Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: de #offlinechallenge

geschreven door Marit april 18, 2016 10 Comments

Jeetje, wat zag ik watertandende mugcakes voorbij komen in de afgelopen week! Ik daagde jullie uit om van je mugcake een feestje te maken en volgens mij hebben jullie flink uitgepakt 😉 leuk om te zien! Op naar de volgende challenge, want het is alweer maandag!

Deze week daag ik jullie uit om samen met mij wat vaker offline te zijn. Ik merk dat ik de laatste tijd vast geplakt aan mijn mobiel zit, waar mijn mobiel is, ben ik en andersom. Alles wat ik eet moet op de foto, maar tussendoor moet ik ook nog eens met iedereen online kletsen, zien wat anderen eten, wat anderen bezighoudt en dat het liefst iedere seconde van de dag.
Ik merk dat het verslavender en verslavender wordt en dat het in plaats van een tijdsbesteding, soms meer op een tijdverspilling begint te lijken. En door middel van een #offlinechallenge wil ik mijzelf, maar ook jullie bewuster maken dat er meer is dan je mobiel en dat je echt niet direct van alles mist als je er even niet op zit/ mee bezig bent. (Note to in ieder geval myself:) Niet alles hoeft op de foto, niet iedereen hoeft constant op de hoogte te worden gehouden en tijdens etentjes en gesprekken hoeft die mobiel niet in de hand te liggen. Misschien ben ik de enige die er last van heeft, maar ik hoop dat er meer zijn die deze challenge met mij aangaan!

De uitdaging die ik je stel is dat je komende week (t/m zondag) drie keer een dagdeel je mobiel weglegt. Dus bijvoorbeeld één keer een ochtend (vanaf dat je wakker wordt tot de lunch), één keer een middag (van lunch tot avondeten) en één keer in de avond (na je avondeten tot slapengaan). Gewoon even helemaal niks met je mobiel doen en tijd hebben voor andere dingen, ik noem familie, vrienden, school, werk, het huishouden, sporten, hobby’s…
Voor mij zal het in ieder geval zeker een uitdaging zijn en ik denk dat ik echt even moet afkicken van het ‘even kijken’ gevoel.

Ik ben benieuwd wie nog meer de uitdaging durft aan te gaan, laat het me vooral weten! En laat het me ook eten hoe het je bevalt en of je dit misschien wel vaker doet of gaat doen. Dit kan via een reactie, een berichtje of deel jouw ervaring op Instagram met #offlinechallenge.

In ieder geval een hele fijne maandag en rest van de week gewenst!

10 Comments

Corine april 18, 2016 at 12:34

Ik doe mee! Toevallig heb ik hier ook over nagedacht van het weekend en probeer ik vaker m’n mobiel weg te leggen, minder te delen etc. Ik zet bijv m’n mobiele netwerk uit. Scheelt ook!

Antwoord
Marit april 19, 2016 at 12:01

Wat goed! Ja, ik zet inderdaad ook gewoon wel eens het netwerk uit, dan ben je er veel minder mee bezig. Succes met de challenge!

Antwoord
stephanie april 18, 2016 at 17:33

Heel goed idee 🙂 Ik weet dan alleen niet hoe ik deze challenge moet delen op instagram 😛 Maar ik herken het en vind het zelfs vervelend! Maar dat afkicken…. Maar ik doe mee!!!

Antwoord
Marit april 19, 2016 at 12:00

Een reactie achter laten of me een berichtje sturen vind ik ook heel leuk! Ben namelijk erg benieuwd hoe het bevalt! Bedankt voor je reactie.

Antwoord
Menno april 18, 2016 at 18:46

De telefoons zijn veranderd van een “middel” naar een “doel” in het communicatieproces. We creëren een wereld vol autisten en hebben het zelf niet eens in de gaten. Hoe meer we met onze telefoons zitten, hoe meer we in een sociaal isolement komen, gevolg is nog meer online actief. Facebook en Google zijn lachende derde. Kortom goede challenge Marit!

Antwoord
Marit april 19, 2016 at 12:00

Ja, je hebt helemaal gelijk Menno. Mooi gezegd… We hebben het inderdaad niet eens in de gaten, en het wordt ook steeds erger. Goed om er in ieder geval even bewust van te worden. Dank voor je reactie!

Antwoord
Manon april 18, 2016 at 20:33

Super grappig! Ik lees je artikel nu, maar zat vanochtend precies hetzelfde te denken en was vandaag er al mee begonnen! Moet me meer concentreren op school. Telefoon weg leggen helpt daar wel bij, haha.

Antwoord
Marvin april 19, 2016 at 08:46

Hoewel ik vaak mijn mobiel check heb ik (gelukkig) nog niet de drang om overal foto’s van te maken en deze te delen. ‘s Avonds probeer ik altijd mijn telefoon gewoon weg te leggen, zodat ik ook minder in de verleiding kom om hem er steeds bij te pakken…

Antwoord
@fitnesswithasmile april 25, 2016 at 01:26

Goed idee Marit! Ik merk het inderdaad ook aan mezelf dat ik steeds meer en meer ‘verslaafd’ raak. Maar net een weekje op vakantie geweest en doordat er zo’n slechte WiFi verbinding was, heel weinig online kunnen zijn. Ik kon bijna geen instafoto laden ;p. Dat werkte goed om af te kicken haha. En wat je zegt: het is dan ook helemaal niet erg om er even niet online te zijn. Je mist echt niet direct van alles. Ja oke jouw blogs wel, die heb ik net ff terug gelezen haha ;). Maar ik ga de challenge zeker aan dit ook vaker te proberen nu ik weer thuis ben. Liefs Gerbrich

Antwoord
Marit april 25, 2016 at 11:38

Goed dat je het nu gaat doorzetten, succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram