Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: iets lekkers voor jezelf kopen

geschreven door Marit februari 12, 2018 11 Comments

Sinds november ben ik bezig met gezond eten en minder suikers en ben ik nieuwsgierig of dit ook op de weegschaal terug te zien is, terwijl ik weet dat het getal weinig zegt en ik gewoon in de spiegel moet kijken. Als ik een dag ‘goed’ heb gegeten en de volgende ochtend toch zwaarder ben, merk ik dat ik gedemotiveerd raak. Ik ging de challenge dus aan en eerlijk? Ik vond het best wel lastig! Maar ik heb het wel volgehouden! Onbewust zette ik ‘m woensdagochtend aan, maar bedacht me toen de challenge en ben er niet op gaan staan. Stom eigenlijk, dat ik er toch op wil staan. Helemaal omdat ik weet dat gewicht niets hoeft te zeggen over je uiterlijk. Ik vond de challenge leuk en denk dat ik het zeker vaker ga doen: een weekje niet op de weegschaal.

Bovenstaand berichtje ontving ik over de challenge van vorige week: een week niet op de weegschaal staan. Deze maand staat op mijn blog in teken van ‘de controle loslaten’. Door middel van challenges hoop ik dat jullie steeds meer de controle op (gezond) eten en sporten durven los te laten en gaan ervaren dat er meer is in het leven dan het perfect lichaam, calorieën en een bepaald getal. Inmiddels zijn er twee challenges geweest, tijd voor een nieuwe challenge!

Deze week daag ik jullie uit om iets lekkers voor jezelf te kopen. Iets waarbij je gelijk aan denkt nu je dit leest en waar je altijd naar verlangd, maar niet meer ‘durft’ te eten of wat je niet van jezelf ‘mag’ kopen/eten. Voor mij waren dat bijvoorbeeld donuts en pepernoten. Iets wat ik van mezelf niet mocht kopen, omdat het ongezond was, ik het te lekker zou vinden om te laten liggen en er wellicht van aan zou komen… Toen ik eenmaal de knop omzette, was dit het eerste wat ik kocht en toen ontzettend van genoot. Met af en toe een vleugje schuldgevoel, maar ook de ervaring dat je het jezelf niet zo moeilijk moet maken en mag genieten van eten, van het leven. Inmiddels kan ik het eten zonder schuldgevoel en weet ik dat je van een donut echt niet direct kilo’s aankomt en ongezond soms ook heel gezond kan zijn 😉

Aan welk lekkers denk jij gelijk? En durf je de uitdaging aan te gaan om dat deze week voor jezelf te kopen en er heerlijk van te genieten? Zonder schuldgevoel?

Leuk als je me laat weten wat voor lekkers je gaat kopen, GENIET er ONTZETTEND van!!! 

11 Comments

R februari 12, 2018 at 12:59

Weer zo’n uitdagende challenge! Ik denk stiekem gelijk aan paaseitjes, maar die hebben we wel al in huis. Durven eten is een tweede, ik ga m’n best doen 😀 Leuke foto met die donuts trouwens!

Antwoord
Marit februari 14, 2018 at 13:27

Ben benieuwd of je inmiddels al wat paaseitjes hebt gehad?!

Antwoord
Danielle februari 12, 2018 at 16:44

Paaseitjes misschien idd. Wel lastig. Kan ook ff niks anders bedenken.

Antwoord
Marit februari 14, 2018 at 13:26

Inmiddels al wat bedacht? En van genoten?!

Antwoord
Eva februari 12, 2018 at 23:46

Pringles salt & vinegar, jammie! Goeie challenge, even omgekeerde wereld!

Antwoord
Marit februari 14, 2018 at 13:25

Inderdaad omgekeerde wereld. Pringles al gehaald? 😉

Antwoord
J februari 13, 2018 at 10:35

Oeh deze is wel een echte uitdaging. Zelfs op cheatday blijf ik altijd op veilig spelen, echt snoepen doe ik alleen als het moet (bv. familiefeestjes)… Ik ga het alleszins proberen! Wat goed dat je ons zo blijft uitdagen!

Antwoord
Marit februari 14, 2018 at 13:25

Hoop dat je de uitdaging aangaat! 😉

Antwoord
Iris februari 13, 2018 at 12:47

Portie bitterballen… Ik vond dat ik het pas ”verdiend” had nadat ik een inspanning had geleverd.
Afgelopen weekend was het dan zover…een lekker portie bitterballen. Ik heb ervan genoten 🙂
De gedachtengang dat ik het eerst moet ”verdienen” probeer ik ook steeds meer los te laten, maar ergens ben ik bang dat als ik het teveel loslaat ik een volgende keer moeilijk ”nee” kan zeggen.

Antwoord
Marit februari 14, 2018 at 13:25

Fijn dat je ervan genoten hebt Iris! Vooral blijven doen he!

Antwoord
Laura februari 17, 2018 at 00:41

nutella hahaha

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram