Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: Kcal-loos eten

geschreven door Marit november 23, 2015 6 Comments

En hoe is het bij jullie gegaan bij de vorige challenge? Ik daagde jullie uit om wat strenger te zijn op jullie voornemen. Zo wil ik al een tijdje wat beter op mijn fruit-inname letten, dus was het vorige week mijn uitdaging om iedere dag zo’n 2/3 stuks fruit te eten. Ik vind fruit echt heerlijk en heb er in de zomer totaal geen moeite mee, maar met de koudere dagen vergeet ik het soms gewoon. Afgelopen week dus extra opgelet en op één dag na altijd drie stuks fruit gehad, yummy! Hoe is het gegaan met jouw voornemen? #mijnvoornemen

Afgelopen weekend vroeg mijn zusje aan mij: ‘Marit, als jij een product zou mogen kiezen wat geen kcal meer zou hebben, welke zou dat dan zijn…?’

Ik vond dat zo’n leuke vraag, dus vandaar dat ik ‘m jou deze week in Challenge Monday stel. Ik daag jou deze week uit om erover na te denken wat voor eten jij onbeperkt zou willen eten, omdat er geen kcal in zitten… (Dromen mag he!)
Ook al hou ik niet mijn kcal bij, natuurlijk zijn er genoeg dingen die ik onbeperkt zou willen eten, maar wat ik niet doe om mijn huid een beetje in toom te houden, mijn buik onopgezet en ik hoef niet tonnetje rond te worden.
Ik zit te twijfelen: chocolade vind ik echt lekker en kan ik elk moment van de dag eten. Het zou wel fijn zijn als ik dat altijd zou kunnen eten. Maar ik zat ook te denken aan sausjes: ik eet het liefst overal saus bij. Daar kan ik niet zonder, maar maakt mijn maaltijd wel iedere keer een stuk ongezonder. Want ja, die sausjes zijn gewoon kant en klaar. Mayo, curry, knoflooksaus. Yum! Dat zou ook wel handig zijn als die niet meer tellen 😉

Van welk product zou jij wel willen dat het geen kcal meer zou hebben? Deel jouw eten op instagram wat je onbeperkt zou willen eten met de hashtag #kcalloos en dan zie ik ze wel voorbij komen, ben erg benieuwd!

___________________________________________________________
#fitindewinter challenge! Zoals iedere week laat ik een ander aan het woord om iets te vertellen over zijn of haar motivatie in de winter. Deze week Mandy!

Ook voor mij is het lastiger om in de winter motivatie te vinden voor het sporten. Dit geldt voor mij voornamelijk voor het hardlopen, want drie keer per week krachttraining in de sportschool is voor mij ook in de winter geen probleem. Daar is het altijd lekker warm. 🙂
Naar buiten gaan is een ander verhaal… Er zijn minder events om voor te trainen, het is snel donker en het wordt steeds kouder. Toch hebben de herfst en de winter ook hun charme. Want hoe leuk is het om in het bos tussen de mooie herfstkleuren of door een winterwonderland te rennen en te genieten van de omgeving! Hoe erg ik er soms tegenop zie, achteraf geeft me dit toch echt wel een kick! 
Daarnaast is de winter voor mij ook dé periode om te proberen mijn afstanden langer te maken en sneller te worden, zodat je in het voorjaar voldoende getraind heb om mee te doen aan events en je voor een langere afstand of snellere tijd kan gaan ten opzichte van het vorige jaar. Ook nieuwe kleding kan voor mij als motivatie werken. 

Door hardlopen en krachttraining te combineren word ik zeker weten #fitindewinter. Want vergeet niet: summerbodies are made in the winter, en dat is voor mij een hele grote motivatie!

mandym592

Dankjewel Mandy, voor je motiverende verhaal! Wil jij hier volgende week iets vertellen over jouw motivatie in de winter (zodat je anderen kunt inspireren)? Stuur me dan een berichtje!

HAPPY MONDAY!

6 Comments

Fit with Marit #fitindewinter | dream it do it live it november 23, 2015 at 15:29

[…] complete Challenge Monday bericht kun je hier […]

Antwoord
Marvin november 24, 2015 at 10:31

Haha wauw, dat is een lastige keuze. Denk dat ik toch voor Ben & Jerry’s Cookie Dough ga… of misschien de Milka Oreo reep. Hmm, I don’t know..

Antwoord
Froukje november 24, 2015 at 18:14

Chocolade pepernoten. definitely

Antwoord
Marit november 25, 2015 at 14:24

had niet anders verwacht vriendin

Antwoord
marit november 30, 2015 at 00:07

SUSHI! definitly.

Antwoord
Marit november 30, 2015 at 09:42

Ojaaaaa sushi, lekker! Alleen dan moet je er ook niet vol van komen te zitten, want soms zit je daar zo snel vol van!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram