Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: een week niet op de weegschaal

geschreven door Marit januari 9, 2017 17 Comments
blog foto

Vorige week daagde ik jullie uit om op Instagram jouw foto te delen waarin je liet zien dat je 2017 knallend begon. Lekker sporten, gezond eten… Veel mensen hebben als goede voornemens dat ze in het nieuwe jaar willen afvallen. En veel mensen houden dit bij door dagelijks op de weegschaal te gaan staan. Nu schreef ik gister al een blog over waarom ik vind dat je je niet dagelijks moet wegen. Naar mijn idee hou je je progressie veel realistischer bij door het te meten met een meetlint of door foto’s te maken. Je progressie bijhouden met het getal op de weegschaal kan ook zeker helpen, maar kan ook erg obsessief werken. Je humeur hangt van het getal af en je bent er constant mee bezig. Voor diegene die zich nu aangesproken voelen en hier wat aan willen gaan doen, heb ik een Challenge Monday!

Ik daag je uit om de komende week NIET op de weegschaal te gaan staan. Zet het ding weg, berg het op in de kast, zodat het niet verleidelijk is om er alsnog op te gaan staan. Als je iets loslaat, kan het vaak voelen alsof je de controle er over verliest en kan het voelen alsof je direct kilo’s aankomt, maar probeer juist door deze uitdaging aan te gaan te  ervaren dat dit dus niet zo werkt en echt niet zo is.

Zou het super tof vinden als je deze challenge aan durft te gaan! Je mag me altijd een berichtje sturen of in een reactie laten weten of je de uitdaging aan gaat, hoe je dat gaat doen en hoe je je erbij voelt.

Happy Monday

17 Comments

Celine januari 9, 2017 at 10:31

Lijkt me een prima uitdaging. Toch snel geneigd om op de weegschaal te staan, soms werkt dit echt enorm frusterend, omdat je binnen een dag zoveel veel verschil in je gewicht kan hebben. Ik ga de uitdaging aan.

Antwoord
Marit januari 10, 2017 at 12:21

Super tof dat je de uitdaging aan gaat! Verstop ‘m maar snel, heb je ook geen verleiding. Laat je me weten hoe het ging?

Antwoord
Lisanne januari 9, 2017 at 10:54

Ik laat de weegschaal altijd verstoppen door mijn vriend, zodat ik er maar 1x per week op kan staan. Het is anders veel te verleidelijk om de weegschaal te pakken en er even stiekem op te gaan staan :p.

Antwoord
Marit januari 10, 2017 at 12:21

Haha, briljant! En dan ga je ‘m niet zoeken?

Antwoord
Marjolijn januari 9, 2017 at 11:23

Ik doe mee, al ga ik dit zeker lastig vinden. Het is zo verleidelijk, even erop staan & kijken of je toevallig kilo’s bent… maar ik vind het een goede challenge??!! Ik zet m gelijk weg!

Antwoord
Marit januari 10, 2017 at 12:20

Je raakt in een dag geen kilo’s kwijt, dus je kunt veel beter wat minder vaak op de weegschaal staan! Zonde om je humeur er van af te laten hangen. Wat super tof dat je de uitdaging aan gaat! Laat je me weten hoe het ging?

Antwoord
Roos januari 9, 2017 at 12:25

Ik merk dat ik het eigenlijk niet zo heel moeilijk vind om mij niet te wegen, ik doe het hooguit één keer per week. Anders maak ik mijzelf helemaal gek. Maar wel een hele goede challenge voor mensen die dat wel lastig vinden.

Antwoord
Marit januari 10, 2017 at 12:20

Ik denk dat ook een groot deel geen moeite heeft met regelmatig wegen, het is soms wel even fijn om te zijn. Maar idd een challenge voor diegene die zich aangesproken voelen, en dat zijn er (helaas) ook genoeg. Keep up the good work!

Antwoord
Marlous januari 9, 2017 at 12:44

Ik heb mijzelf al 3 jaar niet gewogen. Toen ik werd ‘ontslagen’ uit de eetstoorniskliniek heb ik met mezelf afgesproken dat ik me NOOIT meer ga wegen. Ik vind het heerlijk en geeft me zóveel rust!

Antwoord
Marit januari 10, 2017 at 12:19

Wat ontzettend KNAP dat je dit sindsdien niet meer hebt gedaan. Die rust is zo belangrijk! You go girl!

Antwoord
Bente januari 9, 2017 at 16:40

Voor mij is dit echt een ding. Ik weeg mezelf het liefst elke dag of meerdere keren per dag, slaat natuurlijk nergens op. Ik heb mezelf voorgenomen om vanaf 1 januari alleen nog maar op maandag en donderdag te wegen in plaats van elke dag. Maar weet je wat? Ik ga gewoon meedoen! Vanochtend gewogen en de weegschaal gaat NU tot volgende week maandag de kast in. Mega eng, maar waarom ook niet? 🙂

Weeg jij jezelf vaak of eigenlijk nooit?

Antwoord
Marit januari 10, 2017 at 12:18

Meerdere keren per dag zorgt er echt voor dat het getal zo schommelt. Vind je dat niet ontzettend lastig?
Wauw, ik vind het onwijs tof dat je de uitdaging aan durft te gaan! Laat je me weten hoe het ging?
Hier thuis hebben we geen weegschaal meer (gelukkig), maar ik weeg mezelf denk ik 1 x in het half jaar in de sportschool. Maar dat is ook met spiermassa en vet% dus ik vind dat altijd wel interessant haha!

Antwoord
Franzisca januari 9, 2017 at 17:09

Ik vind het een leuke challenge. Moet wel zeggen dat ik mezelf nooit vaker dan 1x per maand op de weegschaal stel… bij mij is het altijd meer een gevoel. Ik ben nu sinds een jaar meer aan het sporten en vind het heel interessant om te zien dat mijn gewicht niet is verandert, maar mijn lichaam wel veel “strakker” is en ik twee kleidingdmaten minder heb. Dit heeft mij duidelijk gemaakt dat het aantal kg’s eigenlijk vrij weinig zegt als je in de tussentijd ook spieren opbouwd… misschien heb ik het ook verkeerd, maar ik ben er best blij mee :€

Antwoord
Marit januari 10, 2017 at 12:16

Wat goed om te lezen Franzisca! Kijk je ook wel eens naar je vet% en spiermassa? Dat is ook erg interessant om naar te kijken!

Antwoord
Jacqueline januari 10, 2017 at 14:17

Ik heb geen weegschaal, dus sta er sowieso maar eens in de 4 weken ongeveer op. Gewoon kijken naar hoe je je voelt en de spiegel helpen al enorm 🙂 Deze challenge komt dus wel goed.

Antwoord
Josje januari 10, 2017 at 15:26

Ik heb mezelf al een half jaar niet gewogen en wow, wat een vrijheid! Toen ik dit nog wel deed dacht ik dat een laag gewicht gelijk stond aan een strak, gezond lichaam. Nou, echt niet. Ik voel me nu veel fitter, energieker en zie er beter uit dan toen ik dagelijks op de weegschaal stond. Ik luister en kijk naar mijn lichaam in plaats van meneer de weegschaal. Een aanrader!

Antwoord
Inneke januari 13, 2017 at 10:39

Heerlijke uitdaging! dat lukt me alvast prima (ik heb gewoon geen weegschaal 🙂 )

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs