Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: social media detox

geschreven door Marit november 14, 2016 6 Comments

Zoals je misschien (hopelijk!!!) hebt gemerkt was ik drie dagen uit de lucht. Drie dagen geen internet. Een social media detox. Samen met Marije van het YouTube kanaal ‘dit gebeurt er als‘ ging ik de uitdaging aan. In deze blog vertelde ik de regels die we op hadden gesteld en in dit filmpje laat ik zien hoe mij de challenge is vergaan. Benieuwd naar Marije haar filmpje? Die zie je hier!

Je voelt ‘m vast al aankomen… ik daag ook JOU uit! En omdat drie dagen misschien wel heftig is (ik raad het je aan hoor, daar niet van…), daag ik je uit om de komende week één dag je internet uit te zetten. En ik weet nu dat de helft van jullie weg klikt, een kwart denkt ‘doeg, doe ik echt niet!’ en een klein percentage zal misschien denken ‘hmmm, misschien ooit…’. En toch DAAG IK JE UIT. Probeer het eens, doe het eens. Een hele dag GEEN INTERNET. Word je eens bewust van hoeveel gebruik je er van maakt, hoe automatisch je je mobiel tussendoor ‘even’ pakt en hoe anders (productiever…) je je dag indeelt.

JUST DO IT! Je zet je 4G + wifi de avond voordat je gaat slapen uit, laat dit de volgende dag de hele dag uit en zet ‘m pas de volgende ochtend weer aan.

Durf jij het aan? Ik ben heel erg benieuwd! Laat het me vooral weten als jij de challenge aangaat en hoe het je bevallen is. Een berichtje, een mailtje of gebruik de #socialmediadetoxchallenge.

En laat het me ook weten als je dit NEVER NOOIT NIET zou doen.

Een hele fijne week ♥♥♥

6 Comments

Marlous november 14, 2016 at 09:49

Ik ben voor heeeeel veel wel te ‘porren’ maar dit ga ik niet doen…. sorry. (eigenlijk natuurlijk belachelijk dat ik deze challenge niet wil aangaan… zegt wel iets over hoe verslaafd ik ben…)

Antwoord
Marit november 14, 2016 at 09:52

Het is echt niet zo erg als je denkt en ik denk dat het ergens echt goed is om je inderdaad eens bewust te worden. Just try it… al is het een paar uurtjes?

Antwoord
Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl november 14, 2016 at 15:20

Zou ik zeker wel willen doen! Zou het liefst zeggen dat ik het morgen ga doen, maar aangezien ik morgen de hele dag werk en dan geen telefoon mag hebben, is dat een beetje vals spelen natuurlijk. Dus ga even kijken welke dag het gaat worden. Spannend.

Antwoord
Marit november 14, 2016 at 16:51

Wat goed dat je de uitdaging aan gaat, echt tof! Laat me weten hoe het gaat, succes!

Antwoord
Jennifer november 14, 2016 at 16:57

Ik zou deze challenge graag aangaan! Heb mn whatsapp alleen echt nodig voor het werk! Donderdag ga ik naar België , waar ik geen 4g heb en erna vertrek ik tot maandag een weekendje naar de Ardennen waar ook geen internet is en ik omringd ben door mijn lieve vriendjes en vriendinnetjes waar ik normaal mee zou appen. Telt dat ook??

Antwoord
Kim november 14, 2016 at 20:40

Ga ik zeker deze week een dag of een paar dagen doen, doe ik wel vaker een dag en het geeft wel echt rust.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram