Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday – Maak van jouw mugcake een feestje

geschreven door Marit april 11, 2016 6 Comments

Goedemorgen, het is weer maandag! Vorige week was mijn 50k challenge en de winnaressen zijn afgelopen zaterdag bekend gemaakt. Op naar een nieuwe challenge!

Ik hou ervan om de maandag gezond en lekker te beginnen en deze maandag begon ik met een mugcake. Een mugcake? Jaaaaa zeker! Op Instagram zie je precies hoe ik deze maak en daarom daag ik jou uit om deze week dit ook te doen, maar dan met jouw eigen twist eraan. Maak van jouw mugcake een feestje en deel dit op Instagram met #mijnmugcakefeestje. Een mugcake heeft een goede verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten en werkt voor mij als een goed, energiek begin van de dag. Je kunt de mugcake afmaken op jouw manier.

Nodig (voor alleen de mugcake):
– een kleine of een halve banaan
– 4 eetlepels havermout (30 gram)
– 1 ei
– halve scoop eiwitpoeder (vanille)

Doen:
Prak de banaan in een bakje en doe hier de havermout, ei en eiwitpoeder bij. Mix dit geheel en zet dit in de magnetron voor 2 minuten. Als dit klaar is kun je het bakje omgekeerd op een bord leggen en voilà: jouw mugcake is klaar!

Dit is de basis. Je kunt dus variëren, een banaan kun je weglaten, maar dan wordt het iets harder dan een cake. De eiwitpoeder kun je weglaten, maar doe dan geen halve, maar hele banaan. Je kunt een andere smaak eiwitpoeder nemen, rozijnen, chocolade of zaden toevoegen… en natuurlijk toppen met fruit en andere (super)foods. Maak er jouw feestje van, ik ben benieuwd. Deel het met #mijnmugcakefeestje en zo geniet niet alleen jij van je ontbijtje, maar inspireer je ook weer anderen!

Enjoy!

Voedingswaarden (van alleen de mugcake):
Kcal = 308
Koolhydraten = 34 gram
Eiwitten = 23 gram
Vetten = 9 gram

6 Comments

Nathalie april 12, 2016 at 15:37

Ik ben dol op mugcakes.. Moet alleen eerlijk bekennen dat ik ze altijd zo uit het bakje neem (super handig om mee te nemen ook). Zal er binnenkort ook eens mijn best op doen, want het ziet er zo toch wel veel beter uit!

Antwoord
Marit april 12, 2016 at 17:15

Da’s ook best wel een goed idee! Maar een keer leuk opfleuren is ook wel zo leuk en vooral lekker 😉 Dus zeker doen haha. Bedankt voor je berichtje!

Antwoord
Valerie Michelle april 12, 2016 at 16:32

Dit ziet er inderdaad uit als een feestje! Fun fact: ik heb nog nooit en mug cake gemaakt of gegeten. Ik ben zo dol op protein pancakes dat ik die bijna elke dag eet, waardoor ik niet toe kom aan mug cakes 😛 Wie weet binnenkort!

Antwoord
Marit april 12, 2016 at 17:12

Haha herkenbaar, maar dit is leuk voor de afwisseling! Gaat bijna hetzelfde in en smaakt net even wat anders. TRY!

Antwoord
Fleur januari 3, 2019 at 09:36

Kan een mugcake ook in de oven?

Antwoord
Marit januari 8, 2019 at 13:19

Heb ik nog nooit geprobeerd, maar als je het even Googlet kom je wel recepten tegen die het hebben gedaan!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram