Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: de #offlinechallenge

geschreven door Marit november 13, 2017 0 comments

Het is weer maandag, tijd voor een nieuwe challenge! En ja hoor mensen, daar is ‘ie weer! De offline challenge! Gister vertelde ik al dat ik veel online ben geweest de afgelopen tijd, ik heb zin om weer wat meer offline te zijn.

Een challenge die ik vaker laat terugkomen. Omdat het me elke keer weer bewust maakt van mijn social media gebruik en het vaker wegleggen van mijn mobiel zorgt voor een relaxed gevoel. Je herkent het vast wel “even” iets op je mobiel kijken en voor je het weet zie je een nieuw mailtje staan, beantwoord je al je appjes en ach ja, als je toch bezig bent, check je de nieuwe updates op Instagram. Ik geef toe, ik vind het heerlijk om af en toe lekker te scrollen en te appen, maar ik voel er ook een bepaalde druk door en verspil mijn tijd er aan. Het hoort er af en toe bij, maar soms erger ik me gewoon aan mezelf! Er is meer dan je mobiel en je mist heus niets als je er even niet mee bezig bent.

De komende twee weken daag ik jullie uit om wat vaker je mobiel weg te leggen en meer offline te zijn. Hou ‘m bijvoorbeeld in je jaszak of tas als je op school/werk bent, laat ‘m eens bewust thuis liggen als je een paar uurtjes weggaat, leg ‘m niet direct op tafel als je met vrienden afspreekt…
Deze tip heb ik al vaker gegeven, maar mij helpt de app ‘Forest’ heel goed om niet steeds op mijn mobiel te gaan. Het is een app die je kunt downloaden in de store en kost volgens mij 1 of 2 euro. Met deze app kun je boompjes planten. Je kunt dan kiezen voor het aantal minuten (bijv. 15, 30, 60, 90, 120) en zodra je het zaadje plant, kun je nog steeds op je mobiel, maar dan gaat het boompje weer dood. Op het eind van de dag of de week kun je ‘je bos’ zien en hoeveel minuten je offline bent geweest. Zelf zet ik ‘m ook altijd op vliegtuigstand, zodat ik niets binnen krijg. Op het begin merk je hoe vaak je je mobiel pakt en je bijna het boompje dood, maar op een gegeven moment geeft het echt rust! (Pas op, werkt verslavend: op een gegeven moment wil je alleen nog maar boompjes planten ;).)
Ik ben benieuwd of je het gaat proberen of misschien heb je wel andere tips?!

Durf jij de challenge aan? Laat me weten hoe het ging, deel je ervaring en/of tips en misschien kun je vertellen wat je in plaats van tijd op je mobiel, nu doet!? #offlinechallenge

Happy Monday! ♥


Laat een comment achter

Mijn andere blogsfitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram