HET IS...Vakantie Tijd

Camperlife #6: Fraser Island & Agnes Water

geschreven door Marit december 4, 2018 0 comments

Bijna 3000 kilometer op de teller en nog een kleine twee weken te gaan! De afgelopen dagen spendeerden we in Rainbow Beach, op Fraser Island en in Agnes Water. Lees je mee met onze #camperlife avonturen?!

Boreen

Na de paar dagen in het mooie Noosa reden we door naar Boreen. Het was weer tijd om de elektriciteit en water bij te laden, dus we stonden een nachtje op de camping aan het meer.

De zonsondergang aan het meer was zo mooi, dat Tom en ik besloten ook daar de zonsopgang te willen zien. De volgende dag (of nouja, nacht) ging de wekker vroeg en nog half slapend pakte we een kano. We gingen een stukje het meer op en vanaf daar hadden we een prachtige zonsopgang. Elke minuut was anders. De lucht, het water…
Nog voor zessen meerden we weer aan. Koffie en havermout, de dag kon beginnen. 

Rainbow Beach

We vertrokken naar Rainbow Beach. Deze naam komt van het zand in de duinen waar je blijkbaar de regenboog in kan zijn. Dit hebben we helaas niet gezien, maar ze hadden er wel mooie duinen. 

Omdat we de volgende ochtend naar Fraser Island zouden gaan (er gaat een ferry vanaf Rainbow Beach of Hervey Bay), gingen we op een camping in Rainbow Beach staan. Alweer kregen we als cadeautje een prachtige zonsondergang èn zagen we dolfijnen!

Fraser Island

Onze camper heeft (helaas) geen 4×4 wielaandrijving, dus we konden niet met eigen vervoer naar het eiland. Daarom hadden we via Experience Oz & The Discovery Group een tour geboekt. Even niet zelf hoeven te bedenken waar we naar toe moesten, maar ons laten leiden. Er zijn veel verschillende tours die je kunt doen. Je kunt zelf een 4×4 huren (vonden wij erg prijzig) en/of zelfs een nachtje (of meerdere) op het eiland blijven. We waren heel benieuwd naar Fraser Island (veel over gehoord), maar in verband met onze camper besloten we gewoon een dag te gaan.

Zondag verzamelden we met een club mensen bij het benzinestation en stapten we in een grote truck. We reden naar de ferry, waar de truck opging en 10 minuten later stonden we op het eiland!  Scheuren over het strand (waar gewoon de regels van de normale weg gelden), met uitzicht op de zee. Ondertussen kregen we uitleg over het eiland en alles wat we tegenkwamen door een enthousiaste tourleider.
We reden naar Lake McKenzie. Een meer met een super wit strand en mega helder water. Het water is er wat zuurder, wat goed is voor haar en huid!

Na de lunch (een heerlijke veggie “roll”) gingen we naar het regenwoud. De tourleider vertelde er kort wat over en daarna mochten we er zelf doorheen wandelen. Er gingen een mini riviertje doorheen en dat gaf de route aan. Een hele mooie, groene wandeling.

En dat was de tour! Een kort, maar krachtig dagje Fraser Island. Je kunt er zeker langer spenderen. Wij vonden het zo prima, maar had er stiekem ook wel langer willen blijven om meer te zien. Er zijn hotels op het eiland of natuurlijk nog gaver: met je eigen (4×4) auto toeren!

Poona

Na een nachtje slapen in Poona gingen we verder naar het noorden. Er moesten weer wat kilometers gemaakt worden! We reden vol verwachting en trek in een frisse Bundaberg door Bundaberg heen, maar kwamen helaas geen leuk tentje tegen. Dan maar door en straks een Bundaberg uit ons eigen koelkast!
We hielden het nieuws goed in de gaten, want waar we heen wilden was ook sprake van bosbranden. Toch leek het nog goed te gaan in Agnes Water, waar we heen wilden. Vanuit de camper roken we wel dat er bosbranden gaande waren, maar er was geen gevaar.
Na een bezoek aan Town 1770, stonden we op een goedkope camping (Workmans Beach Campsite, aanrader!). Een klein stukje naar beneden en je stond op het strand. Hier hebben we een ochtendduik genomen en daarna zijn we weer voor een paar uur gaan rijden.

Yeppoon

Ondertussen hoorden we op de radio dat de bosbranden zo ongeveer ten einde waren en dat er regen aankwam! Vol plannen (de was doen, wandelen en ergens wat drinken) zetten we de camper neer op een camping aan het strand in Yeppoon. We hadden nog niet geparkeerd of het barste los! Storm en onweer! Precies wat dit gebied nodig had, maar ook ergens wel eng. Vanuit onze camper hebben we een goed uitzicht op de zee. Ik type dit nu terwijl we al een paar uurtjes knus binnen zitten. De pepernotenzak is aangebroken en er staat rode wijn op tafel. Wat een leven. 

Tot de volgende #camperlife!

PS. Bedankt voor al jullie lieve berichtjes! Ik krijg zoveel tips, maar ook zoveel berichtjes dat er mensen heimwee hebben. Hopelijk beleven jullie het allemaal een beetje na door mijn posts en ook hoop ik te inspireren om OOIT of TERUG te gaan naar Aussie!

Zonsopgang vanuit de kano.

Lunch on the road: broodjes hummus met avocado… YUM!

Touren met een grote truck op Fraser Island!

ZO COOL!

Dat water is zo helder, wauw!

Dit is dus een “roll”, gewoon een bolletje! Ik had er eentje met falafel!

Het riviertje wat door het regenwoud gaat.

Dit gaat nooit vervelen….

Laat een comment achter

Mijn andere blogs