Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: #stapril 10 uur per dag minstens 250 stappen

geschreven door Marit april 16, 2018 2 Comments

Een nieuwe maandag, een nieuwe challenge! En het is nog steeds #STAPRIL! Twee weken geleden daagde ik jullie uit om elke dag 2000 extra stappen te zetten, vorige week was de uitdaging om elke dag minstens 30 actieve minuten te hebben en vandaag is het tijd voor een nieuwe challenge!

De komende week daag ik jullie uit om 10 uur per dag in minstens 250 stappen te zetten + 5 van de 7 dagen 20 minuten aan één stuk te wandelen. Hieronder leg ik de challenge uit.
10 uur per dag +250 stappen: dit is moeilijker dan je denkt! Met een zittend beroep zit je al snel een paar uur achter elkaar helemaal stil. Probeer 10 uren van je dag minstens 250 stappen te zetten. Een blokje om naar de wc, koffie halen voor jou en je collega’s, even de trap op en neer, maak wat stappen naast je bureau… het hoeft niet lang te duren, maar je moet er wel even je best voor doen. Het kan er voor zorgen dat je even uit je houding wordt gehaald en je door de korte activiteit daarna weer gefocust verder kunt.
5 dagen 20 minuten wandelen: wandelen is fijn en goed voor je, dat vertelde ik in deze blog al. Als je een zittend beroep hebt, kom je niet zomaar aan je stappen(doel) en moet je er vaak echt wel moeite voor doen. Probeer komende 5 van de 7 dagen elke dag minstens 20 minuten aan één stuk te wandelen. Dit kan voor je werk, in je pauze, na je werk, naar de supermarkt toe, in de avond nog even… het kan zo fijn zijn om dat momentje even voor jezelf te hebben, een momentje van rust.
Je eigen stappendoel: daarnaast is het nog wel de bedoeling om je eigen stappendoel te behalen. Tien uur keer 250 stappen is 2500 stappen + 20 minuten wandelen is zo’n 2000 stappen, dus daar zullen nog wel wat stappen bij moeten. Mijn eigen stappendoel staat op 10.000 stappen per dag en die van jou?

Dat is de #STAPRIL challenge van komende week! Een uitdaging, maar met wat motivatie en creativiteit zeker haalbaar!

Zelf maak ik dus gebruik van een Fitbit, maar je kunt je stappen ook via andere sporthorloges of apps bijhouden (in mijn eerste #stapril blog vertel ik je daar meer over). Je kunt dus bijhouden of je 10 uren van je dag minstens 250 stappen zet. Mijn Fitbit heeft zelf de functie dat ‘ie een seintje geeft als ik dat uur nog geen (250) stappen heb gezet, dit seintje krijg ik 10 minuten voor het uur, dus dan kun je het nog proberen te halen. Een handige reminder dus en je kunt het later ook terugzien in de app.

Doe je weer mee met de challenge?
Ik ben benieuwd hoe jullie invulling gaan geven aan de 250 stappen per uur en de 20 minuten wandelen. Blijf me vooral taggen in jullie momentjes en inspireer en motiveer elkaar! #stapril @fitwithmarit

Veel succes en een fijne week! ♥

2 Comments

Eline april 16, 2018 at 11:01

Dit wordt nog een pittige… Maar net als bij de andere challenges ga ik weer flink m’n best doen 🙂 top initiatief!

Antwoord
Marit april 20, 2018 at 09:06

Leuk dat je mee doet, Eline! Hoe gaat het tot nu toe?

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram