorbereiden van mijn maaltijden en tussendoortjes (meal preppen) voor de komende dag(en). Naar mijn werk een smoothie, iets voor de lunch en als tussendoortje. Ook als ik op pad ga, bijvoorbeeld met de trein ergens heen dan zorg ik dat ik voldoende lekkers en gezonds bij me heb. TOCH kan ik het niet weerstaan altijd iets te kopen onderweg. Even een lekkere koffie bij Starbucks, een zakje chips bij de appie to go of wat snack worteltjes (en een magazine) bij de kiosk. Hoe hard ik het me voorneem, ik faal. Dat had ik ook altijd op school: de kantine lonkte me iedere keer, al was het blikje fris of een pakje kauwgum. Ik kan het gewoon niet weerstaan en dat is zonde en vooral niet nodig. Het is niet dat ik te weinig mee neem.

Goed verhaal, lekker kort ook. Misschien voor jou wel herkenbaar?! Daarom daag ik jou deze week uit jouw to go eten te delen op instagram met de hashtag #togochallenge en de challenge daarin is dat je het bij jouw voorbereide eten en drinken houdt. Niets extra’s kopen, niet ergens snaaien terwijl het niet nodig is.

Voor mij zal dit zeker een uitdaging zijn, ik moet werken en ben ook weer wat dagen onderweg in het ov deze week. Ik ga deze challenge dus helemaal aan en hoop jij met mij! Deel dus jouw to go momentje op Instagram met #togochallenge en laat me weten of het je lukt het erbij te houden. Ik ben benieuwd.

Succes & een fijne week!

_________________________________________________

Jaaaaaa en natuurlijk net zoals iedere week laat ik iemand aan het woord over zijn of haar motivatie om zich #fitindewinter te voelen. Deze week vroeg ik naar Marieke haar motivatie, here she goes:

“Hi! Ik ben Marieke, op instagram @blijbegin. Motivatie vinden om te sporten en goed te eten in de winter is, eerlijk gezegd, nooit mijn sterkste kant geweest. Eerst al die fijne maar calorierijke feestdagen vol met chocoladekruidnoten, kerstdiners en champagne. Daarnaast heeft mijn favoriete sport (hockey) een winterstop van ruim drie maanden! Om nog maar niet te beginnen over de koude januari en februari maanden.

Gelukkig zijn er zo veel tips om #fitindewinter te zijn! Voor mij begint het bijvoorbeeld bij een goede ochtend, een blij begin! Zo zorg ik er altijd voor dat ik tijd heb voor een goed ontbijt. Tijdens mijn ontbijt struin ik mijn instagramfeed af en raak ik gelijk gemotiveerd door alle leuke posts. Daarna spring ik op mijn fiets om naar mijn werk te gaan. Doordat ik fietsend naar mijn werk ga, krijg ik energie voor de rest van de dag. Ook zorg ik ervoor dat ik sport met vriendinnen. Ik loop met een aantal vriendinnen in een hardloopgroepje. Al kletsend lopen we gauw 10 kilometer weg! Maar zorg er vooral voor dat je geniet en zoek een winterritme wat past bij jou!”

Drankje Marieke voor jouw motivatie! Wil jij ook eens iets vertellen over jouw motivatie om in de winter fit te blijven? Stuur me dan een berichtje!

4 Comments

zonderzooi januari 26, 2016 at 19:59

Toevallig vanmiddag net staan food preppen zodat ik de hele week easy to go uit bakjes kan eten. Heb de bakjes gevuld met rijst, broccoli/boontjes en kip. Easy maar zo handig en lekker vullend! En als tussendoortje een paar heerlijke havermout-appel-kaneel muffins gebakken. Kan niet wachten op die lange schooldag morgen!

Antwoord
Marit januari 27, 2016 at 11:56

Een goede voorbereiding is het halve werk! Knap hoor… en hou je het daar ook bij?

Antwoord
Mechteld februari 22, 2016 at 01:47

Ik loop wat achter maar dit wordt deze week voor mij een challenge en een doel!!! Super lastig vooral in het ov of tijdens werk!! Heel herkenbaar! Ik ga m’n best doen.. ??

Antwoord
Marit februari 23, 2016 at 11:22

Super leuk dat je challenge nog aangaat, succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram