Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: #offlinechallenge

geschreven door Marit juni 12, 2017 12 Comments

Het is maandag! Tijd voor een nieuwe challenge! Of nouja, nieuw is ‘ie niet, want ik laat ‘m regelmatig terugkomen: de #offlinechallenge. Een uitdaging die ik belangrijk blijf vinden en wat zorgt voor een stok achter de deur. Ik merk dat ik steeds op zo’n punt kom dat ik denk: Marit, hier moet weer verandering in komen.

De komende week daag ik jullie dus uit om meer offline te zijn en vaker je telefoon weg te leggen. Ik sta (zoals bovenstaande foto) op met social media, zit erop wanneer ik me verveel, zit erop wanneer ik met anderen ben, steek er tijd in, maar verdoe ook mijn tijd. Ik vind het niet erg om af en toe lekker te scrollen op Instagram of een beetje rond te kijken op internet, maar ik merk dat het bij mij al snel een tijdsverspilling wordt in plaats van een tijdsbesteding. En dat vind ik gewoon zonde, want er zijn zoveel leuke dingen die ik kan kan doen.
Een uitdaging die ik aangrijp en ik hoop jullie met mij (please do!), om weer even back to basic te gaan. Je social media gebruik flink te beperken en op zoek naar iets wat je kunt doen in plaats van.

Ik heb nog steeds app ‘Forest’ op mijn mobiel (echt een aanrader!), waarmee ik dus boompjes kan planten en tijdens het planten ‘kan’ ik niet op mijn mobiel. Ik ga deze week dus weer flink wat boompjes planten, me weer bewust worden van mijn mobielgebruik en… op zoek naar een nieuwe hobby! (Deze blog is ook een fijne reminder!)

Durf jij met mij offline te zijn? IK DAAG JE UIT! Laat zien dat je meedoet met #offlinechallenge. Zo kunnen we elkaar supporten en van tips voorzien. Ook leuk als je hieronder een reactie achter laat wat je juist wel of niet zo moeilijk vindt aan het mobiel wegleggen. Wat houdt jou op die mobiel?

Happy Monday & happy offline being! ♥

12 Comments

Dana Christina juni 12, 2017 at 09:43

Ik had vandaag dezelfde gedachte dus ga nu offline tot vanavond na warm eten. Fijne dag Marit en sterkte met de spierpijn. Echt knap 2 dagen achter elkaar met zulke afstanden!

Antwoord
Marit juni 12, 2017 at 11:44

Jeetje, knap! Succes en laat me weten hoe het ging en of je nog tips hebt!

Antwoord
Nicole juni 12, 2017 at 09:45

Ik vind dit ook erg belangrijk. Het geeft ook meer rust in mijn hoofd, even offline zijn. Facebook heb ik sinds een jaar niet meer en ik mis het geen seconde. Dat was voor mij pure tijdverspilling. 😉

Antwoord
Marit juni 12, 2017 at 11:43

Ik vind het ook belangrijk! Wat je zegt, die rust vooral. En ook gewoon dat het op een gegeven moment verspilling wordt, zoals idd Facebook afstruinen 😉

Antwoord
Kim juni 12, 2017 at 10:43

Heb je toevallig ook een tip voor een andere app die gratis is? Ik wil zeker meedoen en goed bijhouden hoe (hopelijk) weinig ik nog met mijn mobiel spendeer.

Antwoord
Marit juni 12, 2017 at 11:43

Hi Kim, ehm, nee ik heb me er verder nooit echt in verdiept, omdat deze app me goed beviel. Succes met de challenge!

Antwoord
Iris juni 12, 2017 at 19:00

Ja ik doe mee met de offline challenge, want ik betrap mezelf erop dat ik te vaak hersenloos dezelfde instagramfoto’s aan het bekijken ben terwijl ik dan ook een kwartier/half uurtje aan yoga of meditatie had kunnen besteden! Echt even ontspannen. Ik doe mee met de spierpijn Marit! Die 10 in de hitte heeft meer inpakt gehad dan ik dacht..

Antwoord
Marit juni 14, 2017 at 08:29

Tof dat je mee doet! Ben benieuwd hoe het tot nu toe bevalt!

Antwoord
Margriet juni 12, 2017 at 22:36

Jaaaa, ik ga zeker mee doen! Ik zit ook steeds vaker doelloos van fb naar instagram en dan weer terug naar fb en weer naar insta te kijken, puur uit verveling terwijl zonder idd veel meer rust geeft. Ik ga m’n tel nu weg leggen en ga morgen iig geen fb en insta checken. Let’s do this together!!!

Antwoord
Marit juni 14, 2017 at 08:24

Haha, zo herkenbaar! Wat goed dat je een dag niet gecheckt hebt, hoe beviel dat? Iets gemist? 😉 Super tof dat je mee doet!

Antwoord
Sharon juni 13, 2017 at 08:51

Hi Matit!
Ik ga mee doen, blij dat je deze challenge weer gaat doen, ik was er ook weer een beetje aan toe.
Wat ik me afvraag, ik heb ook forest op mijn telefoon. Hoelang zet jij de timer aan? Ik merk namelijk dat doordat ik hem opnieuw aan moet zetten dat ik dan al snel weer op instagram beland haha. Heb je hier nog tips voor?

Antwoord
Marit juni 14, 2017 at 08:28

Hi Sharon, precies dat had ik ook! 🙂 Hoe komt het dat je ‘m steeds opnieuw aan moet zetten? Ik zet mijn mobiel op vliegtuigstand, zet de timer aan (vaak op 60/90 minuten) en dan leg ik ‘m weg en kom ik er niet meer aan. Succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs