HET IS...Vakantie Tijd

Camperlife #7: Capes Hillsborough & Airlie Beach

geschreven door Marit december 10, 2018 1 Comment

Aan de ene kant voelt het alsof de aankomst in Sydney gisteren was, aan de andere kant voelt dat al zo lang geleden. We zijn inmiddels een maand aan het reizen in Australië! De afgelopen dagen waren regenachtig en spendeerden we in Capes Hillsborough en Airlie Beach. Lees je mee met onze #camperlife avonturen?

Capes Hillsborough 

Ik moet elke keer flink graven om te bedenken waar we de afgelopen dagen zijn geweest. Na een stormachtige nacht in Yeppoon reden we een flink stuk (zo’n 400 km) door naar boven en eindigden in Capes Hillsborough. Hier wilden we graag heen want on the road hadden we gehoord dat hier kangoeroes op het strand zouden zijn. We verbleven op een gezellige, leuke camping in het nationale park, aan het strand. We koken ondertussen ook vaak in de “camp kitchen”, wat leuke gesprekken met anderen oplevert. 

Deze keer was ik erg trots op het BBQ resultaat: zoete aardappel, aubergine, maïskolven, champignons, ui, vegetarische burgers en een gebakken eitje. Samen met wat mayo en ketchup een geweldige maaltijd, al zeg ik het zelf (Tom was het hier ook mee eens hoor). 

De volgende ochtend (nacht…) ging de wekker weer vroeg, 4:30 om precies te zijn. Niet alleen hoorde ik de wekker, ook hoorde ik dat het met bakken uit de hemel viel. Blijven liggen? Nee, toch even een kijkje nemen. Kleren aan, trappetje af en we waren op het strand. En daar waren inderdaad kangoeroes! MEGA LEUK!

Er stond een man bij die pionnetjes had neergezet, zodat we niet te dichtbij kwamen. Hij gaf ze wat te eten en vertelde kort iets over de kangoeroes. Er waren nog wat anderen en met z’n allen waren we heerlijk aan het toekijken hoe de kangoeroes… aan het kangoeroe-en waren? Beetje eten, beetje hopsen, beetje staren en ruzie aan het maken met elkaar. Geinig om te zien wel. Ondertussen kwam de zon achter de wolken op en was het toch wel een gemoedelijk sfeertje. 

Na de nodige foto’s was het ook wel genoeg geweest. We maakten nog een korte wandeling over het strand en toen was het tijd om door te gaan. We reden weer een stukje naar boven en eindigden in Airlie Beach. Een hele mooie plek, maar heel druk en commercieel. Het voelde een beetje als foute uitgaansstad in een prachtige omgeving (correct me if I’m wrong). Het draait hier vooral om de tours richting Whitsundays. 

Airlie Beach 

We gingen het centrum in om informatie te verzamelen over de tours. Het leek ons leek om een paar dagen met een zeilboot het water op te gaan, het bekende Whitehaven (google het, prachtig!) te bezoeken en te snorkelen. Omdat de weersvoorspelling slecht was (regen en wind), leek ons een dagtour beter. Of een helicoptervlucht leek ons ook wel tof! We zouden er even over nadenken en de volgende dag boeken. Vanaf dat moment regende het ALLEEN MAAR. Er was geen droog moment. Naar de wc en terug, je was nat. Douchen, je kwam nat terug. Afwassen, de vaat kwam weer nat terug. Jakkes! En dit weer zou het de komende dagen ook zijn. Wat voor fun is het dan om zo’n tour te doen? Na lang twijfelen en echt een baalgevoel besloten we niet te gaan. Het is best wel prijzig en voor iets wat nouja, er gewoon niet zo mooi uitziet als het “hoort”, vonden we het zonde van het geld en de tijd. De tours bleken ook niet door te gaan voor de komende dagen. Echt echt echt balen, want Whitsundays blijkt één van de hoogtepunten van de oostkust te zijn. Een goede reden om hier weer terug te komen?

Eigenlijk zag het weer er nergens goed uit, dus het had ook geen zin om een flink stuk te rijden. Al doe je dat al wel snel, omdat je ook gewoon niet weet wat je anders moet. Klinkt misschien aanstellerig of ondankbaar, maar als het alleen maar aan het regenen is, is er weinig wat je kunt doen. 
Toch proberen we er wel het beste van te maken hoor! Het regent dan wel veel, het is gelukkig niet bloedheet. Gelukkig hebben we een fijne camper en kunnen we binnen lekker koken, eten, spelletjes spelen, lezen, etc. En af en toe geven we ons over aan de regen. Een wandelingetje om even ergens lekker “buiten de camperdeur” te eten. 

Alligator Creek

Weer een stukje naar boven: door Bowen (ook leuk!) naar Alligator Creek. Hier had je niet alleen een mooie waterval (waar je in kon zwemmen!), maar ook een mooie camping, midden in de natuur.
Op de weg naar de camping zagen we een bord staan “Christmas Country, 8 december, 4 PM”. Spontaan besloten we hierheen te gaan. We voelden ons wel een beetje vreemdelingen, want het was een soort dorpsfeest. Toch was het heel leuk om een kijkje te nemen en werden we heel vriendelijk ontvangen. Zelfs de Kerstman kwam nog langs! Eigenlijk kon onze dag niet meer stuk ;), maar toen we eenmaal op de camping aankwamen bleken we de enige te zijn! Een camping, in een Nationaal park, helemaal voor ons alleen! Nouja, niet helemaal alleen. Er waren namelijk ook veel walibi’s (mini kangoeroes)! 
Het was eindelijk even droog, dus daar maakten we gebruik van. Wijn, spelletjes en een muziekje erbij. Ergens wel spannend zo alleen op een camping, ver van alles en zonder bereik, maar ook heerlijk! De hele nacht heeft de regen op ons campertje gedrupt. 

Allemaal mooie plekken dus die we hebben bezocht, maar waarschijnlijk nog veel mooier wanneer het zonnetje schijnt! Voor de komende dagen is de weersvoorspelling niet veel beter, maar we gaan er gewoon voor dat het zonnetje nog flink gaat schijnen in de laatste dikke week met de camper. 

Tot de volgende #camperlife! ♥

Zo leuk! Kangoeroes van heel dichtbij op het strand van Capes Hillsborough. 

YUM! BBQ-en!

Kan er wel uren struinen: de supermarkt. Heerlijk!

Favoriete schap: TIM TAMS! Elke avond een (chocolade)koekje!

Altijd blijven lachen! Na regen komt zonneschijn…!?

Bloggen op de camping! Heb je de blog over de kosten hier al gelezen?!

Afdakje gevonden en sporten maar! Tip: elastieken mee in je koffer! Je kunt echt OVERAL sporten!

Hard sporten = hard relaxen 😉

We zijn nu in het mango-gebied. OVERAL mango’s, zo lekker!

Dat water blijft toch wel adembenemend mooi blauw he?!

Helemaal alleen op de camping!

Wijn, hippies, spelletje en m’n MOPPIE! Wat wil je nog meer?

Oh ja… de Kerstman!

1 Comment

Rachel december 12, 2018 at 00:23

Wat onwijs gaaf daar zeg, ik vind boodschappen doen in het buitenland al zo leuk! Geniet ervan! maar dat komt wel goed zo te zien

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram