Challenge MondayHET IS...

Challenge Monday: #cleanwithmarit challenge

geschreven door Marit mei 30, 2016 0 comments

Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen ben ik twee weken bezig om allerlei verschillende dingen te doen en te ervaren waardoor mensen zich ‘fit voelen’ #fitwithmaritchallenge. Zo at ik één dag vegan, probeerde ik een hele dag ‘fit’ buiten de deur te eten en deed ik verschillende work outs. Ik vind het tot nu toe super leuk om van alles te proberen, het maakt me nieuwsgierig en ik vind het interessant.

Sinds een paar weken besteed NPO3 meer aandacht aan ‘food’. Zo kwam ik er vorige week een documentaire online over de voedselindustrie. Echt een super interessante docu (Fed up) en het opende weer eens mijn ogen. Er wordt tegenwoordig zoveel troep in (ons) eten gestopt. Vorige week schreef ik al een stukje over wat ‘clean eten‘ precies inhoudt. Iets wat me steeds meer trekt, gezien de troep die we zoal binnen krijgen door al die overbewerkte producten.

Daarom ga ik de komende drie dagen (ma, di en woe) proberen om zo clean mogelijk te proberen te eten. Dus zoveel mogelijk pure, onbewerkte voedingsmiddelen. Me bewust worden van hoeveel bewerkte producten ik zoal eet en ook om te kijken hoe ik me ga voelen. Ik denk dat ik het zeker wel langer wil doorzetten, maar dan gewoon met een tussenweg: zo veel mogelijk puur, maar ook niet te streng hierin. Ik eet natuurlijk al best wel bewust, maar ben onwijs gek op sausjes, eiwitpoeder, chocolade, snoepjes, cola light, etc. Dus denk dat vooral daar de uitdaging ligt 😉 Maar ben daarom juist extra benieuwd hoe het me gaat bevallen en hoe snel ik daaraan wen.

Ik heb er echt ontzettend zin in en vind het onwijs tof dat er zoveel van jullie mee gaan doen! Ik heb al veel motivatie en inspiratie opgedaan via internet en heb de koelkast al vol liggen met verse producten. Laten we elkaar vooral inspireren met lekkere recepten en ik ben erg benieuwd hoe we ons voelen donderdag! Hopen dat we allemaal wat bewuster zijn geworden en het misschien wel wat kunnen doorzetten! Deel jouw cleane momentjes op Instagram met #cleanwithmaritchallenge.

Ik ga in ieder geval bijhouden wat ik zoal eet en hoe het gaat en natuurlijk laat ik je dat later deze week zien!

Succes toppers!

clean with marit challenge

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram