Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: #staptober

geschreven door Marit oktober 1, 2018 7 Comments

1 oktober. Een nieuwe maandag, een nieuwe week, een nieuwe maand! Het is precies een half jaar later dan april, oftewel #stapril. En omdat ik die maand altijd ontzettend motiverend vind, gooi ik er gewoon een nieuwe stappen-challenge in. Voor vele zal deze maand draaien om “Stoptober”, oftewel stoppen met roken. Voor deze niet rokers + de altijd niet-rokers is het hoe dan ook fijn om STAPPEN te zetten! Dus… doe je mee met #staptober?

Oktober, de herfst is begonnen, de temperatuur daalt en het wordt later licht en eerder donker. Ik kan deze maand wel wat extra motivatie gebruiken om meer te bewegen. 

De komende week (/weken) daag ik jullie uit om weer extra op jullie stappen te letten! Is jouw dagelijkse doel 6.000, 10.000 of 13.000 stappen per dag, dan daag ik je uit om deze elke dag te behalen + 2.000 extra stappen! Dat betekent toch wel een kwartiertje extra stappen maken, wat je hopelijk, ondanks de herfst, toch naar buiten trekt. 

Doe jij mee met de #challengemonday van deze week? Deel jouw momentje van stappen zetten of behaalde doel op Instagram met #staptober, zo kunnen we elkaar motiveren!

Zelf maak ik gebruik van een “Fitbit” (lees hier een review van de Ionic, Charge 2 en Alta) om mijn pols om stappen te tellen. De meeste sporthorloges bevatten de functie om stappen te tellen en anders is het mogelijk om het via je mobiel bij te houden. Op de iPhone zit al een stappenteller (in de Gezondheids-app) of je kunt een gratis app downloaden (bijvoorbeeld “stappenteller”, “pacer” of “walkt”).

Laat je in een reactie weten wat jouw dagelijkse stappen-doel is en wat dus jouw doel voor komende week is? Mijn doel is rond de 8.000 stappen per dag, dus dat worden er nu 10.000!

Happy Monday ♥

PS. Waarom wandelen zo gezond is vertel ik je in deze blog + heb je tips nodig om meer stappen te maken? Dan geef ik je in deze blog een aantal tips!

7 Comments

Roos oktober 1, 2018 at 08:55

Op dit moment woon ik in Australië, dus voor mij geen herfst weer maar lente! Ik ben van een baan dagelijks met veel lopen naar een baan met veel zitten gegaan. Dus ik doe zeker mee, ik ga echter voor +4.000 aangezien ik hier amper loop. Nu heb ik een extra motivatie om voor of na werk een strandwandeling te maken.

Antwoord
Marit oktober 1, 2018 at 14:25

Na het werk een strandwandeling… klinkt geweldig!

Antwoord
Rachel oktober 1, 2018 at 11:37

Ik heb als dagelijkse doel 10.000 en dat is best lastig met een kantoorbaan. Ik ga voor de 10.000 maar als ik daar overheen ga… ja dan moeten het er ook meteen 12.000 worden!

Antwoord
Marit oktober 1, 2018 at 14:25

Hahah, herkenbaar! Succes!

Antwoord
Linda oktober 1, 2018 at 20:13

Super goede invulling van ‘stop/staptober’! Dit vind ik leuk

Antwoord
Rachel oktober 1, 2018 at 21:55

wauw de 10K redde ik nog wel in de modewinkel toen ik daar werkte maar nu zit ik weer achter het bureau dus nu red ik dat nooit haha

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:49

Dat is inderdaad wel ander werk, maar dan juist de uitdaging om wel 10K te halen! 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs