Je hebt er vast wel eens van gehoord: meal preppen. Je maaltijden voorbereiden. Dus als je een dagje school of werk hebt, dat je dan je maaltijden van tevoren bereid en dus voor jouw dagje onderweg eten bij je hebt. Vaak doen mensen dit om een bepaalde controle te hebben op wat ze eten, maar het is ook uiteindelijk ook vaak goedkoper, makkelijker en dus vaak gezonder. Het voordeel is dus dat je zelf bepaald wat je eet, dus je zelf kunt bepalen hoe gezond dit is en vaak heeft dit weer te maken met de doelen die je voor jezelf hebt. Je kunt bijvoorbeeld op een vrije zondagmiddag een paar uurtjes in de keuken besteden en je maaltijden voor de hele week maken en deze bewaren in de koelkast of vriezer. Omdat ik onregelmatig werk, bereid ik meestal die dag nog voor wat ik mee neem, dus ik ben er voorstander van, maar hoef er geen zondagmiddag voor in de keuken te staan.
Lang verhaal kort, ik daag je uit! Ik daag je uit om deze week je maaltijden goed voor te bereiden, je tussendoortjes on point te hebben, zodat jij energie haalt uit je eigen maaltijden en gemotiveerd wordt van en blijft om te werken aan je doelen.
Ik ben wel benieuwd naar wat jij zoal mealprept! Deel jouw foto op Instagram en gebruik hierbij #mealprepchallenge. Zo motiveer je niet alleen anderen, je inspireert ook weer tot nieuwe recepten!
Succes & Happy Monday! ♥
6 Comments
Ik heb gisteren geprept. Ik moet deze week even héél goed eten, omdat ik zondag as. de halve marathon van Rome loop en gezonde voeding heel goed kan gebruiken. (altijd natuurlijk, maar nu even extra :))
Oh, tof! Wat heb je zoal geprept? Succes zondag!
Thanks!
Ik heb oa kip, broccoli en rijst geprept en vis, sperziebonen en rijst.
Ik heb heel wat eieren gekookt, bakjes met gesneden rauwkost/groente gemaakt.
Havermout-eiwitpannenkoekjes.. that’s it 🙂
That’s it zegt ze, da’s lekker bezig!!!
Dit is mijn goede voornemen, maar komt er echt veel te weinig van, haha!
Dan deze week een uitdaging dus 😉