Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: doe je mee met mei #2: anders avondeten

geschreven door Marit mei 14, 2018 4 Comments

De tweede maandag van mei, dus een nieuwe challenge! Doe je mee met mei?

Vorige week daagde ik jullie uit om een hele dag offline te zijn. Een hele dag zonder internet op je mobiel. Zelf deed ik het dinsdag en oh, wat was dat heerlijk! Het geeft zoveel rust en focus. Miste natuurlijk wel iets (‘even’ iets checken, appen, uploaden en ontspanning), maar op heel veel momenten is het gewoon niet nodig om met je mobiel bezig te zijn. Vanaf nu probeer ik mijn mobiel ook echt weer vaker weg te leggen en focus te hebben voor hetgeen wat ik aan het doen ben, zodat ik meer in het moment ben en niet alles half doe.
Super stoer dat ook een aantal van jullie mee hebben gedaan aan de challenge! Ik vroeg een aantal hoe het is gegaan:

Ik vond het ZO relaxed! Ik heb geen enkel moment gedacht aan mijn telefoon en heb hem zelfs thuisgelaten! Ik heb hem echt niet gemist en het was zo fijn dat je door offline te zijn veel meer in het moment zelf bent en om hier van te genieten. En het leukste is dat je veel meer bezig bent met je omgeving en/of de persoon met wie je bent. Vaker doen!

Het beviel me heel erg goed! ik was meer bezig met wat ik allemaal wilde doen gedurende de dag dan dat ik (zonder doel) op m’n mobiel zat te scrollen. Ik miste het niet, wel vond ik het vervelend dat anderen nog wel constant op hun mobiel bezig waren. Dit was een leuke challenge en ga ik zeker vaker doen!

Het voelde eigenlijk heel chill. Niet gebeld of geappt kunnen worden… je merkt toch wel hoe afhankelijk je bent van je mobiel…”

Bedankt voor jullie reacties en tof dat jullie de uitdaging aan gingen, hopelijk houden we het minderen vast!

Tijd voor de nieuwe challenge! Zelf merk ik dat er bij ons thuis vaak hetzelfde op het menu staat. Er wordt elke week wel een keer wraps gegeten, zoete aardappel met vegaburger… we gaan vaak voor hetgeen wat makkelijk is en wat we al kennen. Ik ben toe aan meer variatie!
Daarom daag ik mezelf uit om de komende week drie keer anders te eten dan normaal. Gerechten die ik niet of nauwelijks maak, ga ik deze week wel maken! En ik daag jou uit om met ‘mei’ mee te doen! Het hoeven geen moeilijke gerechten te zijn, maar gewoon eens wat anders. Experimenteren en weer nieuwe dingen uitproberen, zodat je wat meer variatie hebt in je avondeten. Leuk voor jezelf en leuk voor anderen 😉

Doe jij met mee met mij? De komende week drie keer anders avondeten dan normaal! Recepten op mijn blog voor avondeten vind je hier en er vandaag, morgen en overmorgen drie nieuwe recepten bij, zodat je genoeg inspiratie hebt.

Heb jij al ideeën wat je zoal gaat maken deze week? Laat jouw gerechten zien op Instagram met #eetmeemetmei of vertel ze hieronder, zo kunnen we elkaar inspireren!

Ik ben benieuwd! Happy Monday ♥

4 Comments

Esther mei 14, 2018 at 08:57

Leuk! Ik probeer dit iedere week wel te doen door recepten op te zoeken voor een weekmenu. Want ik merkte ook dat ik steeds in herhaling viel en het eten me tegen ging staan.
Nu heb ik veel meer lekkere gerechten en neem ik lekker de tijd om te koken!

Antwoord
Marit mei 14, 2018 at 12:43

Wat super leuk Esther! Ik hoop dat je wat recepten kunt delen, inspirerend!

Antwoord
Milo mei 14, 2018 at 18:22

De vietnamese Phở is erg lekker en voor zover ik weet ook laag in calorieen. Je moet er wel even tijd voor uit trekken om het te maken, maar het is het meer dan waard!! Invriezen van de bouillon gaat prima, lekker voor als je een dag weinig tijd hebt!

Antwoord
Marit mei 16, 2018 at 12:08

Dankjewel voor de tip, Milo! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs