Yesssss, nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe ronde, nieuwe kansen!
Bananenbrood, je hebt het vast wel eens gebakken?! Het is een heel gemakkelijk, lekker en (meestal) gezond recept. Een kwartiertje werk en je hebt voor de rest van de week een lekker en gezond tussendoortje!
Het hoeft niet moeilijk te zijn, daarom daag ik je deze week uit! Ik daag je uit om (vandaag nog) een bananenrood te bakken, zodat jij de hele week een gezond, lekker en voedzaam tussendoortje hebt! Die kun je weer meenemen voor onderweg of gewoon voor thuis (met een laag pindakaas). Zo heb jij geen excuses om niet gezond te eten en merk je hoeveel profijt je hebt van een kwartiertje bakken!
Maak een bananenbrood en deel jouw foto op Instagram met #bananenbroodchallenge! Vertel erbij hoe jij ‘m hebt gemaakt of het liefst maakt, zodat je ook weer anderen inspireert en motiveert!
Ik gebruik altijd een super basic recept, omdat ik dat al lekker genoeg vind. Soms gooi ik er nog wat chocolade of noten doorheen of besmeer ik ‘m met een dikke laag pindakaas of chocoladepasta.
Nodig:
– 3 rijpe bananen
– 100 gram speltmeel
– 2 eieren, 1 eiwit
– 75 gram eiwitpoeder (alle smaken zijn lekker)
– 2 theelepels bakpoeder
Geen eiwitpoeder? Vervang dit door 50 gram speltmeel, 5 eetlepels honing en wat kaneel.
Doen:
Over voorverwarmen op 180 graden.
De ingrediënten bij elkaar (en eventuele andere ingrediënten naar keuze erbij!) in een beslagkom, mixen en dit overgieten in een met bakpapier bekleedde cakeblik.
In de oven voor 25 minuten op 180 graden.
En voila, jouw bananenrood is klaar! Vers het lekkerst 😉
Show me yours! #bananenbroodchallenge
– Recept voor proteïne bananenbrood.
– Nog een recept voor een simpel bananenbrood.
Happy Monday!
♥
13 Comments
Hee! Hoeveel gram is 1 plak ongeveer qua grammen en hoeveel kcal is dit?
Liefs!
Oh mooie zinsconstructie weer?
Hoi Lisa, dit kun je ook heel gemakkelijk zelf uitrekenen! Dan kun je zelf kiezen wat je er nog in doet + hoeveel gram bananen en hoe groot je de plakken snijdt.
Mijn bananen zijn nog niet rijp genoeg! Wel had ik ingrediënten in huis voor een ander baksel, dus helaas geen bananenbrood, maar blondies gebakken! Toch een gezond tussendoortje om mee te kunnen nemen onderweg. 🙂
Leuke challenge Marit!
Leuk recept!❣️ Ik heb een vraagje. Hoe kan je het bananenbrood het best bewaren?
Dankjewel Manon! Ik bewaar altijd ongeveer 3 plakken in de koelkast (verpakt in folie) die ik in de komende 4/5 dagen op eet en de rest verpak ik in folie en bewaar ik in de vriezer.
[…] maar vier ingrediënten en is super makkelijk om te maken. Marit (fitwithmarit) daagt in haar Challenge Monday iedereen uit om een bananenbrood te bakken zodat je de hele week een gezond tussendoortje mee […]
Kan ik ook bananen uit de vriezer gebruiken? 🙂
Nee, dat zou ik niet doen…
Ik bak vaak bananenbrood, maar heb tot nu toe niet zulke briljante ervaringen met het verwarmen van eiwitpoeder… Dat gaat in dit recept niet raar klonteren?
Hi Melanie, ik heb nog nooit geklonterde eiwitpoeder gehad. Ik weet niet welke je gebruikt?
Hoi Marit! Ik heb gisteren je bananenbrood gebakken en hij smaakt heerlijk – zeker met pindakaas! Alleen.. is ‘ie onwijs droog. Hoort dat zo? En heb je hier misschien een oplossing voor? 🙂
Hi Kim, leuk dat je die gebakken hebt! Hmm… het hoort niet super smeuïg te zijn, omdat je er dus vaak nog iets opsmeert. De volgende keer evt. nog wat water/melk of een extra ei toevoegen?