Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: kerstig genieten!

geschreven door Marit december 21, 2015 1 Comment

Nieuwe week, nieuwe Challenge Monday!
Donderdagavond begint de kerst! Oh en wat zijn dat toch heerlijke dagen! Je familie en vrienden om je heen, gepaard met veel eten en gezelligheid, ik kan niet wachten! Kerst vind ik een moment om ultiem te genieten. Genieten van alles om je heen en even niet te veel hoeven en moeten. Niet naar school, naar het werk, even geen sporten, geen eten voorbereiden… Ook daar kan ik ontzettend van genieten, maar met kerst kan ik dat allemaal even loslaten. Genieten betekent voor mij ook niet dat alle remmen los gaan en ik in de ochtend al last heb van het-te-veel-eten gevoel, dat vind ik ook geen fijn gevoel. Genieten is voor mij gewoon doen en loslaten. Niks laten, maar doen wat ik wil. Eten wat ik wil. Vaak schrijf ik hier over de balans die ik voor mezelf heb gecreëerd. Om te genieten van gezond, maar ook ongezond eten, maar om ook weer keihard te knallen in de sportschool. Of juist een keertje dat over te slaan. Een balans hiertussen. Om het leuk en doable te houden.

Een balans voor jezelf creëren kan best lastig zijn. Het is iedere keer weer op een andere manier uitdagend. Daarom daag ik jullie deze week uit om deze week rondom kerst ontzettend te genieten. Wat dat ook maar voor jou mag zijn. Het is heel fijn om van zulke momenten te kunnen genieten. Genieten van een plak kerstbrood met roomboter bij het ontbijt als je daar zin in hebt, en dit niet te laten staan ondanks dat je er zin in hebt, om vervolgens met je cravings los te gaan op de kerstkransjes. Geniet van jouw kerst. Even niks hoeven. Niet per se sporten als je daar geen trek in hebt, niet per se dingen laten staan die je niet wilt laten staan. Nee: it’s the most wonderful time of the year. Soms kan het zo belangrijk zijn om van zulke momenten te genieten. Opladen, om daarna weer door te knallen!

Deel jouw geniet-momentje op instagram met #kerstiggenieten. Zo kan ik lekker mee genieten van jouw momentjes!

Mijn tips tijdens de kerstdagen:
1. Als jij iets wilt eten, eet dat dan. Als jij bij het kerstontbijt die lekkere plak kerstbrood met spijs en roomboter van je afslaat, wordt misschien die onbewuste trek niet gestild en ga je het later ergens anders grijpen. Geniet juist wel even van dat lekkere broodje!
2. Tussendoor een frisse neus halen en een wandeling maken. Heerlijk om even te bewegen en als jij je familie en vrienden om je heen hebt: extra gezellig!
3. Doe wat voor jou goed voelt: toch even willen sporten tussendoor? Doe dit dan ook lekker! Als jij denkt dit even nodig te hebben, geef jezelf er ook aan toe. Voel je er niet schuldig om, want dat is zonde en heb je niks aan.

Geniet er gewoon lekker van, het is maar één keer per jaar kerst en zorg dat je deze paar dagen juist gebruikt zodat je weer energie hebt om daarna te knallen in de sportschool en weer extra kunt genieten van groene smoothies! It’s all about the balance!

________________________________________________________

Deze week vroeg ik Manouk naar haar #fitindewinter motivatie, lees haar stukje hier:

 

Nu de dagen weer korter en kouder worden, merk ik dat de motivatie om te sporten afneemt. Want waar doe ik het nu eigenlijk voor? Ik geef het eerlijk toe, met dit weer ruil ik mijn sportschoenen maar al te graag in voor een dekentje, kop warme thee en een stuk chocola om vervolgens heerlijk op de bank te ploffen. Een kleine twee jaar geleden ben ik gestart met deze lifestyle om weer fit en happy zijn! Tsja, dan moet er af en toe wat sportiefs gebeuren, ook in de winter. Vaak is het een kwestie van gewoon doen, al heb je nog zo weinig zin. Sta vroeg op, hijs jezelf in die sportkleren en actie! Of doe na je werk nog even een rondje door de buurt, in plaats van op de bank te ploffen. Achteraf geeft dit zo’n voldoening en motivatie, je kan meer dan jezelf denkt.
 Door dagelijks mijn instagram-feed (@__Manouk_) en verschillende blogs af te struinen om de resultaten van andere te zien, motiveer ik mijzelf. Het biedt inspiratie voor lekkere recepten, tips en tricks. Zodat ik iedere week ik iets nieuws op sport of food-gebied kan uitproberen. Gebruik de winter om op zoek te gaan naar nieuwe dingen, verbaas jezelf, ontdekt waar je allemaal wel niet toe in staat bent. Het is jouw journey, make the most of it!

Bedankt voor jouw tips Manouk en jij ook succes met je journey!
Jij ook aan het woord in Challenge Monday met jouw winter motivatie? Mail me!

1 Comment

Marvin december 22, 2015 at 09:34

Precies! Gewoon lekker genieten. Van 2 dagen meer eten dan je normaal doet zal je echt geen 10kg aankomen. Na de kerst gewoon weer je gezonde eetpatroon oppakken en dan komt het helemaal goed. Genieten is ook belangrijk, helaas vergeten veel mensen dat wel eens…

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs