Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: #offlinechallenge

geschreven door Marit januari 23, 2017 10 Comments

Het is iedere week zo leuk om te zien hoe jullie aan mijn challenges mee doen! Het inspireert niet alleen mij, maar ik hoop ook vele anderen! Ik heb in ieder geval weer goed op mijn groente-inname gelet.

Het is weer maandag, tijd voor een nieuwe challenge! Dit is een challenge die ik voor de derde keer laat terugkomen, omdat ik er zelf elke keer weer van leer en ook omdat ik vind dat het belangrijk is en het één van mijn goede voornemens was.

Ik daag jullie uit om de komende week vaker offline te zijn en je mobiel weg te leggen. Ik zal vast niet de enige zijn met een behoorlijke mobiel/social media verslaving. ‘Even’ iets op je mobiel kijken en je bent direct een kwartier verder… (“oh, een nieuw mailtje”, “oh even op Instagram kijken”, “even nieuwe Snapchat filters checken…”). Ik vind op je mobiel zitten er tegenwoordig ook bij horen, het kan ook erg leuk zijn, maar ik verdoe ook veel mijn tijd eraan. Ik zit echt vastgeplakt aan mijn mobiel en erger me hier aan. Door de #offlinechallenge wil ik mijzelf, maar ook jullie bewuster maken dat er meer is dan je mobiel en je direct niet van alles mist als je er even niet op zit/ mee bezig bent.

Ben benieuwd of jullie de challenge durven aangaan! Ik heb zelf de app ‘forest’ gedownload (kost 2 euro in de app store). Ik plant een zaadje en kan deze een X aantal minuten (bijvoorbeeld 45 of 60 minuten) laten uitgroeien tot een boompje, als ik niet op mijn mobiel zit. Als ik wel mijn mobiel gebruik, sterft het plantje. Zo kun je werken aan een virtueel bos. Deze zet ik aan als ik me ergens op wil concentreren. Pas als je hier mee bezig bent, merk je hoe vaak je ‘even’ op je mobiel wilt kijken.
Het kan ook zonder de app, maar voor mij is het een goede stok achter de deur en kan ik mijn focus-tijd bijhouden.

In de challenge wil ik minstens elk dag deel (ochtend, middag, avond) een uur offline, het liefst twee. Dus dat zijn 6 uren per dag. Ik mag deze zes uren ook in zetten om een heel dagdeel offline te zijn. De rest van de uren op een dag zijn natuurlijk niet om alleen maar op mijn mobiel te zitten, maar dan is er ruimte om dingen te doen op mijn mobiel (appjes beantwoorden, Instagram uploaden en bekijken…).

Lang verhaal kort, ARE YOU IN?! Komende week vaker OFFLINE. Dit mag naar eigen invulling, maar je kunt bijvoorbeeld met mijn 6 uur per dag mee doen. Ik denk dat het zwaarder wordt dan ik denk, maar ik ga de challenge aan! Volgende week zal ik mijn bos met jullie delen 😉

Laat je me weten of je mee doet? Laat een reactie achter, stuur me een berichtje of gebruik #offlinechallenge bij je foto op Instagram. 

Happy Monday! 

10 Comments

Marissa januari 23, 2017 at 10:36

Ik heb die app ook even gedownload. Merk eigenlijk dat ik tijdens het studeren heel makkelijk geneigd ben om een mijn telefoon te pakken. Dus ben benieuwd of dit helpt! Ik ga in ieder geval een poging wagen

Antwoord
Marit januari 23, 2017 at 20:47

Laat me weten of het je helpt! Mij helpt het echt, ik zie het als een uitdaging, haha. En ik merk er door hoe vaak ik wel niet ‘eventjes’ kijk. Succes, leuk dat je de uitdaging aangaat!

Antwoord
Myrna januari 23, 2017 at 11:31

Ik doe ook mee! Was al van plan het op mijn ‘habit’-lijstje te zetten deze week. Ik heb dit nieuwe jaar moeite productief te zijn op het werk en dat komt vooral doordat m’n telefoon gedrag. Ben er helemaal klaar mee! Nog niet besloten of ik ‘m helemaal thuis laat (het makkelijkst… ) of ‘m buiten bereik leg ?
Succes!?

Antwoord
Marit januari 23, 2017 at 20:48

Erg he, je bent jezelf er zo bewust van, maar toch doe je het… en elke keer alsof je ook echt iets nuttigs te kijken hebt op je mobiel, terwijl (ik in ieder geval) je 75% daarvan je tijd verdoet… Thuis laten is wel echt een challenge hoor, zou ik knap vinden! Laat je me weten hoe het ging? Succes!

Antwoord
Es januari 23, 2017 at 13:44

Ik heb mijn fb gedeactiveerd laatst om zo minder vaak online te zijn. Het bevalt me erg goed 🙂 raak mijn telefoon al veel minder vaak aan!

Antwoord
Marit januari 23, 2017 at 20:48

Da’s ook een goeie! Wat fijn dat je ‘m al minder aanraakt!

Antwoord
Sharon januari 23, 2017 at 20:02

Ik doe mee! Ben heel benieuwd hoe mijn bos erbij staat over 1 week haha

Antwoord
Marit januari 23, 2017 at 20:49

Wat een bomen zullen we planten, haha. Succes!

Antwoord
Sophie januari 23, 2017 at 22:44

Ik vind de challenges erg leuk en probeer er regelmatig aan mee te doen! Deze vind ik een hele goede, want ik merk dat ik heel veel afgeleid ben door mijn telefoon en social media en veel productiever ben als ik mijn telefoon niet in de buurt heb. Vanochtend toevallig op mijn werk mijn telefoon aan de andere kant van de kamer gelegd en dit ga ik deze week vaker doen en ook proberen in de avond! Ik ga de challenge aan, Veel succes :).

Antwoord
Marit januari 24, 2017 at 17:32

Super dat je de challenge aan gaat! Je hebt helemaal gelijk, als dat ding naast je ligt ben je zo snel afgeleid: ‘even’ kijken en het gevoel dat je direct moet reageren. Door ‘m af en toe weg te leggen ervaar je dat je eigenlijk niet veel mist… Succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs