Challenge MondayHET IS...Sporten

Challenge Monday – Pak je rust

geschreven door Marit augustus 24, 2015 9 Comments
blog foto

Iedere maandag staat er weer een challenge voor jou klaar! Voor de één een uitdaging, voor de ander iets dagelijks, maar mijn doel is om iedere week weer een paar mensen uit te dagen iets buiten hun comfortzone te doen. Ook afgelopen week is dat weer gelukt, en jeetje, wat vind ik dat mooi om te zien! Afgelopen week daagde ik jou uit om je sportoutfit te delen op instagram. Volop werd er mee gedaan en ik zag een paar mooie verhalen voorbij komen. Zo ook de instagramfoto van Francien, die erbij vertelde dat ze het ‘poepie-eng’ vond om een foto van zichzelf te plaatsen. Met trillende handjes drukte ze op de verzendknop en plaatste haar #sportoutfitoftheday! Heel knap gedaan, Francien! En daarom ben jij de winnares van de nieuwe sportoutfit die je opgestuurd krijgt door Run2day! Gefeliciteerd en ik neem contact met je op!

Volgende week zal ik mijn challenge richten op de vakantie die over is, deze keer pak ik nog even een challenge die jou moet helpen nog even in dit laatste weekje vakantie jou rust te pakken!
Want hoe maak nemen we nou eigenlijk echt rust? Een momentje voor onszelf? Hoe vaak nemen we de tijd om echt even te zitten, mobieltje weg te leggen en even echt rust te nemen.? Door bijvoorbeeld een tijdschriftje te lezen, een filmpje te kijken, dingen op te schrijven, een ergens alleen een kopje koffie drinken… Voor mij zijn de laatste opgenoemde dingen echt rust, voor de ander is dat misschien na een hectische dag op het werk zich flink uitleven in de sportschool.
Voor iedereen betekent rust iets anders, maar we weten allemaal dat rust ontzettend belangrijk is. Dat je niet alleen maar door kunt rennen en door kunt gaan. Even stilstaan en hierover nadenken, je even te ontspannen is erg belangrijk.

Daarom daag ik jou uit om deze week een (rust) momentje voor jezelf te pakken. Dit kan van alles zijn, een warme douche en maskertje, een chillavond op de bank (met Tonyyyy), een flinke gymsessie, een rondje wandelen, een kopje thee, een kopje koffie met jezelf in een cafeetje, NOEM HET MAAR OP! Tag me in jouw momentje met #pakjerustchallenge en nog leuker als je er ook iets bij vertelt over waarom je dit tot rust brengt en hoe belangrijk zo’n momentje voor je is.

Just do it! Pak die rust en geniet ervan!

9 Comments

Karlijn augustus 24, 2015 at 12:58

Lieve Marit,

Jouw blog komt voor mij precies op het goede moment! Ik ben zelf ook veel met sporten, lekker fit zijn en gezond leven bezig, maar merk soms dat ik mezelf een beetje verlies. Wat ontspannend of ontstressend zou moeten zijn (uurtje sporten), wordt voorij helaas toch vaak een “moeten”. Inmiddels heb ik mezelf een flinke hardloop blessure bezorgd, maar steeds probeer ik het weer, dam gaat het lekker, loop ik 10 km en verga ik 2 dagen later nog steeds van de pijn (zoals nu!)… Niet oke, ik weet het!
Na het lezen van je blogje heb ik meteen mijn onverstandige sportafspraak met een vriendin afgezegd. We gaan nu lekker een middagje bijkletsen.

Ik heb veel respect voor wat je doet, zowel het motiveren om lekker fit te zijn, als het benadrukken dat je rust pakken en naar jezelf luisteren ook megabelangrijk is! Daar kan ik nog veel van leren!

Liefs

Antwoord
Marit augustus 24, 2015 at 20:47

Voor iedereen zal het voorkomen dat sporten een moetje is, maar het moet op de één of andere manier ook leuk blijven. Voor mij is dat als ik gewoon doe waar ik zin in heb, maar soms ook wat oefeningen waar ik minder zin heb, maar waarvan ik weet dat ze effectief zijn. Progressie is voor mij motivatie! En geeft me plezier!
Wat goed om te lezen dat je zelf inziet dat je lichaam wat meer rust nodig heeft! En wat een lief berichtje, bedankt!
En succes met je rust, geniet ervan!

Antwoord
Marvin augustus 24, 2015 at 15:31

Kijk dit is een fijne challenge! Merk dat ik vaak te weinig rust neem en te druk ben met werken en sporten. Af en toe even lekker niks is ook heerlijk!

Antwoord
Carolien augustus 24, 2015 at 16:02

Wat een fijne challenge. Ik ben nog even druk aan het werk, ga straks nog een kleine workout doen, maar vanavond las ik zeker even een momentje me-time in! Goed om daar tijd voor te maken.

Antwoord
Marit augustus 24, 2015 at 20:48

Me-time rules!

Antwoord
Cariena augustus 24, 2015 at 20:42

Jij pakt de rust en ik ga juist weer beginnen nadat ik best wel lang rust heb gehad van het sporten *kuch* drie maanden *kuch*. Dus terwijl jij even je rust neemt met een aantal lezers, ga ik juist lekker aan de slag (rustig opbouwen)

Antwoord
Marit augustus 24, 2015 at 20:48

Oeps haha, nou goed dat je weer begint toch! Succes!!! En nog steeds je rust pakken he 😉

Antwoord
Claudia augustus 25, 2015 at 14:24

Rust ziet er bij mij verschillend uit. Ik heb nu een rustmoment, kind op bed en man weg (zie ig voor foto). Vanavond hardlopen, lekker muziekje op en gaan. Ook een rust moment, maar dan even anders.

Antwoord
Marit augustus 26, 2015 at 10:05

Dat zijn beide momentjes voor jezelf en kunnen je op een fijne manier rust geven, heerlijk toch!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs